Romige orzo met champignons en spinazie
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 6 januari 2023
Dit is weer zo’n fijn comfort food recept voor een druilerige dag in januari.
Ingrediënten:
– 500 gram orzo van het merk La Molisana
– 800 ml kippenbouillon van 2 blokjes
– 200 ml slagroom of volle melk
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram geraspte parmezaanse kaas
– 500 gram bospaddestoelen
– 200 gram spinazie
– olijfolie
Bak de champignons in de olijfolie en voeg als ze bruin zijn de knoflook en orzo toe. Bak dit geheel ongeveer 2 minuten rondom en voeg dan de kippenbouillon en de slagroom toe. Zet het vuur iets lager en roer regelmatig zodat de orzo niet blijft plakken aan de pan. Voor deze orzo geldt een garingstijd van 7 minuten, mocht het te droog worden voeg dan nog wat lepels gekookt water toe. Haal de pan van het vuur zodra de orzo gaar is, voeg de spinazie en kaas in delen toe en maak op smaak met peper en zout. Top af met nog wat geraspte kaas en geniet ruim!!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.