Spaanse mosselen met chorizo en tomaat
Buenisimo!
Gepubliceerd: 3 september 2021
Dit recept voor Spaanse mosselen is supermakkelijk om te maken. Sowieso zijn mosselen eigenlijk heel makkelijk klaar te maken. Vaak hoor je: Oh, schelpdieren of vis, daar waag ik me niet aan hoor. Dat is zonde, want het is snel klaar, makkelijk te bereiden en ook nog eens heel gezond. In dit recept lees je hoe eenvoudig je deze Spaanse mosselen klaarmaakt. Wedden dat jij dit ook kan?
Spaanse mosselen met chorizo en tomaat
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 kg. mosselen
- 200 gr. chorizo
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 chilipeper
- 4 tomaten
- 400 gr. tomatenblokjes
- een flinke scheut witte wijn
- een paar takjes koriander
- peper en zout
Spoel de mosselen. Gooi de beschadigde en open mosselen weg.
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chorizo in (halve) plakjes. Snijd de chilipeper doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Hak de koriander fijn en snijd de tomaten in stukken.
Verhit een scheutje olie in een hapjes- of mosselpan. Doe de knoflook, ui en chilipeper in de pan en bak tot het glazig wordt. Voeg de chorizo en het gerookte paprikapoeder toe en bak tot het begint te geuren. Blus af met de witte wijn.
Doe de tomaat, de helft van de koriander en de tomatenblokjes in de pan roer alles door elkaar heen. Laat een kwartiertje pruttelen.
Voeg de mosselen toe en roer door de saus. Doe de deksel op de pan. Laat de pan 5 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en check of de mosselen open staan.
Bestrooi de mosselen met de rest van de koriander. Serveer de Spaanse mosselen met chorizo en tomaat in combinatie met vers brood en een frisse salade.
Voor de korianderhaters: Je kunt in plaats van koriander ook platte peterselie gebruiken.
Buen provecho!