Spaghetti alle vongole
In een handomdraai een fantastisch gerecht op tafel
Gepubliceerd: 17 september 2021
Spaghetti alle vongole is een klassiek recept uit de Napolitaanse keuken. Het is heel eenvoudig om te bereiden, maar we hebben wel een paar belangrijke tips: zorg er voor dat de pasta echt al dente wordt gekookt. De schelpen mogen niet te lang koken, dan worden ze bitter en serveer de spaghetti gloeiend heet, met een beetje gehakte peterselie.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti
- 1 kg venusschelpen
- 1 sjalot
- 1 dl witte wijn
- 1 dl olijfolie
- 2 el bladpeterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- peper/zout
Bereiden
1. Snipper de sjalot, de chilipeper en de knoflook. Hak de peterselie.
2. Spoel de schelpjes een paar keer grondig.
3. Kook de spaghetti al dente in ruim gezouten water.
4. Fruit de sjalot, knoflook en chilipeper in de olijfolie. Voeg er de uitgelekte schelpen aan toe en laat koken tot ze opengaan. Blus met de wijn en bestrooi met peterselie.
5. Vermeng de pasta met de schelpen en serveer meteen.
Buon appetito!