Spinazie-omelet met zalm en roomkaas
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 10 mei 2024
Zondag is het Moederdag en is het weer het juiste moment om je moeder eens extra te verwennen met deze heerlijke omelet!
Spinazie-omelet met zalm en roomkaas
Ingrediënten:
– 3 eieren
– handvol spinazie
– roomboter om in te bakken
– kruidenroomkaas
– scheutje melk
– paar druppels citroensap
– zuivelspread
– 75 gr gerookte zalm
– verse dille
– kappertjes
Kluts 3 eieren met 1 eetlepel kruidenroomkaas en een scheutje melk goed door elkaar. Bak de spinazie kort in de roomboter en voeg hierbij het eiermengsel. Zorg dat het mooi verdeeld is. Laat de onderkant goed garen en draai de omelet om door middel van een bord bovenop de pan te plaatsen en dan te draaien.
Als de omelet gaar is leg je deze op een bord en smeer je hem, nadat hij beetje afgekoeld is, met roomkaas in.
Beleg hem dan rijkelijk met mooie kwaliteit gerookte zalm, beetje citroensap erover en bestrooi hem met kappertjes en dille. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Laat het weer ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.