Deel

advertentie

Supernova

Bij Filmhuis Alkmaar

Supernova

Bij Filmhuis Alkmaar kun je momenteel het aangrijpende drama Supernova zien. Een film met glansrollen van Colin Firth en Stanley Tucci. De karakters die zij fenomenaal neerzetten moeten samen een weg vinden in een leven dat door dementie langzaam uit hun handen glijdt. In Supernova komen liefde en verlies samen. Bekijk hier de trailer.

Sam en Tusker zijn al twintig jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden. Maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tuskers dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Wil je kaarten reserveren? Klik dan hier.

advertentie

Meer 'Films':

Till Death

24 september 2021

Bij Vue Alkmaar

In de spannende thriller Till Death wordt Emma verrast door haar man Mark voor hun stalen huwelijksjubileum.

Do Not Hesitate (NFF Festivalpremière)

24 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech middenin de bloedhete woestijn vast komt te staan. 

Dune

17 september 2021

Bij Vue Alkmaar

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert.

Surge

17 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze thriller grijpt je bij je keel en laat je niet meer los! Met Ben Whishaw als Josh, een ongelukkige jongeman die een aangrijpende metamorfose ondergaat waardoor hij zijn eigen geest niet langer de baas is. Een gewaagde en roekeloze reis van zelfbevrijding.

The Courier

10 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

The Courier is een spionagethriller over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

10 september 2021

Bij Vue Alkmaar

De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Respect

3 september 2021

Bij Vue Alkmaar

Respect is een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt in de rol van deze Queen of Soul.

The Father

3 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze Brits-Franse dramafilm is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. 

Free Guy

27 augustus 2021

Bij Vue Alkmaar

Momenteel is bij Vue Alkmaar de film Free Guy te zien. In de nieuwe epische avonturen-komedie van Twentieth Century Studios, ontdekt een bankbediende (Ryan Reynolds) dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame.

Titane

27 augustus 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze waanzinnige cinematografische trip van Julia Ducournau over Alexia, die zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen, is Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film.

Stillwater

20 augustus 2021

Bij Vue Alkmaar

Momenteel is bij Vue Alkmaar de triller Stillwater te zien. Een verhaal over Amerikaan Bill Baker (Matt Damon), die reist uit Oklahoma naar Marseille om zijn dochter in de gevangenis te bezoeken voor een moord die ze beweert niet te hebben gepleegd.

Druk

20 augustus 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Nu te zien bij Filmhuis Alkmaar: Druk. In deze Deense drama-komedie die in Berlijn werd uitgeroepen tot 'Beste film', besluiten vier leraren permanent dronken te blijven om zo de theorie te toetsen dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in je bloed geestverruimend werkt, problemen vermindert en de creativiteit verhoogt...

Luizenmoeder – De Film

13 augustus 2021

Bij Vue Alkmaar

Op dit moment is Luizenmoeder - de film te zien bij Vue Alkmaar. Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Sweat

13 augustus 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Bij Filmhuis Alkmaar kun je momenteel de film Sweat zien. De maker van deze eigentijdse film over het al dan niet laten zien van intimiteit en eenzaamheid op social media, is de Zweedse regisseur Magnus von Horn (The Here After), die tegenwoordig in Warschau woont en werkt. De Poolse theateractrice Magdalena Kolesnik vertolkt in Sweat haar eerste hoofdrol.

Openluchtbioscoop in Park De Oude Kwekerij

23 juli 2021

Neem lekker je picknickmandje mee!

Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort neem je een eigen kussen en deken mee.

RUN

16 juli 2021

Bij Vue Alkmaar

Momenteel draait bij Vue Alkmaar de bloedspannende triller RUN. De film gaat over Chloe (Kiera Allen) die in volledige thuis-isolatie is opgevoed door haar moeder (Sarah Paulson).

Heel veel films deze zomer!

16 juli 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze zomer is er weer veel te zien bij Filmhuis Alkmaar. Zo kun je weer genieten van een mooie serie Previously Unreleased-films.

Black Widow

9 juli 2021

Bij Vue Alkmaar

Zin in een actie/avontuur dit weekend? Dan is Black Widow misschien iets voor jou. In de nieuwste actie- en spionnenfilm van Marvel Studios, haalt het verleden van Natasha Romanoff (aka Black Widow) haar in.

Land

9 juli 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Nu te zien bij Filmhuis Alkmaar: Land. Dit drama is het regiedebuut van de veelgeprezen actrice Robin Wright (House of Cards).

Judas and the Black Messiah

2 juli 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Momenteel draait bij Filmhuis Alkmaar de film: Judas and the Black Messiah. Deze film gaat over beroepscrimineel en FBI-informant William O’Neal, die infiltreert in de Black Panther Party van Illinois, met als taak om Fred Hampton - hun charismatische leider - in de gaten te houden.

Deze film moet je zien op Netflix

2 juli 2021

The White Tiger

De Volkskrant geeft deze film vier van de vijf sterren en schrijft: De maatschappijkritische, satirische film volgt Balram van arm kind, veroordeeld tot het hakken van stenen, via zijn werk als chauffeur voor een rijke Indiase familie tot succesvol ondernemer.

Zwaar verliefd! 2

25 juni 2021

Bij Vue Alkmaar

Zin in een een luchtige feelgoodfilm dit weekend? Dan is dit een leuke optie: Zwaar Verliefd! 2 In deze film gaan Isa (Barbara Sloesen) en Ruben (Jim Bakkum) samenwonen.

Son-Mother

25 juni 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Van het weekend kun je de film Son-Mother zien bij Filmhuis Alkmaar. In dit aangrijpende Iraanse drama moet een weduwe afstand doen van haar 12-jarige zoon om te kunnen hertrouwen. Een hartverscheurend offer, voor moeder én zoon.

Deze films moet je gezien hebben op Netflix

18 juni 2021

Een top 10

Wat je favoriete filmgenre ook is, we kunnen het waarschijnlijk allemaal met elkaar eens zijn dat best wat meuk op Netflix staat. Maar óók heel veel moois.

Blackbird

18 juni 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Momenteel draait de film Blackbird (2020) bij Filmhuis Alkmaar. Een verhaal over een terminaal zieke moeder, die een onopgelost conflict wil oplossen tussen haar dochters.

De Kaasmarkt rond ca. 1930

11 juni 2021

Het blijft genieten!

Hier krijg je natuurlijk nooit genoeg van... De Kaasmarkt op het Waagplein in ca. 1930. Klik hier om de mooie beelden terug! 

Tip van de week: Oorlogsfilm De Oost

11 juni 2021

In Filmhuis Alkmaar

Oorlogsfilm De Oost vertelt het verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsstrijd. Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die, samen met ruim honderdduizend anderen, wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

Jaaa, popcorn! Filmhuis Alkmaar opent 5 juni

4 juni 2021

Op zaterdagochtend met de kleintjes naar de bios?

De zalen zijn schoon, de projectors getest, de koffie staat klaar... Kortom, draaien maar! Filmhuis Alkmaar kijkt er dan ook naar uit jullie eindelijk weer te mogen ontvangen vanaf zaterdag 5 juni.

De familie Ringers in de jaren ’20

4 juni 2021

Unieke filmbeelden

Unieke filmbeelden van de Oudegracht in Alkmaar. We zien de familie Ringers vanaf de Lindegracht aan komen lopen en een oude tram voorbij rijden.

Filmhuis Alkmaar op 5 juni weer open!

28 mei 2021

Er wordt afgetrapt met Nomadland

Eindelijk is de kogel door het filmhuis: zaterdag 5 juni gaat Filmhuis Alkmaar weer open!

Animatiefilmmakers en illustratoren opgelet!

28 mei 2021

KunstNetTV organiseert animatiewedstrijd

KunstNetTV nodigt alle animatiefilmmakers en illustratoren uit voor een animatiewedstrijd. 

The Secret Garden

21 mei 2021

Via Picl bij Filmhuis Alkmaar

Via Picl kun je bij Filmhuis Alkmaar de prachtige familiefilm The Secret Garden bekijken.  

KunstNetTV bestaat 25 jaar en dat vieren zij

21 mei 2021

Met de film Angst van Jan Dorresteijn

Deze maand bestaat KunstNetTV 25 jaar! Op 2 mei 1996 werd het eerste programma van KunstNetTV via de lokale omroep uitgezonden en op dit te vieren staat er deze maand staat wekelijks een regionale filmmaker centraal.

Ontdek The Trip to Greece & The Trip to Spain

14 mei 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Heb je vorige week genoten van de roadtrip door Bella Italia? Deze week kun je virtueel verder reizen door Europa! Britse komiek duo Steve Coogan en Rob Brydan maken we een foodtour door Griekenland en Spanje.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug