Toast met biefstuk, cantharellen en gorgonzolasaus
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 17 november 2023
Nu is de tijd om de mooiste paddestoelen voor in gerechten te kopen. Er zijn zoveel soorten bij de groenteboer en supermarkt, de keuze is reuze! In dit recept gebruik ik cantharellen, deze hebben van nature een lichte pepersmaak en geven vrij sterke geur af. Ze worden ook wel hanenkammen genoemd.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 biefstukjes
– doosje cantharellen
– 1 grote sjalot
– 50 gram gorgonzola
– kookroom
– peterselie
– zuurdesembrood
– olijfolie, boter, zout en peper
Maak de cantharellen schoon en snipper de sjalot. Bak de biefstukjes in roomboter aan beide kanten even bruin en wikkel ze in aluminium folie om warm te blijven. Doe de cantharellen en sjalot in deze gebruikte pan en bak ze gaar. Zet ondertussen een klein pannetje met wat kookroom op, ongeveer 50ml en voeg daar de gorgonzola aan toe zodat alles samen smelt. Bak in een andere pan de met olijfolie ingesmeerde plakken brood bruin en knapperig. Beleg deze plakken brood met in stukken gesneden biefstuk, het cantharellen mengsel en drizzle de gorgonzolasaus hier over. Top af met peterselie, grof peper en zout naar smaak. Laat dit weer ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.