Deel

advertentie

Toneelgroep Maastricht

Met: Vrijdag

Toneelgroep Maastricht

Een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde. ‘Vrijdag’ van Hugo Claus is één van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. In een regie van Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht dit meesterwerk in het najaar van 2021 naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. En de cast is onweerstaanbaar. ‘Vrijdag’ wordt gespeeld door Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Sander Plukaard en Frieda Barnhard.

Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Pheifer) heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend -en buurman- Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Ziehier het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

Vier personages hunkeren onstilbaar naar liefde en troost in een heden dat besmet is door het verleden. Met grote compassie beschrijft Claus de pogingen van Georges en Jeanne om in het nu hun schamele bestaan weer op te bouwen en de toekomst te bevechten. Dat kan alleen met elkaar. Uiteindelijk is ‘Vrijdag’ een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.

Datum: Donderdag 16 december 2021

Tijd: 20:15 uur

Locatie: Taqa Theater De Vest

Voor meer informatie en het bestellen van tickets, klik hier!

We attenderen u erop dat Taqa Theater De Ves,t zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden, om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

advertentie

Meer 'Evenementen':

The Mousetrap

26 november 2021

Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske e.a.

Agatha Christie's moordmysterie na twintig jaar terug op de Nederlandse planken. Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland! In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd.

De Alex Klaasen Revue

26 november 2021

Snowponies, een 'Merrie' Christmas

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug in de theaters met een 'Special Edition' van zijn succesvolle voorstellingen Showponies 1 en 2, getiteld 'Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas'.

Vunzige Deuntjes

26 november 2021

Bij Podium Victorie

Doorpakken maar: op vrijdag 10 december is Vunzige Deuntjes hartstikke terug in Alkmaar voor een avond vunzig doen op de lekkerste hiphop, R&B, dancehall en afro-deuntjes. Drankjes, dansjes, kansjes: kom het pakken, vunzigerds, kom!

Winter Wonder Weihnachtsmarkt

26 november 2021

Op het Ringerplein

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar de echt fans kijken natuurlijk al halsreikend uit naar de kerstperiode. De liefhebbers kunnen hun hart ophalen,  want van vrijdag 17 tot en met zondag 19 december vindt er aan op het Ringersplein een kerstmarkt plaats.

Girls & Boys

19 november 2021

Onemanshow met Hadewych Minis

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières.

RANI maakt debuut als soloartiest

19 november 2021

Bij Podium Victorie

Al sinds jonge leeftijd is de uit Heerhugowaard afkomstige RANI bezig met zingen en het schrijven van liedjes.

Jazz Café

19 november 2021

Ben van den Dungen en Miguel Rodriquez

De Plein Zaal wordt weer omgetoverd tot en jazzclub! Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. De gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas).

Soulband Gruv On Da Ruv

12 november 2021

Bij de Gasfabriek

Zondag 14 november speelt de soulband Gruv on da ruv bij de Gasfabriek. Vanaf 12:00 uur serveren zij een lekkere brunch plank en rond 16:00 uur start de band.  

Kris Kross Amsterdam

12 november 2021

Bij Podium Victorie

De mannen van Kris Kross Amsterdam zijn inmiddels wereldwijd een gevestigde naam. Sinds 2014 toert Kris Kross al zowel in binnenland als in het buitenland. In 2015 is het balletje echt gaan rollen toen ze tekende bij ‘Spinnin’ Records’ en hun eerste single ‘Until The Morning’ uitbrachten.

Finale Alkmaars Talent

12 november 2021

Op 28 november bij Podium Victorie

Alkmaars Talent is dé talentenjacht voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar.  Ruim 80 jongeren uit regio Alkmaar hebben zich aangemeld om dit jaar mee te doen, bestaande uit 45 acts.

Peeshow: Milou Mignon

12 november 2021

Onder de Sterren

Vanuit haar huis in het bos schreef Milou Mignon aan haar nieuwe album Onder de Sterren. Hierin ontvouwt de zangeres en multimaker een magisch realistische wereld ingekleurd door haar band met percussie, waterphone, gitaar, toetsen/synths, zingende zaag, marimba en meerstemmigheid.

Huub Stapel

12 november 2021

Het Huwelijk (reprise)

Huub over trouwen, getrouwd zijn en trouw zijn. Huub Stapel speelde eerder de zeer succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en is weer solo te zien in de theaters. Deze keer met de wervelende one-man-show Het Huwelijk.

Stiefzoon en stiefmoeder

12 november 2021

Column: Wills

Beste Wills: Al 9 jaar komen mijn 2 stiefzonen eens in de 14 dagen bij ons van vrijdag tot zondag. Ik ben graag gastvrouw en doe boodschappen, zorg voor lekker eten en maak schoon daarna.

Theateruitje tussen kerst en oud & nieuw

12 november 2021

Ticketverkoop Winterkaravaan in Schermerhorn gestart

Vanaf zondagochtend 7 november zijn tickets te verkrijgen voor de Winterkaravaan. ‘Het leukste theateruitje tussen kerst en oud & nieuw’ wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Karavaan en vindt plaats van 23 tot en met 30 december in Schermerhorn.

De Eendracht Pubquiz

12 november 2021

Op donderdag 18 november

Strijd, onder het genot van een borrel, om de winst! De Eendracht staat donderdagavond 18 november in het teken van spel en gezelligheid. Met onder andere een fotoronde, een muziekronde en een kennisquiz.

Tesselschade Arbeid Adelt viert haar 150-jarig bestaan!

12 november 2021

Met een winterfair in The Fallon

Op zaterdag 20 november 2021 van 11.30 -15.00 uur in The Fallon Hotel te Alkmaar, Prins Bernhardlaan 16 (de oude gevangenis). Er wordt een prachtige handwerkcollectie aangeboden voor de Sinterklaas- en kerstdagen. Deze is vervaardigd door onze enthousiaste handwerksters.

Kamelen of tweelingen

12 november 2021

Column: Friso Stilma

Een aardig gedeelte van de wijnen die ik importeer komen uit de Cevennen, of beter gezegd de Piémont Cévenol: ‘de voeten van de Cevennen’. Een kleine wijnstreek op grens van de Côte du Rhône en de Languedoc, gelegen aan de zuidelijke uitlopers van het Massif Central.

Black Friday

12 november 2021

Op 26 november

Op vrijdag 26 november kun je tijdens Black Friday extra voordelig shoppen. Mode, woonaccessoires, delicatessen, vintage, design,  antiek, speelgoed, witgoed en bruingoed, de lokale ondernemers ontvangen jullie met veel plezier.

3JS

5 november 2021

Met ‘De Aard Van Het Beest’ 

De Volendamse band 3JS is al achttien jaar onderweg. Het 12e studioalbum ‘De Aard Van Het Beest’ verscheen in 2020 en nu kunnen ze het eindelijk live laten horen. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller hebben voor dit album een nieuwe koers ingezet.

De leukste popquiz van Nederland

5 november 2021

Bij Podium Victorie

Deelnemers van 0 tot 100, alwetende professoren of gezelligheidsdieren, iedereen is welkom. Stort je op geluids- en beeldfragmenten, onherkenbaar gemaakte platenhoezen, jeugdfoto's van popsterren, je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt een ronde aan gewijd.

De Navertellers in HAL 25

5 november 2021

Op zondag 14 november

De Peeshow van HAL 25, het ronddraaiende bouwtoilettentheater, presenteert op 14 november een bijzondere muzikale voorstelling. De dood hoeft niet altijd een zwaar onderwerp te zijn. In een opbeurend muziekprogramma vertellen De Navertellers over hun doodservaringen.

Saxofoonworkshop voor ‘absolute beginners’

29 oktober 2021

In Wijkcentrum Overdie Alkmaar

Altijd al een saxofoon hebben willen spelen? Grijp dan nu je kans? Op zaterdag 6 november a.s. geeft saxofonist Victor Posch een Saxofoonworkshop voor ‘absolute beginners’ in Wijkcentrum Overdie aan de Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar onder het motto: Leer in 90 minuten een ‘samba’ op saxofoon.

Filmfestival Alkmaar 2021

29 oktober 2021

Van 4 tot en met 7 november

Filmhuis Alkmaar presenteert van 4 tot en met 7 november Filmfestival Alkmaar 2021, een speciale pop-up editie op een bijzondere plek: HAL 25. Vier dagen lang is een uniek programma te zien met een selectie van de crème de la crème van de internationale cinema, afkomstig van uiteenlopende continenten.

Sunday Sessions met Laura Fygi

29 oktober 2021

Bij Podium Victorie

Jazz, funk en soul op de zondagmiddag, gespeeld door Nederlandse top musici met elke keer een speciale gast in de hoofdrol. Schuif aan in nachtclub setting met een drankje op tafel en geniet van een middag waanzinnig goede muziek.

Popronde Alkmaar 2021

29 oktober 2021

Op vrijdag 12 november

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia.

Nacht van de Nacht

29 oktober 2021

Bij Hortus Alkmaar door ANIMO

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar.

Colour Walk Alkmaar oktober

29 oktober 2021

Samen tegen Borstkanker

Op zaterdag 30 oktober 2021 aanstaande wordt de derde Colour Walk in Alkmaar georganiseerd. Aanvang van de Colour Walk is 11.00 uur, startpunt is Alcmaria Flowers, Canadaplein 8 in Alkmaar.

Comedytunes Comedynights

22 oktober 2021

Een avond met een flinke dosis humor

Een avond genieten van een flink dosis humor, door ontspannen op een stoel te zitten! Op een Comedytunes comedynight zie je altijd drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat.

Webinar over familiegeschiedenis

22 oktober 2021

Door Regionaal Archief

Samen met het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert het Regionaal Archief in Alkmaar online een informatieve en afwisselende middag over familiegeschiedenis, met bijzondere aandacht voor werk en migratie.

‘Victorie on Tour’ presents Wies en de Liefde

22 oktober 2021

Victorie treedt buiten haar muren

Onder de noemer ‘Victorie on Tour’ treedt Victorie buiten haar muren en heeft het een tour geboekt voor lokaal talent Wies en de Liefde op een aantal bijzondere plekken in Noord-Holland.

Wandelen met Maartje Wortel en Tim Knol

22 oktober 2021

Lezing

Maartje Wortel en Tim Knol hebben beiden iets gemeen: wandelen. De een schrijft erover, de ander is een ware parttime wandel-guru en heeft zijn eigen muzikale wandelclub opgericht.

Stephanie Louwrier: Show must go on

22 oktober 2021

In Taga Theater de Vest

Een muzikale, taboedoorbrekende, humoristische, sexy en persoonlijke one woman show.

BeauVin Najaars Wijnproeverij 2021

22 oktober 2021

Bij de Drafbaan Alkmaar

In samenwerking met de Drafbaan Alkmaar organiseert Wijnhandel BeauVin de Najaars Wijnproeverij op zondag 7 november 2021 van 13.00 tot 17.00 uur. Met een uitgebreide selectie 'Najaarswijnen', waarbij er kleine hapjes van ‘Erna's Kunst van het Koken’ worden geserveerd en brood van A.C.de Boer.

Peeshow: King Sisters bij HAL25

15 oktober 2021

Talking Songs

Drie zussen staan op een kaal, zwart vlak. Met enkel hun stemmen en een schoolbordkrijtje als instrument leggen ze de zenuw van hun collectief bloot.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug