Veldsla met groene asperges
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 2 juni 2023
Het salade seizoen begint weer en laat ik nou dol zijn op salades! Ik geniet het meest als ze mij nog kunnen verrassen. En dit is er zo één!
Veldsla met groene asperges, sinaasappel, burrata en romige walnootdressing
Als hoofdmaaltijd voor 3 personen, als bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
– 150 gram veldsla
– 250 gram groene asperges
– 2 burrata
– 3 handsinaasappels
– 1 grote rode ui
– 1 eetlepel balsamico crème
– 70 gram gepelde ongezouten hazelnoten
– olijfolie
Voor de dressing:
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel honing
– 3 eetlepels verse sinaasappelsap
– 2 eetlepels witte wijn azijn
– 100 ml walnootolie
– zout en peper
Snijd de sinaasappels zo dat je de partjes tussen de vliezen uithaalt. Leg de geplette hazelnoten in een warme koekenpan zonder olie of iets dergelijks en schud deze regelmatig totdat je ze goed ruikt en ze krokant zijn. In dezelfde pan kun je nu de in stukken gesneden asperges wokken, eerst 3 minuten zonder iets, daarna wat olijfolie, peper en zout toevoegen. Haal deze uit de pan en gebruik de pan nu om de in ringen gesneden rode ui in te fruiten. Voeg op het laatst een eetlepel balsamico crème toe om het licht te karameliseren.
Maak de dressing door alle genoemde ingrediënten door elkaar te roeren.
Doe de veldsla in een ruime schaal en leg daarop de asperges, sinaasappel partjes, rode ui, hazelnoten en de in stukken gescheurde burrata en overgiet het geheel royaal met de dressing.
Bedenk ook eens wat je nu in je mond hebt en probeer het eens te beschrijven, zo geniet ik er nog meer van! Laat het weer ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.