Gezondheid

Guacamole op een vezelrijke, bruine boterham

Gezondheid

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
1 vleestomaat
1 sjalotje
½ groene peper
ca. 1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngehakt korianderblad
Zout en peper naar smaak

Bereiden

1. Snij de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snij hierna het vruchtvlees in kleine stukjes.

2. Snij de Spaanse peper in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en snij een helft in smalle reepjes. Pel en snipper het sjalotje.

3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel daarna het vruchtvlees uit de schil. Doe het vruchtvlees in een kom en besprenkel het direct met citroensap tegen het verkleuren. Prak hierna het vruchtvlees.

4. Meng de halve groene peper, het sjalotje, de eetlepel fijngehakt korianderblad en de tomaat met de avocado.

5. Breng op smaak met peper en zout.

6. Rooster een vezelrijke, bruine boterham en besmeer rijkelijk de boterham met guacamole.

Ook lekker met een gekookt of gepocheerd eitje en een salade ernaast! Smakelijk!