Vogelgriep raakt kinderboerderij

60 vogels geruimd in Zuid-Scharwoude

Vogelgriep raakt kinderboerderij

Er werd een groot verlies geleden op kinderboerderij De Beestenboel in Zuid-Scharwoude. Een zeer ernstige variant van de vogelgriep brak uit en de boerderij moest zestig ganzen, kippen en eenden ruimen. Michel de Vust werkt al 25 jaar op de kinderboerderij en is er kapot van. Het is nu stil bij de Beestenboel.

Op Facebook deelt de organisatie het volgende bericht:

”Wij moeten met pijn ons hart melden dat de test resultaten positief zijn. Dit betekend dat wij afscheid moeten nemen van al onze vogels. Eenden, kippen, ganzen, pauwen en parelhoenders. We zijn kapot van verdriet. We troosten ons met de gedachten dat ze bij ons een heel mooi leven hebben gehad.”

Volgens voorzitter Michel de Vust woonden sommige ganzen al 20 jaar op de kinderboerderij. Nadat er vorig weekend een kip dood werd aangetroffen ging het razendsnel. De dierenarts bevestigde na het afnemen van monsters dat het om de vogelgriep ging.

De vogelgriep trof al eerder houders in Midwoud, Wieringenwerf en Abbekerk. Om besmetting zo goed mogelijk te voorkomen, waren de dieren op de kinderboerderij al opgehokt en afgeschermd. Afgelopen week zijn de dieren geruimd. De kinderboerderij blijft voor onbekende tijd dicht. Zodra het veilig is wil De Beestenboel weer vogels verwelkomen.


Foto: Facebook