Deel

advertentie

Wills

Column: Wills

Wills

Beste Wills: Wij zijn drie vriendinnen op vakantie in Camperduin. Een van ons tobt met overgewicht en verkondigt het hele jaar door dat ze gezonder wil eten. Haar excuus om dat niet te doen is haar drukke baan. Ze snackt voortdurend om haar energie op pijl te houden en van lijnen wordt ze futloos, zegt ze. Vlak voor de vakantie zei ze dat ze gaat lijnen. Als we hier samen boodschappen doen koopt ze allerlei lokale lekkernijen en snacks en ben ik degene die eraan denkt ook bospeen, tomaatjes en komkommer te kopen. Zodra we weer op de glamping zijn valt ze aan op de hartige snacks. Behalve dat het ongezond is irriteert het me dat tegen de tijd dat ik trek krijg in een stukje kaas, worst of chips bijna alles op is. Als ik er over mopper maakt ze excuses en geeft me gauw de laatste restjes. Dit is niet goed voor onze vakantie en ook niet voor haar gezondheid. We hebben bedacht dat we de snacks kunnen verdelen en onze naam op de voorraadbussen kunnen zetten. Of Is dit kinderachtig, Wills?

Beste drie vriendinnen: Ja, doe maar. Ga deze vakantie voor de praktische oplossing van het eenvoudigste probleem. Er is overduidelijk ook nog wat anders aan de hand als iemand af wil vallen en vervolgens systematisch het laatste pak chips tot op de bodem leeg eet. Het is aan haar daar later zelf wat mee te doen.

Voor nu: deel alle snacks en zet naam en datum op de voorraadbussen. Op is op tot de volgende boodschappenronde. Om te voorkomen dat er ‘s nachts een chipsdief komt zullen jullie om beurten moeten waken of een camera in de tent plaatsen. Het kan mij niet gauw te gek bij het zoeken naar oplossingen(!) om de vakantie niet met ruzie te eindigen. Je bent voor jezelf opgekomen door ‘eerlijk zullen we alles delen’ te zeggen.

Laat nu het idee/controle los dat jij haar moet helpen met haar gewicht. Weet ook wanneer je er over op moet houden. Wilt houden, beter gezegd, omdat jullie vast veel ondernemen, het reuze gezellig hebben en geen tijd willen verspillen. Van Tokyo tot Camperduin: meedoen is belangrijker dan winnen.

Wills

www.beter-samen.nl


Wil je Wills wat vragen of een keer ontmoeten? Kom op 6 en 13 augustus tussen 13.00 tot 16.00 uur naar Boekhandel Plukker in Schagen.

advertentie

Meer 'Columns':

Vriendschap en vaccinatie

24 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Mijn beste vriendin en ik verschillen hemelsbreed van mening over vaccineren. We kennen elkaar al lang en hebben zoveel geschiedenis samen, dat ik altijd gedacht heb dat we de rest van ons leven beste vriendinnen zouden blijven, wat er ook zou gebeuren.

Inspiratie opdoen…

24 september 2021

Column: Fernando Jonker

Afgelopen maand waren we een weekje dicht. Vakantie. Daar waren we ook wel aan toe. De maand augustus stonden wij met zijn drieën en onze topafwassers te strijden. Dat ging super goed, maar heeft best wel wat energie gekost.

Affaire en schuldgevoel

17 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ongeveer 2 jaar geleden heb ik een (geheime) relatie gekregen met een getrouwde man. Onlangs heeft hij voor mij gekozen en is bij me ingetrokken. Op papier is hij nog getrouwd, want zijn vrouw wil hem niet meer zien of spreken zolang hij met mij is.

We zijn er bijna!

17 september 2021

Column: Milo Berlijn

Of ik het eens ben met de laatste besluiten van het kabinet, laat ik in het midden als dat mag. Enerzijds wil ik ook weer spontaan een pilsje drinken met mijn maten en ongegeneerd lallen en brallen, wil ik aanschuiven aan een gezellige tafel met bekende, wil ik mensen die ik niet ken een hand geven om mij voor te stellen, wil ik niet nadenken over mensen die akelig dichtbij komen en wil ik gewoon doen wat ik dagelijks op tv zie.

Voor iedereen die nog een beetje vakantie nodig heeft

17 september 2021

Column: Nikke Vrees

Laat de stilte tot je hart spreken en in ruil voor geduld krijg je de wonderen van de natuur te zien.

Een ballon, een ballon, een ballonnetje

17 september 2021

Column: Peter Visser

Als beginnend columnist, ga ik me waarschijnlijk op glad ijs begeven. Ik wil het namelijk over politiek hebben. Ga ik me uitlaten over de kleur?

Kermis, toestand tussen trance en terror

10 september 2021

Column: Micha de Groot

Onze Alkmaarse kermis werd door de coronamaatregelen vorig jaar danig in de kiem gesmoord. Aanvankelijk bleef het ook voor 2021 nog even onzeker, maar mocht de kermis weer op zijn schreden terugkeren naar onze stad. Dat leverde een luidkeels gejubel op.

Zomer in onze stad

3 september 2021

Column: Saskia de Fouw

Als de bomen weer groen worden en de temperatuur oploopt, is het aangenaam toeven in de mooie stad. Bootjes varen af en aan langs de Molen van Piet en de parken fleuren op door goed gehumeurde mensen in alle soorten en maten.

Ik geef mijn ex teveel ruimte

3 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben alweer ruim een jaar single, nadat mijn vriendin het onverwacht uitmaakte. Twee maanden geleden heb ik een vrouw ontmoet met wie het klikt en sindsdien hebben we het leuk samen.

Excuses, excuses, excuses

10 september 2021

Column: Fernando Jonker

‘Spreek ik met Fernando Jonker ‘? Ja, daar spreekt u mee. ‘Mijn naam is Lex Rietveld, hoe zou jij het vinden om koffie te gaan drinken en te praten over jouw toekomst’? Na een jaar Plaza Cinco werd het restaurant al verkocht, ik mocht er chef blijven, maar bedankte voor het aanbod.

Vroeger is nou niet

27 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Een jaar geleden zijn we verhuisd van Amsterdam-Centrum naar een dorp in de buurt van Alkmaar.

Er liggen (gezamenlijke) kansen!

27 augustus 2021

Column: Milo Berlijn

Voel je je ergens welkom, dan blijf je wat langer en kom je vaker nog eens terug. Je gaat een beetje van die plek houden en je deelt dit met je vrienden en kennissen. Het creëren van een warm welkomstgevoel gaat echter niet vanzelf.

Vol spetters en plezier

20 augustus 2021

Column: Nikki Vrees

Toen ik nog een kind was voelde ik me zo vrij en energiek, ik was altijd op avontuur of ontdekkingsreis. Vol fantasie en enthousiasme kon ik van alles iets leuks maken.

Bellen aub…

20 augustus 2021

Column: Fernando Jonker

Voor corona zat Fernando’s soms een maand van te voren vol qua reserveringen. Omdat wij vaak vol zaten, maakte wij een reservelijst voor eventuele annuleringen.

Cas

13 augustus 2021

Column: Peter Visser

Voor de vakantie heb ik mijn vriend Cas begraven. Zo heette hij niet, maar hij noemde mij Petrus en ik hem Cas. Cas dus. Cas was 22 jaar ouder dan ik. 'Hadden jullie dan een soort vader/zoon relatie', vroeg mijn verkering.

Vakantie jeugdsentiment

13 augustus 2021

Column: Micha de Groot

‘Het is belangrijk om je suikergehalte goed op peil te houden tijdens het fietsen, jongens!’ zei mijn ome Piet terwijl hij ondertussen een hele batterij aan grote Snickers en Marsen uit zijn fietstas toverde.

Niet uit het hart, niet uit het oog

23 juli 2021

Column: Fernando Jonker

Ik ontmoette Isabel in café De Stapper. Van horen zeggen wist ik dat het een meid was die je er goed bij kon hebben. Zelf had ik een beeld van haar als stoere chick, zelfverzekerd en niet bang.

Twijfel en tranen. Verhuizen naar het Friese platteland?

16 juli 2021

Column: Micha de Groot

De vleesgeworden grilligheid, dat was jarenlang denk ik de beste typering voor mij. Was je net gewend aan mijn ‘nee’, dan verraste ik je plotsklaps met een ‘ja’. Dacht je dat ik volledig ging voor links, dan dook ik ineens vol overtuiging naar rechts. Miss Afwisseling in optima forma.

Zorgen om ex

16 juli 2021

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vorige relatie was heftig, en naar het einde toe zelfs gewelddadig. Hij was een dagelijkse blower, dronk veel en werd fysiek en verbaal steeds agressiever, want alles wat er mis was in onze relatie lag aan mij.

Medewerkers zijn net gasten

16 juli 2021

Column: Milo Berlijn

Naast de geweldige gastvrije opbrengst van corona, zoals meer oprechte interesse in elkaar, inkijkjes in elkaar privélevens (behalve de mensen in een meeting op Zoom of Teams met een de half geblurde achtergrond), aangereikte winkelwagentjes, persoonlijke begeleiders die je naar je stoel brachten in het theater, aangeboden mondkapjes en nog vele andere zaken heeft corona, blijkt nu, een leegloop gecreëerd in mijn vakgebied: de horeca.

Reality check

10 juli 2021

Column: Wills

Beste Wills: Onlangs heb ik een man (48)  leren kennen die 2 keer getrouwd geweest is en daarnaast de nodige relaties (5?) achter de rug heeft waarvan de laatste 3 jaar heeft geduurd.

Mark

9 juli 2021

Column: Fernando Jonker

Afgelopen week ging de docu ‘De smaak van Fernando Jonker’ in premiere. Samen met Bo van de Wall Perné lanceerde wij de docu, want Bo en ik hebben allebei een passie. Hij heeft passie voor fotografie en film en ik heb passie voor koken.

Mantelzorg, gastvrijheid op hoog niveau!

2 juli 2021

Column: Milo Berlijn

In mijn tomeloze zoektocht naar gastvrije mensen, stuitte ik afgelopen week op de mantelzorgbranche. Mantelzorg was een ver van mijn bed show, die een kleine 8 jaar geleden zijn entree maakte in mijn leven, toen mijn tante ongeneeslijk ziek werd en mijn oom besloot haar mantelzorger te worden.

Gescheiden en ongelukkig

2 juli 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben sinds twee jaar gescheiden en na een heftige tijd vanwege het zoeken van woonruimte, heb ik het gevoel dat ik stilsta nu.

Geen huis, maar een thuis

25 juni 2021

Column: Saskia de Fouw

Vroeger als jong volwassenen droomde ik van m'n eigen huis. Je herkent het vast wel, je eigen plek waar je alles kunt inrichten naar eigen smaak. Ik zei ook altijd: ‘Ik wil later een huis waar mensen voorbij lopen en dan denken, goh daar zou ik nou wel eens een kop koffie willen drinken’.

Boek van de week

25 juni 2021

Susan Smit - De Heks van Limbricht

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken. 

Ben ik asociaal?

25 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik word dit jaar 63 en merk dat de gesprekken met  familie, vrienden, bekenden en collega’s steeds vaker gaat over ziektes en doodgaan. Als we bij elkaar zijn begint er altijd wel iemand over die-en-die, die heel ziek, stervende of overleden is. Vaak volgt er dan een  zwartgallige competitie van wie het treurigste verlies geleden heeft, met de meest hartverscheurende en beeldende details.

Ik mis mijn vader

25 juni 2021

Column: Fernando Jonker

Gemiddeld valt er per jaar 875 mm regen, afgelopen weekend viel er 121 mm regen in een half. Het was niet te overzien. De eerste gasten hadden al plaatsgenomen, dronken een drankje en waren aan het wachten op de eerste gerechten.

Sexting

18 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills:  Een half jaar geleden ben ik erachter gekomen dat mijn man een sexting affaire had. Het was me opgevallen dat hij opeens zijn telefoon overal mee naar toe nam, betrapt reageerde als ik hem berichtjes zag lezen en ’s avonds  veel ommetjes ging maken.

Denk even na voordat je ermee stopt!

18 juni 2021

Column: Milo Berlijn

Iedere dag worden we verrast en verblijdt door minister Hugo de Jonge, die met tal van versoepelingen loopt te strooien!! Als een ware Kerstman deelt hij de afgelopen weken tal van cadeautjes uit.

Over mallemolens en strijkmolens

18 juni 2021

Column: Micha de Groot

Mijn Hollandse roots heb ik, al had ik dat al gewild, nooit onder stoelen of banken kunnen schuiven. Dat in de eerste plaats vanwege mijn grote, blonde, potige verschijning, maar aan molens, kaas en tulpen heeft het mij in mijn leven ook nooit ontbroken.

Mijn held Henny

11 juni 2021

Column: Peter Visser

Mijn Held Henny Henny was mijn jeugdheld. Wie? Henny Huisman. Henny werd ontdekt bij AZ '67. En ik was daarbij. Hij kondigde daar tijdens een Europese wedstrijd mijn andere held aan: Andre Hazes.

Last van de zenuwen

11 juni 2021

Column: Fernando Jonker

Zo, de laatste afhaalpakketten zijn opgehaald... Wat nu? Nog 1 keer een laatste menu? Er gaan geruchten dat restaurants eerder binnen open mogen dan vooraf besloten.

Ver-van-mij-bed-show!

4 juni 2021

Column: Milo Berlijn

Wie kent ze niet? Norman Woodland was samen met Bernard Silver de uitvinder van de streepjescode. Zij zagen het belang in van eenvoudige coderingen voor het slagen van de poging gegevens automatisch te verwerken.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug