Deel

advertentie

Zondagochtendwandeling

Bij Hortus Alkmaar

Zondagochtendwandeling

Elke eerste zondag van de maand organiseert Hortus Alkmaar een rondleiding met een natuurgids. De wandeling start om 10.30 uur bij de entree van de tuin. Een ervaren natuurgids neemt de groep mee door de tuin en vertelt onderweg van alles over de planten en hun geneeskrachtige werking. Natuurlijk komt de geschiedenis van de tuin ook aan bod.

Als de maatregelen het toestaan kun je na de rondleiding even lekker uitrusten op het terras of in ons gezellige kascafé en genieten van een kopje biologische koffie of thee met onze bekende, overheerlijke appeltaart. De grootte van de groep wordt aangepast aan de coronaregels. Maximaal 8 personen per rondleider. Bij meer deelnemers wordt een extra gids ingezet.

Data: 1 augustus, 5 september en 3 oktober 2021
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Kosten: € 7,50 per persoon, kinderen van 8 t/m 15 jaar € 2,50, vrienden Hortus Alkmaar € 2,50.
Aanmelden: [email protected]

Klik voor meer informatie hier.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Lezing walvisvaart in de Grote Kerk De Rijp

24 september 2021

Een zee van traan, walvisvaart als werkgelegenheid

Zo’n vierhonderd jaar jaagden Nederlanders op de walvis. Bemanningsleden werkten onder gevaarlijke omstandigheden en in ijzige temperaturen. Louwrens Hacquebord, emeritus hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, schreef over deze eeuwen samen met J.R. Bruin het boek ‘Een zee van traan’.

Voorstelling Papaver4kids op 17 oktober

24 september 2021

Deurtje dicht en deurtje open

In sommige bomen zitten deuren. En als je die open doet, kan er van alles gebeuren…Wat zit er achter de deur? En welk verhaal komt er dan? Wij weten het nog niet, maar dat gaan we samen ontdekken.

Trijntje Oosterhuis komt naar PodiumVictorie

24 september 2021

Zaterdag 25 september en er zijn nog tickets!

Na ruim 1,5 jaar verplaatsingen, annuleringen en live concerten in seated setting, kan publiek vanaf 25 september weer staand en dansend genieten van liveshows in Podium Victorie. Dat wordt zaterdag meteen goed gevierd met een concert van zangeres Trijntje Oosterhuis.

Oberon Theaterproducties speelt ‘Een Revue voor U’

24 september 2021

In Taqa Theater De Vest

Dinsdag 19 oktober speelt Oberon Theaterproducties de prachtige voorstelling 'Een Revue voor U' in Taqa Theater de Vest.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

24 september 2021

Theateralliantie bij Taqa Theater De Vest

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel.

Win een 8October-Vip-Quizz arrangement!

24 september 2021

En misschien zit jij straks aan de zuurkool in de Grote Kerk!

Ook dit jaar staat op 8 oktober de digitale Alkmaarse Kennisquiz op het programma. Vorig jaar was de digitale kennisquiz met 1.500 deelnemers een groot succes. Ook dit jaar belooft een spektakel te worden.

The 70’s unplugged

17 september 2021

Love the one you're with

Deze gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van The 70’s unplugged. Een theaterconcert met de mooiste lovesongs uit de 70’s vol prachtige popsongs die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord.

Comedytrain on Tour

17 september 2021

De top van de Nederlandse stand-up comedians

Vanuit hun eigen roemruchte comedyclub Toomler in Amsterdam trekken de comedians door het land. De show bestaat uit een line-up van aanstormend talent en gevestigde namen; wie het zijn blijft een verrassing tot het allerlaatste moment. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze overrompelende comedy brengen: stand-up zoals stand-up bedoeld is.

(UITVERKOCHT) Waylon’s liefde voor de country

10 september 2021

Op 22 september

In het theaterconcert My Heroes Have Always Been Cowboys vertelt Waylon, begeleid door een zevenkoppige band, over zijn grote liefde voor de country.

Magic Circus in Oudorp

10 september 2021

Op 21 en 22 september

Elk jaar presenteert het Magic Team een compleet nieuwe voorstelling in de Magic Dome Circustent. Een Intiem circus, waar iedereen met zijn neus bovenop kan zitten.

Grote namen naar HAL 25 om de stad te redden

3 september 2021

Op 15 september

In broedplaats HAL 25 in Alkmaar ontstaan op 15 september grote plannen om de stad te redden in tijden van de corona- en klimaatcrisis. Merlijn Twaalfhoven, componist en culturele verbindingsduizendpoot, komt naar Alkmaar om in HAL 25 met betrokken burgers aan de slag te gaan.

The Cosmic Carnival Fleetwood Mac: The Incredible Story

3 september 2021

Op 11 september in Taqa Theater De Vest

The Cosmic Carnival neemt je mee op ontdekkingsreis in het wondere universum van het legendarische Fleetwood Mac.

Ali B. met voorstelling Koorts in Taqa Theater De Vest

27 augustus 2021

Op 9 en 10 september

Ali B steekt een thermometer in de bilspleet van onze maatschappij.

Alfon Oekie live bij Hal25

27 augustus 2021

Op 5 september

Alfon Oekie  brengt een bijzondere sound door een creatieve hutspot van wereldmuziek, kleinkunst en alternatieve pop.  

Avondrommelmarkt Overdie

20 augustus 2021

Op zaterdag 28 augustus 2021

Een gezellige avondrommelmarkt in de wijk Overdie. Op deze avondrommelmarkt worden tweedehands en hobby spulletjes aangeboden.

Vleermuizenexcursie

20 augustus 2021

In Oudorp

Wist u dat er meer dan zeven soorten vleermuizen voorkomen in Oudorp? En wilt u ze een keer zien?

International Holland Music Sessions

13 augustus 2021

Deze week: Klassieke muziek in de Hortus

Deze week presenteert International Holland Music Sessions: Klassieke muziek in de Hortus.

Podium Onder De Boom Festival

13 augustus 2021

De line-up met onder andere Tim Knol

Het is bijna zover, zondag 15 augustus is het Podium Onder De Boom Festival! Na een rumoerig en onzeker tijd met weinig liveoptredens zijn we klaar voor een festival met maar liefst twaalf verschillende acts.

Yes In My Backyard

23 juli 2021

Festival in het Victoriepark

Het wordt gewoon een mooie festivalzomer! Van 6 tot en met 15 augustus zit je goed in het festivalhart Yes In My Backyard, een co-creatie van Karavaan en Podium Victorie.

Karavaan Festival brengt theatervoorstelling op natuurbegraafplaats Geestmerloo

16 juli 2021

Sprookjesachtige en muzikaal

Van 5 t/m 15 augustus brengt Karavaan Festival de poëtische en magische locatietheater voorstelling Mens Boom Dier van theatergezelschap Gouden Haas op de voor de voorstelling zo treffende locatie Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Alkmaar.

Ellen ten Damme en The Magpie Orchestra en route

9 juli 2021

In Taqa Theater De Vest

Op 15 september komt Ellen ten Damme naar Alkmaar met haar nieuwe voorstelling en daarin gaat Ten Damme deze keer zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op.

Derde editie Showman’s Fair in Alkmaarderhout

9 juli 2021

Kaarten nu te koop voor driedaags theaterfestival

Showman’s Fair Alkmaar is op 20, 21 en 22 augustus terug in de Alkmaarderhout voor de derde editie! Drie dagen lang theater, muziek, dans, film, cabaret, circus, (woord)kunst en bijzondere acts op een sfeervol festivalterrein in de Alkmaarderhout.

Kunstenaar Thomas Trum in de Grote Kerk

2 juli 2021

'Taking a Line for a Walk' 

Vanaf aankomende zomer lanceert de Grote Kerk Alkmaar een bijzonder programma: Nieuw Licht. Kunst in de Grote Kerk Alkmaar. 

Zomer op het Plein in De Vest

2 juli 2021

De Meisjes met de Wijsjes – Moerstaal

Al eerder werd bekend gemaakt dat Zomer op het Plein en Zomer in De Mare doorgaan en deze week schenken wij aandacht aan De Meisjes met de Wijsjes met de voorstelling Moerstaal. 

Pieter Derks – Voor wat het waard

25 juni 2021

In Taqa Theater De Vest

Pieter Derks speelde anderhalf jaar met Voor wat het waard is en toen gingen de theaters dicht. Hij besloot zodra het kon de draad weer op te pakken, met een nieuwe versie van dezelfde voorstelling.

JCI Alkmaar SUPB Challenge 2021

25 juni 2021

Op zaterdag 3 juli

Een te gek nieuw event waarbij je suppend, voor het goede doel, door de stad Alkmaar gaat. Middels diverse wedstrijdelementen positioneer je jezelf of je team in de aller eerste ranglijst van de 'SUPERSUPB Challenge Alkmaar'.

De Circuscoalitie – Creat Catch

18 juni 2021

Jonge circusmakers in Theater De Vest

Great Catch zegt het al, een geweldige vangst. En jij kan dit met je kinderen meemaken. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills hebben, maar daar ook nog grappige, ontroerende en intieme theatervoorstellingen mee maken.

Podium onder de Boom Festival verplaatst naar zondag 15 augustus

18 juni 2021

In cultuurpark De Hout

Podium onder de Boom is een gratis (semi) akoestisch muziek, theater, dans & kunst festival met het gras als podium en een boom als enig decorstuk!

Tentoonstelling in de Grote Kerk van Roos Holleman

18 juni 2021

Dressed for Paradise

Immense abstracte sierduiven en bonte fruitduiven wisselen elkaar af in een dans van vorm en kleur. In haar nieuwe serie tekeningen toont beeldend kunstenaar Roos Holleman (Tilburg, 1989) de veelzijdige schoonheid van de duif.

Diederik Jekel – Orde in de Chaos

11 juni 2021

In Taqa Theater De Vest

Drie ingrediënten staan aan de basis van dit bijzondere project. Je hebt theatervoorstellingen, je hebt colleges en steeds meer mensen in onze samenleving hebben behoefte aan therapie en rust in hun leven.

Karavaan Festival in de zomer: volop locatietheater en bruisend festivalhart

11 juni 2021

De kaartverkoop start 1 juli

Van 6 t/m 15 augustus is Karavaan Festival in de regio Groot Alkmaar. De vakantie-editie van het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt tien dagen lang spraakmakend locatietheater op verrassende plekken in Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Schermer, Heiloo en Schoorl.

Sunday sessions met Shirma Rouse

4 juni 2021

Bij Podium Victorie

Jazz, funk en soul op de zondagmiddag, gespeeld door Nederlandse top musici met elke keer een speciale gast in de hoofdrol.

Theaterconcert Douwe Bob

4 juni 2021

In Taqa Theater De Vest

Rusten is niks voor Douwe Bob en na een jaar waarin de zanger slechts een handjevol optredens heeft kunnen doen, kijkt hij er enorm naar uit om in het najaar weer voor iedereen zijn liedjes te mogen spelen.

Eindelijk weer kunst!

28 mei 2021

Bij Alkmaarse kunstenaar Inge Koetzier van Hooff

Kan jij ook niet wachten om weer creatief bezig te gaan? Dan zijn deze zomerse, kunstzinnige, mini-cursussen echt iets voor jou.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug