HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

advertentie

20 Vragen aan Ilse van der Poel

Advocaat bij Schenkveld Advocaten NV

20 Vragen aan Ilse van der Poel

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Ilse van der Poel, advocaat bij Schenkeveld Advocaten NV.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Mijn leven speelt zich grotendeels af in Alkmaar, waar ik woon en werk. Ik heb drie kinderen van 5, 7 en 9. Twee jongetjes en een meisje. Ik ben opgegroeid in Heiloo, maar vanaf mijn 12e was ik elke doordeweekse dag in Alkmaar te vinden, omdat ik naar het PCC  ging in Alkmaar. In het weekend was ik vooral ’s avonds in Alkmaar te vinden.

Na de middelbare school heb ik in Amsterdam gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik ook nog met heel veel plezier een half jaar in Zuid-Afrika gestudeerd en gewoond. Na het afronden van mijn studie ben ik in 2003 weer in Alkmaar gaan wonen en ben ik als advocaat bij Schenkeveld Advocaten begonnen op de sectie vastgoedrecht en overheidsrecht. In 2010 ben ik advocaat-partner geworden bij Schenkeveld Advocaten. Nog altijd vind ik het werk dat ik bij Schenkeveld doe ontzettend leuk en afwisselend. Als ik niet aan het werk ben dan ga ik graag uit eten, wat leuks met de kinderen doen, sporten of spreek ik af met vrienden.

2. Vertel eens iets over het kantoor?

Ons kantoor is in de regio een groot kantoor. Met meer dan 20 advocaten ondersteunen we vooral ondernemers, overheidsinstanties en maatschappelijke instellingen. We willen onze cliënten graag professioneel adviseren maar wel op een heldere en begrijpelijke manier. Wij vinden persoonlijk contact en korte lijnen erg belangrijk. Vanwege corona was dat in de afgelopen periode niet altijd mogelijk, maar met digitale communicatiemiddelen als Microsoft Teams en Zoom hebben we dit persoonlijk contact toch kunnen benaderen.

3. Hoe lang bestaat het kantoor?

Het kantoor is opgericht in oktober 1908 en bestaat dus al 112 jaar. Destijds was het kantoor aan de Oudegracht gevestigd, later vanaf 1970 was het kantoor gevestigd in het landbouwhuis en sinds 1990 zit ons kantoor in het schitterende gebouw van de oude HBS gelegen aan de Paardenmarkt bij de Jumbo.

4. Waarom is er voor gekozen om een kantoor in Alkmaar te starten?

Dat is een goede vraag. Die keuze is echter al 112 jaar geleden gemaakt, dus dat kan ik helaas niet meer navragen.

5. Wat trekt jou persoonlijk aan in Alkmaar?

De mooie oude stad, het theater, musea, de winkels en de restaurants met de terrassen.

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Ja, zeker.

7. Waarom heb je ervoor gekozen om advocate te worden?

Tijdens mijn studie merkte ik dat ik het heel leuk vond om juridische problemen op te lossen. Als advocaat ben ik daar dagelijks mee bezig. Bovendien verveelt het beroep van advocaat nooit. Het is heel afwisselend doordat elk probleem verschilt. Elke zaak vormt weer een nieuwe uitdaging.

8. Welke opleidingen heb je gevolgd?

Na het VWO op het PCC in Alkmaar heb ik de studie rechtsgeleerdheid aan de VU gedaan. Ik ben afgestudeerd op de specialisatie privaatrecht en bestuursrecht. Mijn scriptie ging over de vraag of het mogelijk is om met een vergunning onrechtmatig te handelen. Het korte antwoord daarop is dat dit mogelijk is.

9. Kun je iets vertellen over jouw specialismen?

Mijn specialisaties zijn vastgoedrecht en overheidsrecht. Zowel privaatrecht als bestuursrecht spelen daarbij een rol.

Ik geef bijvoorbeeld advies over het opstellen van een overeenkomst van aanneming voor de realisatie van een bouwwerk, maar ook adviseer en procedeer ik als dat nodig is als er een geschil is ontstaan bij de realisatie van het bouwwerk. Daarnaast geef ik bijvoorbeeld advies over de vraag op welke manier woningen planologisch gezien kunnen worden gerealiseerd zodat bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf nog wel kan blijven bestaan en beoordeel ik of aan alle voorwaarden voor een wijziging van het bestemmingsplan wordt voldaan. Deze planologische vragen kunnen overal op zien, ook bijvoorbeeld op de vraag of een paardenbak nu wel of niet planologisch is toegestaan. Daarnaast sta ik overheden bij op het gebied van openbare orde zoals bij overtredingen van de Opiumwet, maar ook bijvoorbeeld bij   kwesties die zien op ruimtelijke ordening en bij privaatrechtelijke geschillen die zien op het vastgoedrecht.

In mijn praktijk zie ik dat duurzaamheid en het klimaat een steeds grotere rol gaan spelen in combinatie met de energietransitie. Ik vind dat zelf interessante vraagstukken, waar ik mij graag in verdiep. Ik weet daar ook veel vanaf. Het gaat dan bijvoorbeeld om circulair bouwen, maar ook over de realisatie van windmolens of warmte koude opslag-installaties.

10. Waarom heb je voor deze specialismen gekozen

Overheidsrecht en vastgoedrecht zijn heel concreet en zichtbaar. Bij een wandeling door Alkmaar, maar natuurlijk ook in andere plaatsen, kan ik bij wijze van spreken aanwijzen aan welke zaken we hebben gewerkt.

11. Wie zijn jouw cliënten?

Aannemers, ontwikkelaars, gemeenten, opdrachtgevers en soms particulieren.

12. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?

Ik handel snel en denk graag mee. Ik zoek altijd naar de balans tussen wat moet, en dat wat mogelijk is. Mijn adviezen zijn duidelijk. Ook kijk ik naar creatieve oplossingen en houd ik van korte lijnen. Daarnaast ben ik gedreven, nuchter, hanteer ik een hoog niveau en ben ik ook buiten kantooruren bereikbaar.

13. Waar haal jij als advocate persoonlijk de meeste voldoening uit?

Als in een zaak een mooie oplossing wordt behaald of als dat niet lukt dat een vonnis wordt gewezen waar de klant in het gelijk wordt gesteld.

14. Welke zaak staat je het meest bij en waarom?

Als advocaat heb ik een geheimhoudingsplicht. Over zaken of klanten praten mag ik dus niet. Een zaak die ik wel kan noemen, omdat mijn naam in de krant wordt genoemd, betreft een opzegging van een bruikleen/huurovereenkomst met betrekking het voormalig Rob Scholte museum in Den Helder. Dat is een geruchtmakende zaak die op dit moment speelt.

15. Ben je aangesloten bij specialistenverenigingen?

Ja, zeker. Ik ben aangesloten bij de vereniging voor Bouwrecht-advocaten, bij de vereniging voor Onteigeningsrecht en bij de vereniging voor Agrarisch recht.

16. Toen kwam daar corona…. Kun je vertellen welke invloed dit op het kantoor heeft gehad?

Thuiswerken werd de norm, maar ons kantoorsysteem was al goed ingericht waardoor dit naadloos ging. Wel was het voor mijzelf een uitdaging om mijn werk nog te kunnen blijven doen omdat we thuis midden in een verbouwing zaten en we drie kinderen thuisonderwijs moesten geven. Dit is met wat kunst- en vliegwerk gelukt.

17. Heeft corona jouw ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien na corona nog wilt blijven doen/voorzetten?

Soms kan het effectiever zijn om met Teams af te spreken in plaats van naar een locatie af te reizen. Zeker als er met meerdere mensen overlegd moet worden is een overleg via Teams een aanrader. Het thuiswerken is heel efficiënt. Zeker als er grote stukken geschreven moeten worden. Thuiswerken is dus zeker iets dat ik na de Corona-periode af en toe blijf doen.

18. Wat heb je zelf het meeste gemist tijdens de lockdowns?

Het contact met collega’s, het sparren over zaken terwijl je samen met elkaar in een kamer bent en natuurlijk met klanten op locatie afspreken. Gelukkig gingen de meeste zittingen zeker in de tweede lockdown wel gewoon in fysieke vorm door. Daarnaast heb ik privé met name het afspreken met vrienden, de horeca en het spontaan binnenlopen bij een winkel gemist. Ook kijk ik er weer naar uit om met vakantie te gaan. De wintersport voor volgend jaar heb ik net geboekt. Ik verwacht dat die wel door kan gaan.

19. Hoe zie je de toekomst van het kantoor?

Die zie ik heel positief. Ik heb erg leuke collega’s die net zoals ik gedreven en nuchter zijn en het beste voor de klant willen bereiken. Ik denk dat we hierdoor nog verder kunnen groeien en in de toekomst nog meer klanten kunnen bijstaan.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten, nu de horeca weer open is?

Ik heb al verschillende terrassen uitgetest sinds de opening van de horeca. Waar ik binnenkort weer heen wil gaan is de binnentuin van Pluim, een prachtige plek. Maar ook bij Hofman heb ik pas heerlijk gezeten onder de warmtelamp terwijl het zachtjes regende. Ik kijk er ook naar uit om weer een keer bij ’t Stokpaardje te eten als de horeca binnen weer open is en om bij het restaurant van de voormalige Schutterswei, restaurant Darret te gaan dineren. Een prachtige plek!

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Cursus aquarellen

1 december 2023

Zoek je nog een leuke cursus aquarellen? Op woensdag 10, 17, 24, 31 januari en 7 februari dan geef ik een korte cursus van 5 x aquarellen. Je leert dan de basis van schilderen met

Alweer geen Sinterklaaskado

1 december 2023

Column: Wills

Beste Wills: Het is bijna Sinterklaas en ik weet dat mijn geliefde vriend weer niets voor mij zal kopen. We zijn twee jaar bij elkaar jaar ik zorg dat ik wel iets voor hem heb

Heel verliefd maar passen wij wel bij elkaar?

24 november 2023

Column: Wills

Beste Wills:  sinds 2 maanden zijn we heel verliefd op elkaar. Naast raakvlakken (kennen elkaar van de sportclub), zijn we ook zo anders. Zij kijkt het liefst horror series

Workshops solliciteren

24 november 2023

Waar vind je vacatures en hoe vind je de juiste?

Voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan organiseren Bibliotheek Kennemerwaard samen met Verhelder Talent een serie van 3 workshops. Tijdens deze workshops

Het hoort bij de tijd van het jaar, maar vervelend is het wel. Griep!

17 november 2023

Dit kun je het beste eten en drinken...

Bestaan jouw dagen vooral uit volle zakdoekjes, kopjes gemberthee en een hoest zo hard waar een gemiddelde zeehond jaloers op zou zijn? Dan heb je de griep goed te pakken

A6ment streeft naar toegankelijkheid en geluk in werk

17 november 2023

Voor alle lezers van Flessenpost uit Alkmaar!

In een wereld waarin werk een belangrijk onderdeel van ons leven is, is het vinden van voldoening en geluk in onze professionele bezigheden van onschatbare waarde. A6ment

Kan ik beter alleen blijven?

17 november 2023

Column: Wills

Beste Wills, na de scheiding ben ik al een tijd alleen. Het eerste jaar was overleven en daarna heb ik mijn draai gevonden. De kinderen zijn inmiddels het huis uit en

Kunstmatige intelligentie en de wereld van big data

17 november 2023

Lezing door Frans Feldberg

Op woensdag 22 november neemt Frans Feldberg, hoogleraar aan de VU, ons mee in de wereld van kunstmatige intelligentie en big data. Een zeer actueel onderwerp

Herfst… tijd om het binnenshuis weer knus te maken

10 november 2023

Vijftien ideeën voor het beleven van de herfst

Seizoenen zijn er altijd al geweest, maar er écht bij stilstaan doen we niet vaak meer. Hoe leef je wat meer met die seizoenen mee? Deze keer: ideeën voor het beleven van de herfst

Mijn man is depressief en ik nu ook

10 november 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn man is depressief nadat hij betrokken was bij een ongeluk waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. Hij heeft gesprekken gehad met een praktijkondersteuner

Vertel eens wat leuks!

3 november 2023

Column: Wills

Beste Wills: Ik word dit jaar 65 en merk dat de gesprekken met  familie, vrienden, bekenden en collega’s steeds vaker gaat over ziektes en doodgaan. Als we bij

Naar de peuterspeelzaal, wat kun je verwachten?

3 november 2023

Wat wordt er allemaal gedaan op een peuterspeelzaal?

Als je kind 2 jaar is geworden, mag hij naar de peuterspeelzaal. De eerste keer kan het best even spannend zijn, maar de meeste kinderen vinden het al snel ontzettend leuk

Wat te doen als het regent?

27 oktober 2023

Er zijn genoeg leuke dingen te doen bij slecht weer!

Helaas schijnt niet elke dag de zon. Soms regent het – en al is dat soms enorm vervelend, er zijn genoeg leuke dingen om te doen op een regenachtige dag!

Vrij van Voornemens

27 oktober 2023

De Toneeljuf geeft in december de cursus Vrij van Voornemens

Voor vrouwen die worstelen met hun gewicht en zelfbeeld. Zou het niet lekker zijn om 2024 niet te starten met het voornemen om af te vallen? Dat je gewoon tevreden

5X zelf herfstthee maken

20 oktober 2023

Om lekker mee op de bank te kruipen dit najaar

Heb jij ook al last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens deze koude herfstachtige dagen? Dan hebben we bij deze 5x recepten om

Mijn vrouw wordt steeds asocialer

20 oktober 2023

Column: Wills

Beste Wills: We hebben elkaar op het werk leren kennen. Ik heb daar tot mijn pensioen gewerkt maar zij heeft na haar ontslag (reorganisatie) niet meer gewerkt en is na 30 jaar

Biodiversiteit verbeteren? Samen kan het

13 oktober 2023

Column: Wiebe van Erkelens

Het is bij het grote publiek niet meer de vraag óf er een klimaat- en ecologische crisis is, maar of die nog te stoppen is. Mijn antwoord daarop is: geen idee, maar niets doen

Samenwonen in zijn huis…

13 oktober 2023

Column: Wills

Beste Wills: ik ga bij mijn vriend wonen. Onze gesprekken over de inrichting, welke meubels blijven en wat weggaat verlopen ongemakkelijk. Van ons twee is

Terugblik op Shodo Schrijfcafé

6 oktober 2023

Rita Snoek

Op de schrijfochtend in Eetcafé Pluim in Alkmaar & de schrijfavond (via Zoom) rondom het thema: ‘Alledaagse?’ Terug naar het alledaagse, als september weer aanbreekt. Er is

Anita Duin organiseert een workshop Intuïtief Zentekenen

6 oktober 2023

Leuke en ontspannen manier om mooie kunstwerkjes te maken

Een workshop waarin je lekker gaat zentekenen. Het is een leuke en ontspannen manier om mooie kunstwerkjes te maken en bovendien verrassend gemakkelijk

Duurzaam en comfortabel wonen in de winter

29 september 2023

Tips om je portemonnee én het milieu te sparen!

In de koude wintermaanden is het fijn als je huis lekker warm is. Zeker nu ons leven zich meer binnenshuis afspeelt. Met deze simpele tips kun je duurzaam én comfortabel

Onze vrienden hebben meer geld dan wij

29 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: vrienden hebben hun schaapjes op het droge en rentenieren volop. Ze maken verre reizen, tweede huis, verwennen de kleinkinderen enz. Wij hebben

Anita Duin organiseert workshops “creatief met familieopstellingen”

15 september 2023

Het schilderen van je ouders kan helend werken

In deze workshops kijken we op een creatieve en verdiepende manier naar jou in relatie tot je ouders. De juiste plek innemen binnen je gezin van herkomst kan

Ik stoor me aan mijn bonusdochter

15 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn stiefdochter heeft er een handje van nogal eens te laat te komen en mijn man, ik en de andere kinderen moeten dan wachten. Het stoort me omdat ik er

Modetrends herfst/winter 2023

8 september 2023

De 5 meest draagbare trends voor aankomend najaar

Benieuwd naar de modetrends voor de herfst/winter van 2023? De modetrends van het najaar 2023 (en modekleuren overigens) zijn al lang en breed bepaald! Wat

Ze wil dat ik voor haar ga verhuizen

8 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: ik ben een gescheiden vader van twee studerende kinderen. Mijn vriendin, voor wie ik gescheiden ben en die de liefde van mijn leven is, heeft geen

Vrijwilligerscoördinatoren opgelet!

1 september 2023

GRATIS training Gesprekstechnieken

Als vrijwilligerscoördinator heb je een belangrijke rol bij het inzetten van vrijwilligers. Mensen in hun kracht zetten, begeleiden in hun vrijwilligerswerk en

Wij zijn net als Petri en Thomas uit B&B Vol Liefde

1 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: herkenning in B&B Vol Liefde bij Petri en Thomas! Mijn vrouw denkt ook dat ik niet om haar geef omdat ik weinig vragen stel. Ik ga er van uit dat

Geneeskrachtige stenen en de betekenis van edelstenen

25 augustus 2023

Welke stenen passen bij jouw sterrenbeeld?

Edelstenen hebben op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Dit komt door hun betoverende schoonheid. De pracht en verscheidenheid aan kristalvormen en prachtige

Mijn vrouw heeft een minnaar en ik weet het

25 augustus 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn vrouw heeft me verteld dat ze iemand heeft ontmoet waar ze ‘meer’ mee zou willen. Ik wist meteen dat ze al wat had met deze minnaar

Waarom is daten tegenwoordig zo moeilijk?

18 augustus 2023

Datingapps, 'ghosten' en frustratie

"Ik denk echt dat we een enorme verandering van ethiek in de datingwereld nodig hebben. We moeten onthouden dat we een persoon daten, niet een telefoonnummer.”

Yoni ei van Columbus

18 augustus 2023

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Ik heb 3 kinderen mogen krijgen en samen met het grote geluk van mijn kinderen ook er gratis een baarmoeder verzakking, bekkenbodemspier die niet goed functioneert

Zomer retraite in Bergen

11 augustus 2023

1-daagse retraite in de natuur

Ga je mee naar het mooie Bergen (Noord-Holland), een 1-daagse retraite in de natuur. Zomerretraite zaterdag 26 augustus 2023 (nog 2 plaatsen vrij). o.l.v.

Zomertijd – vakantietijd

11 augustus 2023

Column: Shodo Schrijfcafé

Mensen trekken er op uit. Naar……….! Er zijn vele mogelijkheden waar we naar toe gaan en hoe we ernaartoe gaan. Gaan we met het vliegtuig (of heb je viegtuigschaamte?

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug