Astrologie

Neptunus en haar invloed op jou

Astrologie

Net als de maan, heeft ook Neptunus invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van Neptunus.

Als je in je eentje geniet van de ‘stilte’ of je bent in een kerk en je voelt je sterk verbonden met je hogere macht, dan ben je in touch met je Neptunus-energie. Neptunus is een en al liefde. Niet het soort liefde dat je voelt voor je partner of je familie, maar een liefde die je goddelijk of universeel zou kunnen noemen. De liefde die zomaar ineens door je heen stroomt als je buiten bent. De liefde voor de natuur, de liefde voor mensen die je niet kent, maar met wie je je verbonden voelt omdat je mens bent. De liefde voor hulpeloze dieren en de liefde voor dieren waar niemand van houdt, zoals spinnen of reptielen. Dat is het Neptunus-gevoel waardoor je wordt aangeraakt. Compassie en empathie zijn de emoties van Neptunus. Vergeving en anderen helpen is wat Neptunus goed kan. En zijn ego opzij zetten. Die kwaliteiten moeten binnen vrijwel elke spirituele stroming ontwikkeld worden. Daarom is Neptunus de poort naar je spirituele ontwikkeling.

Kenmerken van Neptunus

Mythologie: God van de zee
Energie: compassie en empathie
Planeet van: boeddhisten, zwervers, mensen die verslaafd zijn, verplegers en (spirituele) healers
Kracht: vergeving en anderen helpen
Verwant sterrenbeeld: Vissen
Kleur: turkoois of zeeblauw
Element: water

Hogere liefde
Neptunus is één en al liefde. De planeet staat voor je verbonden voelen met de natuur en de mensheid en het liefhebben van alles op onze planeet. Als je door dat Neptunus-gevoel wordt aangeraakt, krijg je de mogelijkheid om compassie en empathie te ontwikkelen en jezelf en anderen te vergeven. Neptunus zet het ego opzij en creëert ruimte voor spiritualiteit; Neptunus is de poort naar spirituele ontwikkeling.

Verslaving
Maar de zachtheid en meegaandheid van Neptunus kan ook leiden tot onbegrensdheid. Mensen die sterk verbonden zijn met Neptunus kunnen zichzelf compleet verliezen. Ze laten zich teveel beïnvloeden door de mening van anderen en weten niet meer wie ze zelf zijn. Dan maken ze van hun partner, de wijnfles of van verdovende middelen hun hogere macht. Ze denken dat ze niet kunnen leven zonder dit middel. Of ze zoeken eindeloos naar de zin van het leven zonder die te vinden, totdat ze alles hebben verloren. Mensen zonder vaste verblijfplaats en zonder enig bezit zijn de kinderen van Neptunus. Maar ook boeddhisten, mensen die verslaafd zijn én diegenen die hen helpen; Neptunus is hun gids. Er zit een helende kwaliteit in de liefdevolle benadering van Neptunus. Daarom vallen ook verplegers en (spirituele) healers onder Neptunus.

Terugkomen op aard
Als je teveel wordt meegesleurd door de onderstroom van jouw Neptunus, dan kun je jezelf terugvinden door de elementen aarde en lucht in je leven te brengen. Zet je ramen open, neem de lift naar een hogere verdieping en kijk om je heen, maak iets van klei of doe een grote schoonmaak (ook heel aards). Dat helpt je om weer grip te krijgen op je leven. Neptunus staat ondertussen al een aantal jaar in het teken Vissen, zijn thuishaven. De planeet van dromen en verbeelding zal hier tot eind maart 2025 verblijven. Echter hebben de planeten invloed op alle sterrenbeelden, ongeacht in welk sterrenbeeld ze verblijven. Met Neptunus in Vissen ligt de focus op je spiritueel ontwikkelen, je aansluiten bij een religieuze gemeenschap, iets voor anderen, voor de natuur of voor dieren. Door te handelen met liefde, zonder er iets voor terug te verwachten. Want dat is de methode van Neptunus: onvoorwaardelijk geven.