Lezers met een mening…

Lezers met een mening…

Heb jij ook ergens een mening over? Laat het ons weten via: [email protected].


Sorry hoor, maar nu staat heel Alkmaar weer achter Marco Borsato? Ja oké, hij is niet schuldig bevonden, maar dat is niet hetzelfde als onschuldig?! Aan de billen van een 13-jarige zitten is níet normaal. Geloof je de slachtoffers niet? Gefeliciteerd, je maakt een kind van 13 uit voor leugenaar. Ze zal wel geld willen zeker. Waarvoor, een avondje bios met vriendinnen?! Ach meneer is alles kwijt. Nah, valt mee hoor. Als de mensen anno 2023 alweer achter je staan zie ik kans voor een terugkeer naar faam en fortuin. BN’ers zijn immers al zo’n zielige groep mensen, laten we een ANBI status goed doel beginnen voor slachtoffers van de me-too beweging. Ik doneer alvast een #wezijnjenietvergetenmarco!


Het gaat niet goed met de doorstroming van huurwoningen en ik verbaas me al jaren over het beleid. Laatst weer een gesprek erover….met mensen die in een andere wijk wonen dan ik. Daar zijn veel eengezins huurwoningen bewoond door 1 of hooguit 2 (senioren) bewoners. En zo ken ik nog wel meer wijken in Alkmaar! Ze willen best kleiner gaan wonen, een lekker modern appartement bijvoorbeeld, maar 3 keer raden…….ze wonen al zo lang in hun huis en betalen een (belachelijke) lage huur. Als ze gaan verhuizen wordt dat een heel ander verhaal (gaan ze ongeveer het dubbele betalen). En daarom blijven ze lekker zitten, dat snap ik heel goed! Maar ehmmmm……er is woningnood, veel gezinnen of beginnende gezinnen zijn op zoek naar een gezinswoning en dat lukt zo dus niet. De overheid wil graag doorstroming voor zover ik heb begrepen. Kan iemand mij vertellen waarom dan deze idiote gang van zaken en bij wie ik me kan vervoegen om mijn simpele oplossing voor te leggen?

Petra ten Herkel


Het moet mij van het hart, maar er zijn van die berichten in de krant die mij met een gevoel van plaatsvervangende schaamte overvallen. Wat bijvoorbeeld te denken van een Gemeente Bergen, die ruim 1 miljoen weet over te houden van het afgelopen jaar. Maar wel aangeeft dat er minder is uitgegeven aan de jeugdzorg, aan wachtgelden en aan pensioenen. Geen woord over de bestrijding van het armoedebeleid, maar dat de inkomsten door het warme weer fors zijn gestegen, daar wordt zijdelings melding van gemaakt. Of dat politici hun mening naar voren weten te brengen.

Maar neemt de lezer van de Flessenpost Alkmaar daar nota van? Geen enkel idee, laat staan dat de verschillende columns mogelijk andere lezers op een idee dan wel een gedachte kunnen gaan brengen. En het zou van een persoonlijke invloed kunnen zijn om de interactie tussen de brengers en de lezers een ander platform te kunnen gaan bieden. Niet alleen interactie maar bijvoorbeeld ook om de lezer meer bij het geheel te gaan betrekken. Een vorm van saamhorigheid die al jarenlang wat ondermaats is gaan worden. En dat dit wat meer werk gaat vergen, voorspelbaar.

Dat neemt niet weg dat er een discussie kan gaan ontstaan welke mogelijk tot een platform kan gaan leiden wat ook anderen weer weet te beroeren. Dan wordt samen zijn mogelijk weer een samenzijn.

wik