De gouden tip van VLIEG Makelaars

Alkmaar - Voordam 10 en 10A

De gouden tip van VLIEG Makelaars

Op een prachtige locatie gelegen tegenover het Waagplein in de binnenstad van Alkmaar biedt VLIEG Makelaars u nu de unieke kans om ruim te wonen in hartje Alkmaar en om midden in de stad uw bedrijf uit te oefenen!

Deze monumentale woning ligt tegenover het levendige Waagplein en heeft een totaal gebruiksoppervlak van maar liefst 311,4 m². Het pand, met karakteristieke gevel, is gesplitst in twee eenheden met ieder een eigen huisnummer. Voordam 10A heeft een gebruiksoppervlak van 176,2 m² en bestaat uit werkruimte op de begane grond, woonruimte op de begane grond en eerste verdieping en het gastenverblijf in de tuin. Voordam 10 betreft 135,2 m² gebruiksoppervlak aan woonruimte en bevindt zich op de eerste en tweede verdieping. Daarnaast beschikt de tweede etage nog over een ruime vliering en zolder, met gedeeltelijke stahoogte, van totaal circa 38 m².

Het pand is geheel verbouwd en gerenoveerd in 2008 en recent is groot onderhoud uitgevoerd, kortom instapklaar en direct te betrekken!

Indeling 

Voordam 10A is te betreden via de gemeenschappelijke entree met Voordam 10. De entree heeft hoge raampartijen, waardoor deze heerlijk licht is. Recht vooruit de entree door, komt u direct binnen in de praktijkruimte. Deze heeft een ruime uitstraling door het hoge originele monumentale balkenplafond en biedt o.a. een net toilet. Wanneer u door de praktijkruimte naar achteren loopt komt u aan bij het woongedeelte. Op de begane grond vindt u de ruime woonkamer met een verhoogd eetgedeelte. Vanuit het eetgedeelte is de moderne keuken te bereiken en vanuit daar de achterliggende slaapkamer. De rustige tuin is zowel vanaf de slaapkamer te bereiken evenals door de dubbele openslaande tuindeuren in de eetkamer. Achterin de tuin bevindt zich het vrijstaande gastenverblijf met eigen badkamer. Via de trap in de woonkamer komt u aan op de eerste verdieping. Op deze verdieping bevinden zich twee slaapkamers. De master bedroom beschikt over een en-suite badkamer (bouwjaar 2021) en originele monumentale balkenplafond. De kleinere slaapkamer geeft toegang tot het dakterras.

Voordam 10 heeft een eigen trapopgang in de gemeenschappelijke entree. Via deze trap komt u aan op de overloop op de eerste verdieping. Vanuit de overloop is de woonkamer met open keuken te betreden. Deze woonkamer is gelegen aan de voorzijde van het gebouw en geeft weids uitzicht over het altijd gezellige Waagplein. De keuken is van alle gemakken voorzien met een grote oven, gasfornuis, inbouwvaatwasmachine, inbouwkoelkast, inbouwvriezer en een grote roestvrijstalen gootsteen. Terug op de overloop vindt u het toilet, een handige inbouwkast en de trap naar de tweede verdieping. Deze verdieping heeft een grote hoeveelheid (dak)ramen, wat zorgt voor een prettige overvloed aan licht. De twee grote slaapkamers op deze verdieping hebben beide een luxe en-suite badkamer en zijn eventueel om te bouwen tot drie slaapkamers. Een van de badkamers heeft een enkele wasbak, inloopdouche en hangend toilet. De andere badkamer bevat een inloopdouche met glazen scheidingswand, een ruim ligbad, een enkele wasbak en een hangend toilet. Deze moderne badkamer hoort bij de grootste slaapkamer, welke zich aan de voorzijde van gebouw bevindt en een zeer net afgewerkte vliering heeft. Tot slot is het mogelijk een slaapkamer op de bovenste etage om te bouwen tot dakterras.

Bereikbaarheid 

Vanwege de geweldige centrale ligging in de stad van Alkmaar, zijn alle voorzieningen op loopafstand. Het pand is gelegen aan de gezellige grachten en hét plein van Alkmaar: het Waagplein. Verschillende parkeergarages zijn op korte afstand te vinden en er bevindt zich een bushalte op slechts twee minuten lopen. Verder ligt het centraal treinstation van Alkmaar op vijf minuten fietsen van het pand.

Kadastraal

Het object is kadastraal gesplitst in twee appartementsrechten, te weten;
– Voordam 10A te Alkmaar, kadastraal bekend bij de gemeente Alkmaar, sectie B, nummer 5945, appartementsindex A1.
– Voordam 10 te Alkmaar, kadastraal bekend bij de gemeente Alkmaar, sectie B, nummer 5945, appartementsindex A2.

Parkeren

Betaald parkeren in de binnenstad, ruime parkeergelegenheid in nabijgelegen parkeergarages zoals de ‘Schelphoek’ en ‘Karperton’.

Bijzonderheden 

– Rijksmonument
– Oorspronkelijk bouwjaar 1630
– Volledig verbouwd en gerenoveerd in 2008
– Groot onderhoud uitgevoerd in 2021
– Thans in twee eenheden gesplitst
– Bedrijfsmatige bestemming op de begane grond
– Twee woonkamers
– Twee keukens
– Vier slaapkamers
– Drie badkamers
– Vrijstaand gastenverblijf achterin de tuin
– Uitzicht over het Waagplein
– NEN 2580 meetrapport beschikbaar
– Energielabel is in aanvraag

Bestemming

Binnenstad Zuid en Oost, vastgesteld op 7 maart 2012.
De voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
– detailhandel, maatschappelijke doeleinden, galerie, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen, kleinschalig hotel en consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag;
– woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit, bergingen en andere nevenruimten in alle bouwlagen;
– wat betreft de onbebouwd blijvende delen voor tuinen, erven, verblijfsgebied en groenvoorzieningen;

Vraagprijs € 1.470.000,- k.k.

Voor meer informatie, klik hier.