Gezondheid

4 x Kruiden voor een mooiere huid

Gezondheid

Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Uiteraard draagt een goedecrème kan daaraan bij, maar veel water en gezonde voeding met veel mineralen en vitaminen ook. Er zijn kruiden die voordelig kunnen zijn voor je huid! Je kunt ze door je salade, soep of curry mengen of trek er een thee van. Kind kan de was doen.

Basilicum

Zink, vitamine A en vitamine C: drie belangrijke boosters voor je huid. Je vindt ze in basilicum. Daarbij heeft het kruid een antibacteriële werking (daag puistjes) en zit het bomvol antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen. Basilicumblaadjes kun je perfect over je pasta strooien of gebruiken op je broodje gezond.

Kurkuma

In India gebruiken ze al eeuwen kurkuma door vrijwel alle gerechten en terecht. Dit gele kruid zit namelijk bomvol anti-oxidanten, die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast zou het de spijsvertering en een normale leverfunctie ondersteunen en ontstekingen (aka puistjes) tegengaan. Kleur je curry ermee of strooi het over je aardappeltjes uit de oven. Kurkuma heeft niet een hele heftige smaak, dus kan makkelijk aan gerechten worden toegevoegd.

Kaneel

Havermoutje met kaneel? Yes please. Maar dan wel Ceylon kaneel, dat zou de meest pure vorm van kaneel zijn. Kaneel bevat veel krachtige antioxidanten zoals polyfenolen, wat dus weer ons huidje beschermt tegen anti-oxidanten die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en rimpels. Daarnaast kan het aanbrengen van kaneel (niet direct) op wondjes het genezen stimuleren.

Kamille

Kamille is een van de meest voordelige kruiden voor huidverzorging. Het bevat een krachtige chemische stof, alfa-bisabolol genaamd, die het genezingsproces kan verbeteren. Hierdoor kunnen huidirritaties, zoals acne, brandwonden en littekens, sneller genezen. Kamille is het meest effectief wanneer er thee van wordt gemaakt.

Bron: Woman’s health

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Gezondheid Gezondheid Gezondheid Gezondheid