Meer begrip voor elkaar
Vertoning korte documentaire Reverse
Gepubliceerd: 8 maart 2024
Hoe zou de wereld eruit zien als zwart en wit omgedraaid waren?
Over deze vraag gaan bewoners van Alkmaar in gesprek op 21 maart, de dag tegen racisme en discriminatie.
Dat doen we aan de hand van korte documentaire Reverse, van Jonge maker Maque Touray (Ook mijn plek). In Reverse delen de personages hun ervaringen rondom stereotypering en microagressie. Pas aan het einde wordt duidelijk om wie het nu echt gaat.
Discriminatie.nl Noord Holland Noord en Ook mijn plek organiseren deze bijzondere avond. De avond wordt geleid door Gregory D. Chong en er is een muzikaal optreden van Carina Fernandes.
“Pas als je je herkent in de ander, krijgt je begrip voor bepaalde situaties. Ik ben van mening dat mensen zich door mijn film beter kunnen verplaatsen en daardoor in gesprek gaan.”
Quote Jonge maker Maque Touray
Inloop: 18.45 – 19.00 uur
Locatie: Bibliotheek, gasthuisstraat 2, Alkmaar
Achtergrond
Deze korte documentaire is onderdeel van Ook mijn plek. Ook mijn plek is een impact-project, waarmee makers media inzetten om een gesprek aan te wakkeren over racisme en discriminatie.
Vijf jonge makers hebben onder begeleiding van Ook mijn plek korte documentaires en een foto expositie gemaakt met als doel om in gesprek te gaan met Alkmaarse jongeren.
Maque Touray, 18 jaar, woont in Alkmaar. Hij heeft een Gambiase vader en een Nederlandse moeder. Uit eigen ervaring weet hij wat het is om gediscrimineerd te worden en wat de invloed is van stereotypering via social media. Omdat hij opgegroeid is in meerdere culturen ziet hij dat dit niet alleen binnen één bepaalde bevolkingsgroep gebeurd. Om meer begrip te krijgen heeft hij deze film gemaakt.
Foto: Keith Montgomery