Shodo Schrijfcafé column

Door Olga van Dalsem

Shodo Schrijfcafé column

Het thema van  Shodo schrijfcafe in de maand november was BLAUW. In de serre van Eetcafe Pluim in Alkaar (live) en via de Zoom sessie, een weekje later, schreven we diverse opdrachten waaronder een woordgedicht met Lapis Lazuli , een cascade met een zelf meegebracht blauw voorwerp  en een gedicht met de titel Vermeer.

Met (uitgedeelde) stroken met boektitels maakten we een stapelgedicht van ‘blauwe’ en gekleurde titels en dit leverde vele verrassende combinaties op. Bij de bouwmarkten vond ik verf stalen in de kleur blauw die de meest prachtige namen hebben zoals: pauw, bubbles, piloot, stoer, zeemeermin, horizon, arrogant of mambo. Prima woorden om een 11-je mee te beginnen.

Ook zijn er gezegden en spreekwoorden waar de kleur blauw in voor komt en deze kunnen mooie aanzetten zijn voor een kort verhaaltje van 12 regels.

Kortom we hebben alles niet blauw blauw gelaten en hopen ook andere mensen eens op een blauwe maandag (nou ja, een derde dinsdag van elke maand dus) te ontmoeten bij Eetcafé Pluim aan het Ritsevoort te Alkmaar bij het Shodo Schrijfcafé. Voor meer informatie kijk eens op de website van Shodo of stuur een mail naar [email protected]

Olga van Dalsem (team Shodo Schrijfcafé)