Deel

advertentie

Annette

Bij Filmhuis Alkmaar

Annette

Deze heerlijke, super bizarre, kleurrijke musical van Leos Carax was dit jaar de openingsfilm in Cannes. Met Adam Driver als falende vader en fijne filmmuziek van de band Sparks.

Als operazangeres Ann na een voorstelling de omstreden stand-up comedian Henry ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel worden ze gezien als het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgen ze op de voet, de wereld adoreert het stel. Ann en Henry krijgen een dochtertje, dat ze Annette dopen. Als Ann plotseling overlijdt, blijft Henry verweesd achter. Het verrassende talent van Annette verandert hun leven voorgoed.

Bekijk hier de trailer en klik hier om tickets te bestellen.

advertentie

Meer 'Films':

France

20 mei 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Om hoge kijkcijfers te scoren, schuwt sterverslaggever France de Meurs de sensatie niet. Haar leven speelt zich afwisselend af in de tv-studio en in oorlogsgebied. Haar hectische bestaan komt plotseling tot stilstand, als ze een verkeersongeluk krijgt.

Ongoddelijkheid in Moloch

20 mei 2022

Column: Lumière

De Nederlandse filmcultuur is geen internationaal hoogstandje. Dat is eenmaal wat het is, wij hier in Nederland kijken al met moeite naar de schaarse selectie van big budget films die hier jaarlijks worden geproduceerd. Ze lijken allemaal precies te missen wat de Scandinavische,

Foodies

13 mei 2022

Bij Vue Alkmaar

Foodies is een verfrissende en sprankelende romantische komedie. Wat heb je over voor je droombaan, de zoektocht naar ware liefde en heb je de moed om jezelf te durven zijn? Sam (32), is een populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven.

Ich bin dein Mensch

13 mei 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Er zijn weinig sci-fi films die je zo weten te raken als Ich bin dein Mensch. Het onderwerp - Alma krijgt een bijzonder menselijke robot als partner - is een razend ethisch dilemma en laat tegelijkertijd zien hoe ingewikkeld menselijke interactie is

Filmpje van de week

6 mei 2022

Bevrijdingsfestival in De Hout

Op 5 mei vierden we onze vrijheid. En dat deden we natuurlijk in De Hout! Burgemeester Anja Schouten stak het vrijheidsvuur aan en daarna werd er genoten van live muziek, heerlijk weer en oude vrienden.

The Unbearable Weight of Massive Talent

6 mei 2022

Column: Lumière

De grenzen tussen fictie en realiteit vervagen in The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) van Tom Gormican. In deze toch wel vrij hilarische, spectaculaire zomerfilm met Nicolas Cage en Pedro Pascal speelt Nicolas Cage;

Downton Abbey: A New Era

29 april 2022

Bij Vue Alkmaar

De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a.Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award winnaar Julian Fellowes. Downton Abbey: A New Era wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

Les Olympiades

29 april 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Jacques Audiard's nieuwe film speelt zich af in het dertiende arrondissement van Parijs, de wijk van Les Olympiades. Vier jongeren herdefiniëren daar het begrip moderne liefde, neergezet door een getalenteerde cast. Voor dit sexy drama liet Audiard zich inspireren door collega Céline Sciamma. Het resultaat zet hij neer in indrukwekkend zwart-wit.

Clifford – De grote rode hond

22 april 2022

Bij Vue Alkmaar

De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York.

The Northman

22 april 2022

Column: Lumière

In 2019 vergaarde Regisseur Robert Eggers grote successen met zijn bizarre film The Lighthouse en hoewel deze film wat onorthodox was, sloeg hij toch aan bij groot publiek en werd hij unaniem onthaald als een indrukwekkend werk. Daarvoor maakte Eggers een persoonlijke favoriet van mij, The VVitch:

Filmpje van de week

15 april 2022

De Vieze Man verkoopt paaskuikentjes

Het is bijna Pasen en daar horen traditiegetrouw paaskuikentjes bij. Geen echte natuurlijk, maar het is altijd een feestje in huis met de kleine, pluizige, gele kuikentjes her en der in de woonkamer. Stel je voor dat je ineens zonder zit en daar veel te laat achter komt

Met Mes

15 april 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Grappige, kleurrijke satire met magisch-realistische trekjes. Als de camera van de beroemde televisiepersoonlijkheid Eveline wordt gepikt door de scholier Yousef, liegt Eveline dat ze gewelddadig is beroofd. Dit heeft verregaande consequenties voor Yousef en voor haarzelf –

Waardevolle stappen in ‘Apples’

8 april 2022

Column: Lumière

In de Griekse film Apples (2020) van Christos Nikou gaat over identiteit en het creëren van deze. Wanneer Aris zijn geheugen verliest moet hij een speciaal programma in die hem helpt een nieuw leven met nieuwe herinneringen op te bouwen.

Filmpje van de week

8 april 2022

Straatinterview met kaaskoppen

Wanneer ben je eigenlijk een kaaskop en in hoeverre heeft dat met kaas te maken? De Flitsende Mannen waren in Alkmaar om het antwoord op die vraag te achterhalen. Bereid je voor op verwarrende interviews en een flinke dosis humor. 

Filmpje van de week

1 april 2022

Finally Fiesta Spring Edition

Flessenpost uit Alkmaar was bij Finally Fiesta Spring Edition! Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar vorige week zijn er tropische temperaturen gemeten in sportcomplex de Meent. Niet alleen trakteerde Trafassi ons op een exotisch sfeertje, het was ook 's zomers warm op de ijsbaan.

Hopper en de Hamster der Duisternis

1 april 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Hopper is een bijzondere, jonge held: hij is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hoppers grootste wens: in de voetsporen treden van zijn stoere vader.

Filmpje van de week

25 maart 2022

Een rondje op de SRV-wagen

Flessenpost uit Alkmaar mocht een rondje meerijden met de SRV-wagen! SRV-man Tom Nederstigt gaat op donderdag langs bij bejaardentehuis 'De Strandwal' en het is altijd lachen, gieren, brullen met de bewoners.

Flessenpost uit Alkmaar zag: The Duke

25 maart 2022

Een innemende komedie, bij Filmhuis Alkmaar

The Duke neemt je mee in het leven van Kempton Bunton, met al zijn fratsen. Zowel hartverwarmend, als vreselijk grappig, er werd écht gelachen in de zaal. De humor is zoals je die van een goede Britse film mag verwachten, subtiel en scherpzinnig, maar ook zeer droog.

Filmpje van de week

18 maart 2022

Kinderburgemeester Livia feliciteert nieuwe raadsleden

Kinderburgemeesters van Nederland, waaronder Livia uit Alkmaar, feliciteren de nieuwe raadsleden van Nederlandse gemeenten met een filmpje waarin ze een oproep doen voor nog meer rookvrije plekken in hun gemeente. De kinderburgemeesters slaan hun handen ineen, omdat ze vinden dat jongeren rookvrij moeten kunnen opgroeien.

De angst is terug in The Batman

18 maart 2022

Column: Lumière

The Bat is terug. Hij is grimmiger, wraaklustiger en beangstigender dan ooit. Tegenover hem, een oude rivaal ooit gespeeld door Jim Carrey – The Riddler. Maar deze Riddler vormt een sterk contrast met de grapjas die we zagen in Batman Forever (1995).

The Batman

11 maart 2022

Bij Vue Alkmaar

Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen.

Madres Paralelas

11 maart 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

8 maart was internationale vrouwendag. Kijk daarom hoe deze ijzersterke vrouwen schitteren in dit meeslepende melodrama over het moederschap. In zijn eerdere films waren de moeders van grootmeester Pedro Almodóvar geïnspireerd op krachtige vrouwen uit zijn leven.

Donbass: us and them

4 maart 2022

Column: Lumière

Uit solidariteit met Ukraine draait Filmhuis Alkmaar, in samenwerking met Imagine Fimfestival en meerdere filmtheaters door heel Nederland, de film Donbass uit 2018 van Sergey Loznitsa. De film is gesitueerd in oost Ukraine, Donbass om precies te zijn. In een tijd voor de totale oorlog, waar alleen de oostelijke provincies door Rusland bezet werden. De film zegt wat interessants over de redevoering van Rusland en is alleen maar relevanter geworden als we kijken naar de huidige argumentatie van Rusland. Verpakt in een indrukwekkende visuele stijl, snijdt Donbass hout als het aankomt op de ware boosdoener ten tijden van oorlog. Ophitsing, vervagen van waarheden en holle retoriek om mensen in staat te brengen tot de verschrikkingen van oorlog. Graag zou ik verder uitweiden over de geniale – voornamelijk van de schouder gedraaide – cameravoering. Of de immense prestatie qua choreografie en planning die komt kijken bij het gebruiken van shots zo lang als dat we hier zien. Er is echter een prominentere zaak die de aandacht opeist in deze film. En ironisch genoeg, hoewel ik graag de inhoud induik en de vorm voor nu achter me laat, zien we totaal het tegenovergestelde in Donbass. Ter verduidelijking, inhoud is de kern van je argument. Het verhaal dat je vertelt, de argumenten die je geeft en de conclusies die je daaruit (op logische wijze) kunt trekken. Vorm daarentegen, is letterlijk de vorm waar je de inhoud ingiet. De woorden die je kiest, de toon waarop, en alle andere overtuigende middelen die je gebruikt in je redevoering. Nu is de kunst van een goede redevoering een sterke inhoud en een mooie vorm om het in te verpakken. Maar wat nou als je een prachtige vorm hebt met totaal afwezige inhoud? Praten zonder wat te zeggen, overtuigen zonder te argumenteren. Mensen ophitsen zonder legitieme onderbouwing - met andere woorden: totaal holle retoriek bewapenen. Precies dit kaart Loznista vakkundig aan in Donbass. Waarin men stug weigert in te gaan op inhoudelijke kritiek, maar de holle retoriek blijft volhouden en daarin verhard. De lege woorden worden onderbouwd met nog meer inhoudsloze vorm en versterkt door een overtuigende kreet. Het gevolg; verliezen van oog op de waarheid. Het wordt dan mogelijk mens tegen mens op te stoken en men elkaar verschrikkelijke dingen aan te laten doen. Daarbij is het grote en geniaal afgrijselijke aspect van deze verschrikkelijke redevoering; dat mensen die dagelijks pijn lijden hier gevoelig voor zijn. In een wereld verwarrend en gecompliceerd als deze - onder enorme stress en na het verlies van een geliefde - zijn mensen niet meer opzoek naar logische redevoering. Niet naar een gecompliceerd en abstract concept van geopolitiek en neven factoren. Men grijpt vast aan wat begrijpelijk is, aan wat overzichtelijk is, een simpele good guy en bad guy. Us and them - and after all we’re only ordinary men. Donbass draait op 5 en 11 maart in Filmhuis Alkmaar. Bestel de tickets in de link hieronder. Alle opbrengsten gaan naar GIRO 999 van Stichting Vluchteling voor Oekraïne.

Oekraïense benefietfilm Donbass

4 maart 2022

Filmhuis Alkmaar doneert opbrengst

In samenwerking met Imagine Filmdistributie vertonen diverse filmtheaters vanaf 3 maart de film Donbass van regisseur Sergei Loznitsa. Op zaterdag 5 maart om 15.00 uur is de film te zien in Filmhuis Alkmaar.

The Best of IDFA on Tour

25 februari 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze week tipt Filmhuis Alkmaar drie premières. Allereerst Belfast, van de Noord-Ierse acteur en regisseur Kenneth Branagh.

Filmpje van de week

19 februari 2022

Burgemeester bij opgravingen Gulden Vlies

Meteen al de eerste dag van de opgraving, kregen de archeologen bezoek van burgemeester Anja Schouten, die in oktober ook met grote belangstelling de opgraving volgde aan de Molenbuurt.

Gesplitst familieportret in Tokyo Story

18 februari 2022

Column: Lumière

In Tokyo Story van Yasujirô Ozu is de prachtige, voornamelijk statische, cinematografie op zich al de moeite waard. Maar meer dan dat is het een interessant familieportret waarin een verhaal over tijdsgeest, traditie en familie verteld wordt in het naoorlogse Tokyo.

The Worst Person in the World

11 februari 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Eerlijke, grappige en ontroerende film over hoe rommelig en onvoorspelbaar het leven is en de keuzes die je maakt, gegoten in een inventief script.

De 20 beste valentijnsfilms

11 februari 2022

Om te kijken met of zonder valentijn

Valentijnsdag is de perfecte tijd om lekker weg te kruipen voor een film, of het nu met vrienden, de kinderen of een speciaal iemand is.

Moraliteit als wapen in ‘Inside Man’

4 februari 2022

Column: Lumière

In Inside Man (2006) van Spike Lee ontmoet detective Keith Fraizer (Denzel Washington) zijn gelijke in de gedaante van bankovervaller Dalton Russel (Clive Owen).

Filmtip: Olga

4 februari 2022

Nu bij Filmhuis Alkmaar

In dit coming-of-age portret van de jonge, getalenteerde turnster Olga dat tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013 speelt, loopt haar familie gevaar als in haar thuisland de revolutie uitbreekt.

Alkmaarse historie (filmpje)

28 januari 2022

Een prachtig inkijkje in de buslijn Bergen - Alkmaar

Adolf Schalkwijk (1924-1945) was directeur van een van de zes autobusdiensten in Bergen e.o. en daarnaast een verdienstelijk amateurfilmer. Hij filmde 12,5 jaar Schalkwijks autobusdienst in zwart/wit, maar ook in kleur: de moderne garage in Bergen, de route die de bus destijds aflegde tussen Bergen en Alkmaar en de productie van de nieuwe Kromhoutbussen. Piet Mooij leverde in oktober 2016 commentaar op de filmbeelden.

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

28 januari 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Laat je meevoeren in het moderne sprookje van Amélie poulain. Gebracht op visueel bijzondere en humoristische wijze. Verveling: uitgesloten. Bovendien heerlijke reality-check voor mensen die het leven al te serieus nemen. Je bent volwassen, maar dat betekent niet dat je je innerlijke kind kwijt bent.

The Electrical Life of Louis Wain

21 januari 2022

Bij Filmhuis Alkmaar

Het waargebeurde verhaal van Louis Wain, de Britse kunstschilder die bekend stond om zijn karakteristieke tekeningen van katten.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug