Heb jij een goed idee voor jouw wijk?

Doe mee met Wij(k) aan zet

Heb jij een goed idee voor jouw wijk?

Heb jij ideeën hoe jouw wijk in Alkmaar nog mooier, beter of gezelliger kan worden? Dan is dit je kans! De gemeente Alkmaar is deze week het project ‘Wij(k) aan zet’ gestart. Bewoners kunnen ideeën om hun wijk te verbeteren delen. Daarna kunnen alle Alkmaarders stemmen op de voor hen beste ideeën. Per wijk worden er drie verbeterpunten mogelijk gemaakt.

Ideeën inleveren
Tot 30 april rijdt er een rode bus door Alkmaar waar bewoners verbeterpunten voor hun wijk kunnen inleveren. Medewerkers van de gemeente Alkmaar zijn aanwezig om in gesprek te gaan. Wil je weten wanneer de bus bij jou in de wijk is? Kijk dan op onze website: www.alkmaar.nl/wijkaanzet. Hier kan je ook digitaal jouw verbeterpunten met ons delen.

Welke wijken?
Deze actie is voor alle inwoners van stedelijk Alkmaar. Het gaat om de wijken Alkmaar West, Alkmaar Zuid, Centrum, Daalmeer/Koedijk, De Mare, Huiswaard, Overdie, Oudorp en de Vroonermeer. Voor de dorpen van landelijk Alkmaar is een apart traject gestart om per dorp een dorpsagenda op te stellen en mogelijk te maken.

Hoogste score
Iedereen kan verbeterpunten inleveren. Daarna kan iedereen via een digitale stemronde aangeven wat zij goede ideeën vinden. De 3 verbeterpunten met de hoogste score gaat de gemeente onderzoeken en verder uitwerken.

Ga naar Wij(k) aan zet – Gemeente Alkmaar voor meer informatie. Deel je ideeën met ons en help mee jouw wijk te verbeteren.


Foto’s: Fotostudio Wick Natzijl

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Heb jij een goed idee voor jouw wijk? Heb jij een goed idee voor jouw wijk?