Deel

advertentie

15 Rare feitjes over mannen

Wist jij dit al?

15 Rare feitjes over mannen

Wetenschappers voeren de meest verrassende studies uit, ook naar de gewoonten van mannen en vrouwen. Zo zijn ze tot enkele bijzondere conclusies gekomen. Hoewel we deze studies met de nodige korrel zout nemen, zit er toch vaak enige waarheid in. Hier zijn 15 rare feiten over mannen om even bij stil te staan.

1. Dikkere mannen houden het ook veel langer vol tijdens seks

Een andere studie in Turkije kwam dan weer tot een conclusie die voor veel mannen nog belangrijker kan zijn: naarmate het BMI stijgt, zouden mannen het in bed langer kunnen volhouden. Andermaal komt de vraag op hoe ze dit precies hebben gemeten, maar gemiddeld zit het er voor slankere mannen al na 108 seconden op, terwijl hun iets dikkere medemensen het meer dan zeven minuten uithouden.

2. De kwaliteit van het zaad wordt bepaald door wat mannen eten

BMI beïnvloedt volgens sommige studies dus onze seksuele prestaties, maar de kwaliteit van het sperma wordt ook bepaald door wat mannen precies eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bepaald dat een man vruchtbaarder wordt als hij de volgende dingen eet:

  • Oesters en pompoenpitten, omdat ze veel zink bevatten
  • Sinaasappelen, broccoli en aardbeien bezitten een hoge concentratie vitamine C
  • Donkere bladgroenten zoals spinazie
  • Donkere chocolade bevat arginine, een belangrijk aminozuur voor sperma
  • Zalm en sardines zijn rijk aan omega-3
  • Granaatappelsap heeft een aantal antioxidanten die goed zijn voor het testosteron
  • Paranoten beïnvloeden de beweeglijkheid van sperma
  • Water

Omgekeerd gaat de kwaliteit van sperma achteruit wanneer mannen te veel gefrituurd voedsel of spek eten, of te veel cafeïne, alcohol en frisdrank drinken.

3. Mannen verkiezen helemaal geen superslanke vrouwen

Veel vrouwen doen moeite om eruit te zien zoals een slank model, maar een studie van de universiteit van Granada heeft aangetoond dat dit ideaalbeeld niet klopt. Mannen vallen zelf ook helemaal niet op graatmagere vrouwen. Slank mag uiteraard wel, zolang een vrouw er maar gezond uitziet. Een normale lichaamsbouw valt bij mannen altijd in de smaak.

4. De mannelijke hormonenbalans verandert tijdens de zwangerschap

We hebben het altijd over vrouwelijke hormonen, maar ook het evenwicht van mannelijke hormonen verandert tijdens de zwangerschap van hun partner. Volgens de universiteit van Michigan vermindert het testosteron geleidelijk aan tijdens de zwangerschap.

Een verklaring voor die hormonale verandering hebben de onderzoekers niet kunnen geven. Mogelijk zorgt het lagere testosterongehalte ervoor dat ze zorgzamer en minder agressief worden. Al moet er toch nog veel meer onderzoek worden uitgevoerd vooraleer we deze conclusie voor waar kunnen aannemen.

5. Ook mannen hebben een G-spot

Mannen moeten tijdens seks de G-spot van de vrouw zoeken, maar omgekeerd zouden ook vrouwen op zoek kunnen gaan naar een mannelijke variant: de P-spot, die eigenlijk de prostaatklier is. Volgens een onderzoeker van Montgomery College zouden mannen zelfs meer plezier van seks kunnen hebben als hun partner aandacht voor de prostaat zou hebben.

Er zitten evenveel zenuwuiteinden in die prostaat als in de clitoris van een vrouw. Dat zou volgens de studie betekenen dat mannen een orgasme veel intenser kunnen beleven dankzij hun prostaat.

6. Een man moet minstens 2 keer per week met vrienden afspreken

Op café gaan lijkt niet de meest gezonde bezigheid, en toch is het voor mannen volgens een Britse studie belangrijk om met hun vrienden af te spreken. Een pint pakken is daarbij zeker een optie, maar ze mogen natuurlijk ook gaan sporten of een andere sociale activiteit doen. Minstens twee keer peer week afspreken, zou goed voor de gezondheid blijken. Het was de vermaarde Oxford University die tot deze merkwaardige conclusie kwam.

Dat afspreken blijkt voor getrouwde mannen echt een probleem. Uit een rondvraag blijkt dat slechts twee op vijf erin slagen om toch zeker één keer per week iets met vrienden te doen. Volgens psycholoog Robin Dunbar zou sociaal contact er echter voor zorgen dat mannen onder andere sneller herstellen wanneer ze ziek zijn.

7. Mannen kiezen vrienden op basis van interesse

Die vrienden hebben de meeste mannen op een andere manier gekozen dan vrouwen. Een vriendschap tussen mannen is doorgaans gebaseerd op gelijkaardige interesses. Ze houden bijvoorbeeld allebei van voetbal of hebben een andere hobby die ze met elkaar uitvoeren.

Vrouwen kiezen hun vriendinnen eerder op basis van emotionele steun die ze ervaren. Goede vriendinnen voelen zich altijd emotioneel met elkaar verbonden. Dat hoeft bij mannen zeker niet het geval te zijn.

8. Mannelijke hersenen zijn tien procent groter dan vrouwelijke

Het mannelijke brein is groter dan dat van een vrouw. Gemiddeld zouden de mannelijke hersenen tussen 8% en 13% omvangrijker zijn. Maar voor mannen victorie kraaien: dat maakt mannen niet intelligenter dan vrouwen.

Uiteindelijk zijn de meeste organen bij een man wel iets groter dan bij een vrouw, maar dat betekent niet dat ze anders werken, stelt Lise Eliot, professor in de neurologische wetenschappen aan de Chicago Medical School.

9. Een nachtmerrie is bij mannen bijna altijd een ramp

Zelfs als onze hersenen weinig verschillen, dan hebben wetenschappelijke studies toch uitgewezen dat ze soms wel degelijk anders functioneren. Wanneer we een nachtmerrie hebben, dan dromen we vaak over de dood, gezondheidsproblemen en persoonlijke angsten die we ervaren. Maar bij mannen ontaardt zo’n nachtmerrie vaak in een grote ramp. Van een aardbeving tot een overstroming of oorlog.

Tot die conclusie kwam de universiteit van Montreal. Ze merkten ook op dat vrouwen tijdens een nachtmerrie twee keer vaker over persoonlijke conflicten dromen.

10. Een man bukt zich wanneer hij iets opraapt, een vrouw knielt

Heb je dit ooit al opgemerkt? Er is een duidelijk verschil in de manier waarop de meeste mannen iets oprapen in vergelijking met hoe veel vrouwen dit doen. Mannen bukken zich en grijpen met een uitgestrekte arm naar een voorwerp. Vrouwen hebben eerder de neiging om te knielen en de benen te plooien door bijna te gaan zitten.

Niet iedereen volgt deze trend, maar het is in elk geval erg herkenbaar. Een mogelijke verklaring is de kledij die we dragen. Bij vrouwen kan die wel eens een hinderpaal zijn om voorover te buigen.

11. Mannen krijgen graag complimenten … van andere mannen

Je zou denken dat mannen liefst een compliment van een vrouw krijgen, maar volgens een onderzoek van de Binghamton University zijn ze minstens even blij met een compliment van een andere man. En dit staat los van hun seksuele voorkeur. Ze ervaren een leuke opmerking van een andere man als aangenaam, vermoedelijk omdat hun zelfvertrouwen daardoor toeneemt.

12. Een man eet twee keer meer in vrouwelijk gezelschap

Er wordt wel eens gezegd dat mannen in een relatie verdikken, en één studie lijkt dat alvast te bevestigen. Volgens de Cornell University hebben mannen in elk geval de neiging om meer te eten wanneer er een vrouw in de buurt is. Twee keer meer zelfs. Een onderzoek stelde ook vast dat ze in vrouwelijk gezelschap 93% meer pizza en 86% meer salade eten.

Waarom doen ze dat dan? Volgens de onderzoeker zouden ze indruk op de vrouw willen maken. Een logische verklaring is dat niet, maar het zou vooral op instinct gebaseerd zijn.

13. Mannen met een hoog IQ drinken minder

Het Karolinska-instituut in Stockholm ontdekte dan weer dan het IQ van een man met zijn levensstijl samenhangt. Ze bestudeerden 50.000 Zweedse mannen die geboren zijn tussen 1949 en 1951, en kwamen tot de conclusie dat mannen met een lager IQ vaker te veel alcohol drinken. Ze hebben ook gemakkelijker emotionele problemen. Omgekeerd geloven de wetenschappers dat een hoger IQ effectief tot een gezondere levensstijl zou leiden.

14. Mannen liegen twee keer vaker dan vrouwen

Dit klinkt misschien niet als een verrassing, maar een onderzoek bevestigt wel dat mannen sneller tot een leugen overgaan. De studie kunnen we nog in twijfel trekken, want ze werd in opdracht van 20th Century Fox uitgevoerd voor de lancering van de tv-serie Lie To Me. Toch is het ergens wel de bevestiging van een cliché.

In de studie bleken mannen zes keer per dag te liegen tegen hun partner, collega’s of baas. Meestal doen ze dat door te bevestigen dat alles oké is en ze geen probleem met iets hebben.

15. Mannen staren bijna een jaar van hun leven naar vrouwen

Ook dit is een cliché dat in het kader van een commercieel onderzoek bevestigd wordt. Deze keer is het Kodak dat een onderzoek bij 3.000 mensen liet uitvoeren. Mannen laten zich gemakkelijk afleiden wanneer ze een vrouw zien passeren. Volgens het onderzoek kijken ze 43 minuten per dag naar tien verschillende vrouwen. Met een snelle rekensom komen we zo tot het besluit dat mannen in hun hele leven meer dan elf maanden naar een vrouw staren.

Vrouwen kijken omgekeerd slechts 20 minuten per dag naar een andere man …

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Bizarre weetjes over vrouwen

26 november 2021

Want het zijn bijzondere wezens

Vrouwen zijn bijzondere wezens. Heel bijzonder. Wist je dat er veel bizarre weetjes over vrouwen zijn? Lees deze 7 vreemde weetjes over het vrouwelijk lichaam maar!

Nathan raakte verslaafd

26 november 2021

Nu heeft hij zijn leven weer op orde

Op jonge leeftijd raakte Nathan Groot (37) verslaafd. Eerst aan wiet, daarna aan gokken en later aan gokken én cocaïne. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op orde. Een leven waarin er elke vrijdagmiddag een potje voetbal wordt gespeeld op de velden van het Alkmaarse Kolping Boys.

Lieg jij wel eens tijdens een eerste date?

12 november 2021

Hier wordt het meest over gelogen

Let's be honest... Niemand is 100% eerlijk tijdens een eerste date. Je presenteert je nou eenmaal van je beste kant en daardoor kan een leugentje om bestwil soms niet ontbreken. Maar wat is de meest vertelde leugen tijdens een eerste afspraakje?

Feiten en fabels over kou

5 november 2021

'Alcohol helpt niet om het warm te krijgen'

Temperaturen onder het vriespunt, nog veel lagere gevoelstemperaturen: de winter komt er weer aan. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

Snurken alsof er een vliegtuig opstijgt

5 november 2021

Column: Wills

Beste Wills: Mijn tweede echtgenoot is attent, empathisch en betrokken. Maar sinds een paar maanden word ik ‘s nachts wakker van zijn harde gesnurk, alsof er een vliegtuig opstijgt.

7 Dingen die de herfst met je doet

29 oktober 2021

Het najaar is eigenlijk best gezond voor je

Veel mensen voelen zich toch een beetje somber wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden. Maar wist je dat de herfst ook veel positieve effecten heeft op je lijf en je gemoed? In de herfst zijn de condities om de fitste en vrolijkste versie van jezelf te zijn namelijk perfect. Dit zijn de redenen waarom het najaar zo gezond voor is:

Hoe ga ik niet alleen dood

29 oktober 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben fan van je column  en ik vermoed al te weten wat je gaat zeggen, maar vooruit. Mijn laatste langdurige relatie is ruim twee jaar geleden geëindigd. Mijn ex was verliefd geworden op een ander met wie hij nog steeds een relatie heeft.

4 Interieurtrends voor het najaar 2021

15 oktober 2021

Klaar voor de kou

De koudere maanden van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent natuurlijk dat het tijd is om in de interieurtrends voor het najaar en de winter van 2021 te duiken!

Last van een droge huid?

15 oktober 2021

Met deze tips is dat verleden tijd

Deze had je vast nog niet eerder gehoord. Het klinkt misschien heel cliché, maar genoeg water drinken is super belangrijk voor de gezondheid van jouw complete lichaam en dus ook voor jouw huid.

3 roze najaarsplanten

1 oktober 2021

Voor een fleurige herfst

Op zoek naar de mooiste najaarsplanten? In grote, stoere bloembakken of kleine sierlijke potjes: deze roze planten staan prachtig in je tuin of op je terras tijdens de herfst.

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan

24 september 2021

Eigenaren van OPPAS Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Melanie en Chantal, eigenaren van OPPAS Alkmaar.

Wat doet humor met je brein?

1 oktober 2021

Een boost voor je immuunsysteem

Humor is eigenlijk gekietel voor de geest. We moeten vooral lachen om het onverwachte: een verrassende draai in het gesprek, een spitsvondige opmerking, of een bizarre plot. Daarom is het niet grappig om jezelf een mop te vertellen.

Lappen Vierdaagse Alkmaar

24 september 2021

Shop till you drop!

In plaats van één dag vol kramen en uitverkoop, zijn er dit jaar maar liefst vier dagen waarbij winkeliers in hun eigen winkel ruimte maken voor de beste koopjes.

Bijna iedereen liegt wel eens

17 september 2021

Maar waarom eigenlijk

We doen het allemaal, leugentjes vertellen. Gemiddeld twee per dag. Maar waarom is dat eigenlijk? Gelovig of niet, vrijwel iedereen kent het Bijbelse gebod ‘Gij zult niet liegen’.

20 Vragen aan Wil Mundt

17 september 2021

Eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Wil Mundt, eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen.

Mijn man zorgt niet voor mij

10 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Dit voorjaar heb ik (61) mijn voet gebroken. Mijn vriend (68) met wie ik sinds 5 jaar samenwoon  heeft me toen aan mijn lot overgelaten. Hij kookte alleen voor zichzelf (ik ben vegetariër en hij kon zogenaamd niet vegetarisch koken).

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

10 september 2021

Eigenaren van Robuuste Veranda

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Petra Groenland en Bert van Putten, eigenaren van Robuuste Veranda aan de Einsteinstraat 3B te Alkmaar.

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net

27 augustus 2021

Eigenaren van: Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Hester van Velzen & Geert Net, eigenaren van Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore  aan de Appelsteeg 1 te Alkmaar.

5 Sexy dingen die mannen onbewust doen

27 augustus 2021

En vrouwen vinden dit woest aantrekkelijk

Als we aan sex appeal denken, gaan onze gedachten vaak naar de vrouw. De media overspoelen ons met beelden van aantrekkelijke vrouwen en tips om het hart van de man te veroveren.

Must have voor dit najaar: tote bag!

3 september 2021

Groot, groter, grootst

Deze zomer was het al zeer populair, maar voor de herfst 2021 is het een absolute must have: de tote bag! Tote bag is afgeleid van het werkwoord ‘to tote’ dat ‘dragen’ betekent in het Engels.

Gezondheidsvoordelen van gember

20 augustus 2021

7 wetenschappelijke feiten op een rij

Gember is een bijzonder knolletje. Het is met haar lichte kick heerlijk in smoothies, soepjes en curry’s. Maar gember is nog voor veel meer dingen goed.

20 vragen aan Romilda Bruggeling

20 augustus 2021

Eigenaresse van Muk Experience Centre Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Romilda Bruggeling, eigenaresse van Muk Experience Centre aan de Huigbrouwerstraat 16 te Alkmaar.

Wachten tot je de goede tegenkomt

20 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik heb iemand leren kennen bij wie ik vanaf het begin het gevoel had: ‘Ja, zo hoort het te zijn!’

De meest gemaakte fouten bij het trainen van een sixpack

13 augustus 2021

Mannen, letten jullie even op?

Veel workout-fouten worden gemaakt bij het trainen van de buikspieren. Dat is vrij logisch, iedereen wil zo snel mogelijk een kogelharde sixpack. Maar pas op, maak onderstaande fouten niet. De fouten bij het trainen voor een sixpack die we je gaan voorleggen zijn veelvoorkomend en belemmeren alleen maar de weg naar jouw ideale wasbordje.

Kun je met zo iemand een relatie hebben?

13 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Deze zomer heb ik een man (43) leren kennen die 2 keer getrouwd geweest is en daarnaast de nodige relaties (5?) achter de rug heeft waarvan de laatste 3 jaar heeft geduurd.

20 Vragen aan Joël van Rems

23 juli 2021

Eigenaresse van Mevrouw Jansen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Joël van Rems, eigenaresse van Mevrouw Jansen. 

20 Vragen aan Leontine Schipper

16 juli 2021

Eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Leontine Schipper, eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar.

Zelf geurkaarsen maken

23 juli 2021

Van koolzaadwas of sojawas

Zelf geurkaarsen maken van koolzaadwas of sojawas is leuk om te doen en geeft je huis een heerlijke gezonde geur.

20 Vragen aan Lisette Kranenburg

9 juli 2021

Eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Lisette Kranenburg, eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl.

Boerenlandroute

9 juli 2021

Column: Nikke Vrees

Vrolijke Franse klanken vullen de auto en terwijl Edith Piaf over haar liefde voor Parijs zingt, draai ik het raampje iets verder open. Ik geniet van de warme zomerzon en een koel briesje dat zachtjes naar binnen waait.

20 Vragen aan Esther de Wolf

2 juli 2021

Eigenaresse van Vintage Nō 5

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Esther de Wolf, eigenaresse van Vintage Nō 5.

20 Vragen aan Saskia Roede

25 juni 2021

Eigenaresse van www.beaudeco-art.nl

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Saskia Roede, eigenaresse van www.beaudeco-art.nl.

Welke opvoedingsstijl past bij jou?

25 juni 2021

Je kind laten gaan? Boos worden?

Je zoon is in de gang aan het voetballen. Hij weet natuurlijk dat dat niet de bedoeling is, maar hij kan de verlokking niet weerstaan. Je weet niet zo goed wat je nou moet doen. Het maar even laten gaan? Boos worden?

Onkruidthee

18 juni 2021

Column: Nikki Vrees

Het woord onkruid heeft me de laatste jaren enorm geboeid en het was slechts een kwestie van tijd tot ik zou meedoen aan een workshop wildplukken.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug