Deel

advertentie

15 Rare feitjes over mannen

Wist jij dit al?

15 Rare feitjes over mannen

Wetenschappers voeren de meest verrassende studies uit, ook naar de gewoonten van mannen en vrouwen. Zo zijn ze tot enkele bijzondere conclusies gekomen. Hoewel we deze studies met de nodige korrel zout nemen, zit er toch vaak enige waarheid in. Hier zijn 15 rare feiten over mannen om even bij stil te staan.

1. Dikkere mannen houden het ook veel langer vol tijdens seks

Een andere studie in Turkije kwam dan weer tot een conclusie die voor veel mannen nog belangrijker kan zijn: naarmate het BMI stijgt, zouden mannen het in bed langer kunnen volhouden. Andermaal komt de vraag op hoe ze dit precies hebben gemeten, maar gemiddeld zit het er voor slankere mannen al na 108 seconden op, terwijl hun iets dikkere medemensen het meer dan zeven minuten uithouden.

2. De kwaliteit van het zaad wordt bepaald door wat mannen eten

BMI beïnvloedt volgens sommige studies dus onze seksuele prestaties, maar de kwaliteit van het sperma wordt ook bepaald door wat mannen precies eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bepaald dat een man vruchtbaarder wordt als hij de volgende dingen eet:

  • Oesters en pompoenpitten, omdat ze veel zink bevatten
  • Sinaasappelen, broccoli en aardbeien bezitten een hoge concentratie vitamine C
  • Donkere bladgroenten zoals spinazie
  • Donkere chocolade bevat arginine, een belangrijk aminozuur voor sperma
  • Zalm en sardines zijn rijk aan omega-3
  • Granaatappelsap heeft een aantal antioxidanten die goed zijn voor het testosteron
  • Paranoten beïnvloeden de beweeglijkheid van sperma
  • Water

Omgekeerd gaat de kwaliteit van sperma achteruit wanneer mannen te veel gefrituurd voedsel of spek eten, of te veel cafeïne, alcohol en frisdrank drinken.

3. Mannen verkiezen helemaal geen superslanke vrouwen

Veel vrouwen doen moeite om eruit te zien zoals een slank model, maar een studie van de universiteit van Granada heeft aangetoond dat dit ideaalbeeld niet klopt. Mannen vallen zelf ook helemaal niet op graatmagere vrouwen. Slank mag uiteraard wel, zolang een vrouw er maar gezond uitziet. Een normale lichaamsbouw valt bij mannen altijd in de smaak.

4. De mannelijke hormonenbalans verandert tijdens de zwangerschap

We hebben het altijd over vrouwelijke hormonen, maar ook het evenwicht van mannelijke hormonen verandert tijdens de zwangerschap van hun partner. Volgens de universiteit van Michigan vermindert het testosteron geleidelijk aan tijdens de zwangerschap.

Een verklaring voor die hormonale verandering hebben de onderzoekers niet kunnen geven. Mogelijk zorgt het lagere testosterongehalte ervoor dat ze zorgzamer en minder agressief worden. Al moet er toch nog veel meer onderzoek worden uitgevoerd vooraleer we deze conclusie voor waar kunnen aannemen.

5. Ook mannen hebben een G-spot

Mannen moeten tijdens seks de G-spot van de vrouw zoeken, maar omgekeerd zouden ook vrouwen op zoek kunnen gaan naar een mannelijke variant: de P-spot, die eigenlijk de prostaatklier is. Volgens een onderzoeker van Montgomery College zouden mannen zelfs meer plezier van seks kunnen hebben als hun partner aandacht voor de prostaat zou hebben.

Er zitten evenveel zenuwuiteinden in die prostaat als in de clitoris van een vrouw. Dat zou volgens de studie betekenen dat mannen een orgasme veel intenser kunnen beleven dankzij hun prostaat.

6. Een man moet minstens 2 keer per week met vrienden afspreken

Op café gaan lijkt niet de meest gezonde bezigheid, en toch is het voor mannen volgens een Britse studie belangrijk om met hun vrienden af te spreken. Een pint pakken is daarbij zeker een optie, maar ze mogen natuurlijk ook gaan sporten of een andere sociale activiteit doen. Minstens twee keer peer week afspreken, zou goed voor de gezondheid blijken. Het was de vermaarde Oxford University die tot deze merkwaardige conclusie kwam.

Dat afspreken blijkt voor getrouwde mannen echt een probleem. Uit een rondvraag blijkt dat slechts twee op vijf erin slagen om toch zeker één keer per week iets met vrienden te doen. Volgens psycholoog Robin Dunbar zou sociaal contact er echter voor zorgen dat mannen onder andere sneller herstellen wanneer ze ziek zijn.

7. Mannen kiezen vrienden op basis van interesse

Die vrienden hebben de meeste mannen op een andere manier gekozen dan vrouwen. Een vriendschap tussen mannen is doorgaans gebaseerd op gelijkaardige interesses. Ze houden bijvoorbeeld allebei van voetbal of hebben een andere hobby die ze met elkaar uitvoeren.

Vrouwen kiezen hun vriendinnen eerder op basis van emotionele steun die ze ervaren. Goede vriendinnen voelen zich altijd emotioneel met elkaar verbonden. Dat hoeft bij mannen zeker niet het geval te zijn.

8. Mannelijke hersenen zijn tien procent groter dan vrouwelijke

Het mannelijke brein is groter dan dat van een vrouw. Gemiddeld zouden de mannelijke hersenen tussen 8% en 13% omvangrijker zijn. Maar voor mannen victorie kraaien: dat maakt mannen niet intelligenter dan vrouwen.

Uiteindelijk zijn de meeste organen bij een man wel iets groter dan bij een vrouw, maar dat betekent niet dat ze anders werken, stelt Lise Eliot, professor in de neurologische wetenschappen aan de Chicago Medical School.

9. Een nachtmerrie is bij mannen bijna altijd een ramp

Zelfs als onze hersenen weinig verschillen, dan hebben wetenschappelijke studies toch uitgewezen dat ze soms wel degelijk anders functioneren. Wanneer we een nachtmerrie hebben, dan dromen we vaak over de dood, gezondheidsproblemen en persoonlijke angsten die we ervaren. Maar bij mannen ontaardt zo’n nachtmerrie vaak in een grote ramp. Van een aardbeving tot een overstroming of oorlog.

Tot die conclusie kwam de universiteit van Montreal. Ze merkten ook op dat vrouwen tijdens een nachtmerrie twee keer vaker over persoonlijke conflicten dromen.

10. Een man bukt zich wanneer hij iets opraapt, een vrouw knielt

Heb je dit ooit al opgemerkt? Er is een duidelijk verschil in de manier waarop de meeste mannen iets oprapen in vergelijking met hoe veel vrouwen dit doen. Mannen bukken zich en grijpen met een uitgestrekte arm naar een voorwerp. Vrouwen hebben eerder de neiging om te knielen en de benen te plooien door bijna te gaan zitten.

Niet iedereen volgt deze trend, maar het is in elk geval erg herkenbaar. Een mogelijke verklaring is de kledij die we dragen. Bij vrouwen kan die wel eens een hinderpaal zijn om voorover te buigen.

11. Mannen krijgen graag complimenten … van andere mannen

Je zou denken dat mannen liefst een compliment van een vrouw krijgen, maar volgens een onderzoek van de Binghamton University zijn ze minstens even blij met een compliment van een andere man. En dit staat los van hun seksuele voorkeur. Ze ervaren een leuke opmerking van een andere man als aangenaam, vermoedelijk omdat hun zelfvertrouwen daardoor toeneemt.

12. Een man eet twee keer meer in vrouwelijk gezelschap

Er wordt wel eens gezegd dat mannen in een relatie verdikken, en één studie lijkt dat alvast te bevestigen. Volgens de Cornell University hebben mannen in elk geval de neiging om meer te eten wanneer er een vrouw in de buurt is. Twee keer meer zelfs. Een onderzoek stelde ook vast dat ze in vrouwelijk gezelschap 93% meer pizza en 86% meer salade eten.

Waarom doen ze dat dan? Volgens de onderzoeker zouden ze indruk op de vrouw willen maken. Een logische verklaring is dat niet, maar het zou vooral op instinct gebaseerd zijn.

13. Mannen met een hoog IQ drinken minder

Het Karolinska-instituut in Stockholm ontdekte dan weer dan het IQ van een man met zijn levensstijl samenhangt. Ze bestudeerden 50.000 Zweedse mannen die geboren zijn tussen 1949 en 1951, en kwamen tot de conclusie dat mannen met een lager IQ vaker te veel alcohol drinken. Ze hebben ook gemakkelijker emotionele problemen. Omgekeerd geloven de wetenschappers dat een hoger IQ effectief tot een gezondere levensstijl zou leiden.

14. Mannen liegen twee keer vaker dan vrouwen

Dit klinkt misschien niet als een verrassing, maar een onderzoek bevestigt wel dat mannen sneller tot een leugen overgaan. De studie kunnen we nog in twijfel trekken, want ze werd in opdracht van 20th Century Fox uitgevoerd voor de lancering van de tv-serie Lie To Me. Toch is het ergens wel de bevestiging van een cliché.

In de studie bleken mannen zes keer per dag te liegen tegen hun partner, collega’s of baas. Meestal doen ze dat door te bevestigen dat alles oké is en ze geen probleem met iets hebben.

15. Mannen staren bijna een jaar van hun leven naar vrouwen

Ook dit is een cliché dat in het kader van een commercieel onderzoek bevestigd wordt. Deze keer is het Kodak dat een onderzoek bij 3.000 mensen liet uitvoeren. Mannen laten zich gemakkelijk afleiden wanneer ze een vrouw zien passeren. Volgens het onderzoek kijken ze 43 minuten per dag naar tien verschillende vrouwen. Met een snelle rekensom komen we zo tot het besluit dat mannen in hun hele leven meer dan elf maanden naar een vrouw staren.

Vrouwen kijken omgekeerd slechts 20 minuten per dag naar een andere man …

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug