Deel

advertentie

20 vragen aan Ellen Hermens

Van Lions Alkmaar

20 vragen aan Ellen Hermens

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Iets over mezelf vertellen….nou daar gaat ie: Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Haarlem, sinds 1991 woonachtig in de regio Alkmaar, eerst in Alkmaar, sinds 2009 in Broek op Langedijk. Opleiding HTS Technische Bedrijfskunde, via het bankwezen en ICT in het afval werkzaam. Sinds 2012 eigenaar van Spazzatura Advies, wat alles doet op het gebied van afvalinzameling en -verwerking.

2. Wat is Lions Alkmaar?
Lions Alkmaar is een enthousiaste club maatschappelijk betrokken mensen die naast hun werk graag hun steentje bijdragen aan activiteiten en projecten om anderen te helpen of goede doelen te steunen.

3. Hoe ben jij bij de stichting betrokken geraakt?
Ik ben bij de Lions Alkmaar geïntroduceerd door mijn trainer, die al lid was.

4. Waarom ben je lid geworden?
Ik wilde naast mijn bedrijf ook maatschappelijk betrokken zijn in de regio Alkmaar. En Lions Alkmaar was de maatschappelijk georiënteerde ondernemersclub en dat zocht ik.

5. Wat is jouw functie/werkzaamheden binnen de stichting?
Iedereen binnen Lions Alkmaar rouleert in de functies die de club kent. Dit Lions jaar ben ik voorzitter, ik ben hiervoor ook secretaris en vice-voorzitter geweest. De werkzaamheden verdelen we zo goed mogelijk onder alle leden. We hebben ook allemaal nog een baan naast Lions dus proberen we het vooral samen te doen.

6. Wat zijn uitdagingen die je tegenkomt?
Aan veel van onze activiteiten koppelen we een goed doel wat we willen steunen. Dus zoeken we sponsoren voor deze activiteiten, zodat we zoveel mogelijk over kunnen houden voor het goede doel. Het vinden van sponsoren is een grote uitdaging. Daarnaast is het jongleren met onze beschikbare tijd altijd een uitdaging. :-)

7. Wat maakt het leuk?
Iets voor een ander betekenen is altijd leuk. We helpen bijvoorbeeld door bij iemand het huis te schilderen of het plafond te witten.
Daarnaast is ons evenement – Lichtjesavond Alkmaar – natuurlijk de kers op de taart. Iedereen met veel plezier feest zien vieren in de turfhaven, dat is echt fantastisch!

8. Wat doe je naast je inzet voor Lions?
Ik gaf het al eerder aan, naast Lions heb ik mijn eigen bedrijf waarmee ik full-time projecten uitvoer in de wondere wereld van afval, afvalinzameling en afvalverwerking.

9. Wat is jouw binding met Alkmaar?
In 1991 ben ik in Alkmaar komen wonen, mijn vriendje woonde in Oudorp en samen zijn we gestart in Daalmeer, we zijn in Alkmaar getrouwd en ook onze dochter is in Alkmaar geboren. En ook al wonen we inmiddels in Broek op Langedijk, Alkmaar is en blijft dichtbij en een beetje favoriet.

10. Wat maakt Alkmaar zo leuk?
Alkmaar voelt als een dorp in een stad. Ik vind Alkmaar erg gezellig, vind er alles wat ik nodig heb. Ik ga er dan ook graag heen.

11. Wat voor mooie acties heeft Lions gedaan?
De afgelopen jaren hebben de Lions zich ingezet voor diverse goede doelen. We helpen vooral in natura om het zo te noemen. Zo hebben we voor de Klas op Wielen een aanpassing van hun dagopvang gerealiseerd in de vorm van openslaande deuren naar en hebben we in de tuin van ’T Rekerhuis een kas geplaatst. Andere mooie actie is het zomerklaar maken van de tuin en terras van het Hospice Alkmaar of onze inzet voor de Stichting Help Elkander, die via onze bijdrage een aantal gezinnen een hele fijne vakantie heeft kunnen bezorgen. Maar ook de sponsoring van enkele paralympische sportsters hebben we met veel plezier gedaan.

12. Wat voor mensen zijn gebaat bij jullie stichting?
Het motto van Lions – wereldwijd – is “We Serve”, dit proberen we met onze club ook uit te dragen. We zetten ons in om anderen te helpen en dat doen we via activiteiten en projecten.

13. Wat voor ervaringen hoor je terug?
Vanuit de goede doelen zien we vooral heel veel blije gezichten met de dingen die we realiseren met de door ons opgehaalde gelden. En een mooiere beloning kan je niet krijgen als je iemand met een glimlach ziet genieten van een vers geschilderde en opgeruimde woonkamer. Daar doen we het voor!

14. Heeft Lions een website?
Jazeker; www.lionsalkmaar.nl

15. Waarin onderscheidt Lions zich van andere, lokale stichtingen?
De maatschappelijke en sociale insteek van Lions vind ik wel onderscheidend, onze wens om alle inkomsten 100% voor onze goede doelen te laten zijn is dat ook.

16. Maak je weleens wat geks mee?
Hahahaha, niet heel vaak maar soms wel. Zo was er een dame in Alkmaar die helemaal niet blij was met alle muziek en bootjes door de grachten tijdens Lichtjesavond, die heeft toen de voicemail van onze ‘noodtelefoon’ gevuld met veel gescheld en gedreig…..

17. Wat staat er dit jaar nog op de planning?
Als de coronasituatie blijft zoals nu, dan gaat Lichtjesavond Alkmaar 2022 los eind augustus! Alle informatie staat op www.lichtjesavondalkmaar.nl
Daarnaast zijn we bezig met een QR-wandelroute door Alkmaar en deelname aan Kaeskoppenstad.

18. Hoe zie je de toekomst van Lions Alkmaar?
De ideale toekomst voor Lions Alkmaar zou in mijn beleving zijn; 10 extra leden zodat we nog meer maatschappelijke activiteiten en projecten kunnen doen en wellicht nog een tweede groot evenement naast Lichtjesavond.

19. Mag iedereen lid worden van Lions Alkmaar?
We hebben geen heel streng toelatingsbeleid voor het lidmaatschap van Lions. Iedereen is in principe welkom, voordracht is vaak op verzoek van bestaande Lions, maar dat hoeft niet. Op onze website staat alles over het lid worden van Lions.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten in Alkmaar?
Als ik in Alkmaar ben om te winkelen, dan is een afsluiting van de middag bij Proeflokaal De Boom wel mijn favoriet. Waar iets te eten is volledig afhankelijk van waar ik zin in heb en of het een spontane actie om iets te gaan eten is of een geplande. De keuzes voor lekker eten zijn legio in Alkmaar!


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug