Deel

advertentie

20 vragen aan Sem Rezelman

Personal trainer

20 vragen aan Sem Rezelman

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

1. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben Sem Rezelman, 23 jaar en ik ben woonachtig in de binnenstad van Alkmaar. Ik woon hier sinds een half jaar samen met mijn vriendin. Ik ben oorspronkelijk geboren in Alkmaar, een echte kaaskop dus, haha!

2. Vertel eens iets over wat je doet?
Ik ben personal trainer van beroep en doe hiernaast de studie tot fysiotherapeut. Mijn werkzaamheden voer ik uit in Alkmaar en omstreken. Hierbij wil ik mensen naar een fitter en gezonder leven helpen zonder daar te veel voor te hoeven laten. Ik geloof heel erg in de balans tussen gezond zijn en genieten tegelijk. Bij deze combinatie is er genoeg ruimte om van de mooie onderdelen van het leven te genieten maar toch ook gezond te zijn. Zo halen we écht alles uit het leven!

3. Waarom ben jij in Alkmaar gaan werken?
Ik kom er zelf vandaan. Ik heb altijd een groot hart gehad voor Alkmaar. De stad biedt eigenlijk alles wat ik nodig heb, ik voel mij er thuis. Doordat ik mij hier zo goed voel was het dan ook een makkelijke stap om hier voor mijzelf te beginnen als personal trainer.

4. Wat trekt jou aan in Alkmaar?
Het mooie aan Alkmaar vind ik dat het een relatief grote stad is maar toch heel erg persoonlijk. Je ziet vaak dezelfde mensen en het is altijd gezellig. Ik zie in Alkmaar groeimogelijkheden en het wordt een steeds bekendere stad, dat vind ik leuk om te zien

5. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?
Zeker! Al mijn vrienden komen uit Alkmaar en de meeste wonen er nog. Ik loop graag over de zaterdagmarkt en drink graag samen met vrienden een biertje op het terras.

6. Waarom ben je personal trainer geworden?
Bij mij is sport altijd een groot onderdeel geweest van mijn leven. Met mijn topsport verleden in volleybal heb ik kennis opgebouwd en weet ik hoe zwaar sporten kan zijn, fysiek, maar ook mentaal. Nadat ik hier bewust van werd viel het kwartje, ik wilde mensen gaan helpen met sporten en bewegen. Vanaf mijn 15e jaar is mijn interesse in sporten groter geworden en ben ik gaan kijken hoe ik mensen verder kan helpen met sporten en bewegen. Om deze reden ben ik destijds gestart met de opleiding tot personal trainer.

7. Houd jij je ook bezig met voeding?
Ik houd mijzelf wel bezig met voeding. Ik let op wat ik eet maar probeer niet te streng voor mijzelf te zijn. Dit wil ik graag ook overbrengen op mijn cliënten, het gaat om, wat ik al eerder heb genoemd, balans. Balans betekent natuurlijk niet dat we niks bereiken. Of we nou gaan afvallen, aankomen of op hetzelfde gewicht willen blijven, genieten kan altijd!

8. Waarom heb je gekozen voor Sem Rezelman personal trainer?
Ik heb gekozen voor een deze naam omdat het duidelijk maakt wie ik ben en wat ik doe.

9. Wat zijn je favoriete oefeningen?
Ik heb niet een vast aantal oefeningen die mijn favorieten zijn. Als ik een favoriete training zou moeten kiezen dan is dit een training voor de benen. Hierbij kan een training echt zwaar zijn en moet je jezelf vooral mentaal vooruitduwen. Als ik zo’n training achter de rug heb en met een voldaan gevoel op de bank zit dan voel ik mij super.

10. Wat maakt jouw werk leuk?
Vooral de mensen. Ik vind het erg leuk om mensen hun verhaal te horen en het gezellig te hebben tijdens een training. Ook vind ik het super als mensen door hun eigen harde werken vooruitgaan. Dit laatste is denk ik het mooiste aan mijn werk, hier doe je het voor.

12. Wie zijn jouw klanten?
Mijn doelgroep is heel divers. Ik zie vooral mannen en vrouwen van middelbare leeftijd, maar ook mensen met een meer medisch doel of jongere mensen die fit willen blijven. Ik ben zelf sinds mijn start van de studie tot fysiotherapeut meer gaan focussen op mensen met een blessure of mensen die gevoelig zijn voor een blessure. Dit biedt voor mij uitdaging. Eigenlijk kan iedereen met een doel voor bewegen/sport bij mij terecht.

11. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ik ben zelf begonnen met fitness trainer A. Na deze relatieve basisopleiding ben ik gestart met de opleiding tot personal trainer bij NASM. Ik heb hierna een jaar als personal trainer gewerkt en ik heb toen gemerkt dat ik mijzelf verder wilde gaan ontplooien en ben een studie gestart tot fysiotherapeut.

13. Heb je een website/Instagram?
Zeker! Mijn website is pt-semrezelman.nl. Mijn Instagram heet ptsemrezelman.

14. Waarin onderscheid jij je van andere personal trainers?
Mijn persoonlijke aanpak en combinatie van personal training en fysiotherapie. Hierdoor ben ik op de hoogte van welke houding nodig is bij bepaalde bewegingen. Met de opbouw die ik geleerd heb via de NASM heb ik alle kennis om iemand te begeleiden naar een veel hoger niveau!

15. Wat is jouw specialisme?
Mijn specialisme is vooral de medische kant van personal training. Mensen die gevoelig zijn voor blessures of een blessure verleden hebben. Of mensen met een fysieke aandoening die toch willen sporten om gezond te blijven. Dit is mijn grootste specialisatie.

16. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Ik ben niet aangesloten bij een ondernemingsvereniging. Wel heb ik nauw contact met andere personal trainers en praten we veel over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport.

17. Sportscholen zijn lang dicht geweest, kun je daar meer over vertellen?
Ja, dit was een erg vervelende periode. In het begin waren wij als personal trainers helaas genoodzaakt om het werk neer te leggen. Na een aantal maanden ben ik begonnen met buiten trainingen te geven. Dit ging vaak gepaard onder helse weeromstandigheden, haha! Ik was op dat moment al lang blij dat de mensen weer konden sporten juist omdat dit voor de gezondheid zo belangrijk is. Toen we eenmaal na een lange tijd weer binnen mochten trainen voelde dit helemaal weer een beetje gek, ik en de meeste van mijn cliënten misten het wel eens buiten.

18. Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?
Ik hoop de komende tijd nog veel mensen te kunnen begeleiden naar een actief en gezond leven. Uiteindelijk wil ik, op hoe ik het op dit moment zie een combinatie maken tussen personal training en fysiotherapie. Ik zal met mijn bedrijf altijd zoveel mogelijk mensen willen helpen op lichamelijk vlak.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
Allereerst proeflokaal de Boom, voor een heerlijk biertje op het terras. Als tweede de zaterdagmarkt en als laatste het stadspark om lekker te vertoeven op zondagmiddag in de zon. Verder zijn er nog veel meer leuke plekjes in Alkmaar, eigenlijk te veel om op te noemen

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten in Alkmaar?
Ik ga het liefst iets eten bij Stadkaffee Laurens en ik ga er ook graag heen om iets te drinken met mijn vriendin of vrienden. Een erg gezellige plek waar je lekker de hele avond kan zitten.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug