Deel

advertentie

20 vragen aan Tom Nederstigt

De SRV-man van Alkmaar

20 vragen aan Tom Nederstigt

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Tom Nederstigt, 53 jaar, ik heb 22 jaar met heel veel plezier bij de Koperen Pot gewerkt in de bediening en ik ben getrouwd met Linda en nu SRV-man. We hebben een zoon en een dochter en een prachtig leven.

2. Hoe is de SRV wagen ontstaan?

Het is ontstaan in de coronatijd. De eigenaar van de wagen, Peter Visser, heeft twee restaurants en de koks hadden geen werk door corona. Peter zijn vader was altijd SRV-man, dus heeft hij besloten een wagen te kopen om maaltijden te verkopen die door de koks van Pluim en Klunder zijn bereid.

3. Waarom ben jij erin gaan rijden?

Omdat ik 53 ben en hoewel ik altijd met plezier gewerkt heb, wil ik niet tot mijn 67ste in de bediening werken. Dit kwam op mijn pad en de mensen die mij kennen zeiden allemaal: dat is echt iets voor jou.

4. Wat kan je vertellen over de SRV-wagen?

We verkopen plaatselijke producten, brood van bakkerij Beerse, vlees van Richard Groot, slagerij in Daalmeer, eieren van de eierboer en granola gemaakt door Lisa uit Alkmaar.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen die je tegenkomt?

Dat is het rijden met die wagen, hij is 11 meter lang en 2,5 meter breed en we gaan door hele smalle straatjes, maar dat is een hele leuke uitdaging.

6. Wat maakt het werk leuk?

Omgaan met mensen, dat heb ik in mijn werk altijd leuk gevonden. Ik vind mensen super interessant en heel leuk om mee om te gaan.

7. Wat is jouw binding met Alkmaar?

Ik ben niet geboren in Alkmaar, maar omdat ik zo lang in de horeca heb gewerkt ken ik heel veel mensen. En we wonen in een heel fijn buurtje. Ik woon nu 27 jaar in Alkmaar.

8. Wat maakt Alkmaar zo leuk?

Gezellige stad, leuke mensen, het is eigenlijk een heel groot dorp. Bij mij in de buurt heb je wat over voor elkaar, zonder de deur plat te lopen. Als er iets is dan ben je er voor elkaar.

9. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Jazeker, maar ik vind het ook leuk om contact te leggen met oude kennissen en collega’s van verder af.

10. Wat voor reacties krijg je op de wagen?

Ja leuk. Het is natuurlijk een heel groot, imposant ding, want hij is 2.80 hoog en mensen vinden het leuk. Of je krijgt te horen van jongelui: Hé dat is de wagen uit Flodder of mensen die zeggen wat leuk, dat is nostalgie. Veel mensen willen een dagje meerijden en dat kan!

11. Welke mensen maken gebruik van de SRV wagen?

Van 0-100. Mensen van in de 90, maar ook jongelui. Als je met zijn tweeën hard werkt en ’s avonds geen zin hebt om te komen, kunnen wij in die vraag voorzien.

12. Wat voor ervaringen hoor jij terug?

Mensen die nieuw binnenkomen zijn verbaasd over dat stukje horeca dat we hebben, zoals soepjes en maaltijden. Ze denken dat het een rijdende supermarkt is, maar we zijn veel meer dan dat. Het is gewoon ‘Pluimelicious’.

13. Heb je een website/social media?

Ja, je kan de wagen volgen via de Pluim Facebook: klik hier.

14. Wat maakt deze SRV-wagen extra leuk?

Toch wel het goede aanbod aan luxe kant-en-klaar maaltijden.

15. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt onderweg?

We waren ergens in de buurt van bosjes, waar een rookpluim vandaan kwam. We zijn gaan kijken en het bleek een beginnen brandje, omdat iemand zijn sigaret niet goed had uitgemaakt. Toen heb ik nog samen met een klant geblust. Het water was snel op, dus we hebben water uit de sloot gehaald, waarbij de klant zich stevig vasthield aan mijn arm, terwijl hij over de oever hing (zie foto).

16. Wat zijn de populairste gerechten/producten?

De Tom ka kai soep doet het altijd heel goed.

17. Wat vind je het leukste om te bezoeken?

De Strandwal, het bejaardentehuis. Voor die mensen is het echt een uitje, ze zitten echt op mij te wachten en het is altijd heel gezellig.

18. Hoe zie je de toekomst van de wagen?

Zolang de mensen lekker bij ons blijven kopen, blijven wij rijden. Zo simpel is het.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?

Dan zou ik zeggen het Oosterpark, maar dan gaat mijn vrouw zeggen daar kom je nooit, want ik laat altijd de hond uit.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten in Alkmaar?

De Koperen Pot, het is zo leuk en huiselijk. Een van de oudste bistrootjes van Alkmaar. Daar moet je heen.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 vragen aan Tom Nederstigt 20 vragen aan Tom Nederstigt 20 vragen aan Tom Nederstigt 20 vragen aan Tom Nederstigt
advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug