Hoe herken je eetbare kruiden en planten?
Terug naar onze natuur
Gepubliceerd: 2 juni 2023
Een groot deel van ons dagelijks voedsel bestaat uit planten en dieren die afkomstig zijn uit de natuur. De groenten en zaden die wij kopen in de winkel komen van planten die groeien op de akkers. De appels, kersen en noten groeien in boomgaarden aan een boom. Het zijn allemaal planten die van oorsprong uit de natuur komen.
Door de mens zijn deze planten zorgvuldig geselecteerd, doorgekweekt en veredeld. Door dit veredelingsproces zijn de vruchten, de zaden of de wortels van de planten groter dan in de vrije natuur. En dat levert ons veel voedsel op, uit de natuur. Ook dierlijk voedsel is afkomstig van dieren die van oorsprong leefden in de vrije natuur. Door zorgvuldige selectie en fokprogramma´s hebben we deze dieren ingezet voor een enorme productie van melk, eieren, wol en vlees. Voor het milieu en welzijn van de dieren is dit niet altijd positief, maar dat is een andere discussie. Wandelend door de natuur kan je een deel van ons dagelijks voedsel herkennen als wilde planten. Met name kruiden vinden we terug in de vrije natuur.
Lees hier verder.
Bron: www.duinbehoud.nl