Deel

advertentie

Slim op reis: 13 handige tips & tricks

Voor een zorgeloze vakantie

Slim op reis: 13 handige tips & tricks

Het is eindelijk zomer, en dat betekent dat je vakantie steeds dichterbij komt! Nog even die laatste paar werkdagen doorkomen, en dan kan je vakantie eindelijk beginnen. Misschien heb je wel een luxe vliegreis naar Curaçao geboekt, of ga je San Francisco ontdekken tijdens een stedentrip. Wat jouw droombestemming ook is, zorgeloos op reis is je voornaamste prioriteit!

We zetten een aantal handige vakantietips voor je op een rijtje, zodat je bij het voorbereiden, tijdens het inpakken en natuurlijk tijdens de reis zelf voor alles hebt gezorgd. Je zult zien dat je reis met deze tips & tricks vlekkeloos zal verlopen!

1. Sla belangrijke telefoonnummers op
Als je naar het buitenland gaat, is het slim om ervoor te zorgen dat je, mocht er iets gebeuren waar je geen rekening mee had gehouden, belangrijke telefoonnummers in je contacten hebt staan op je telefoon. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het nummer dat je nodig hebt als je onverhoopt je bankpas moet blokkeren, bijvoorbeeld omdat je je portemonnee bent verloren. Als je deze nummers allemaal bij de hand hebt, kun je dit soort zaken meteen regelen, zodat je je vakantie zorgeloos kunt voortzetten!

2. Download kaarten met Google Maps
Vind je het ook zo fijn om lekker door een vreemde stad te slenteren? Vooral in de grote hoofdsteden kun je eindeloos rondlopen. Je kijkt je ogen uit naar de prachtige architectuur, gaat even een winkel in om souvenirs voor je vrienden en familie te kopen, of brengt spontaan een bezoek aan die mooie kerk die je opeens tegenkomt.

Maar in zo’n vreemde stad is verdwalen natuurlijk ook een stuk makkelijker. Sla een paar keer een hoek om en je weet ineens niet meer precies waar je bent. Alle borden zijn in een vreemde taal en je hebt geen kaart. Wat nu? Om dit soort situaties te voorkomen heeft de app van Google Maps een hele handige functie. Daarmee kun je thuis, voordat je op vakantie gaat, kaarten downloaden. Zo kun je die ook gebruiken als je in het buitenland even geen internet hebt! Om dit te doen, zoek je eerst de plaats op waar je naartoe gaat, bijvoorbeeld New York City. Heb je de plattegrond gevonden, typ dan in het zoekbalkje ‘ok maps’ in. Zoals je ziet op de afbeelding hiernaast krijg je dan de mogelijkheid om de kaart te downloaden. Deze wordt dan opgeslagen in Google Maps, zodat je hem altijd kunt raadplegen. Handig toch?

3. Scan je paspoort of identiteitskaart in
Mocht je onverhoopt je portemonnee of je tas kwijtraken, met je paspoort of identiteitsbewijs erin, dan is het handig om een kopie van dat paspoort of identiteitsbewijs in je bezit te hebben op vakantie. Je weet maar nooit wanneer je het nodig zult hebben. Een papieren kopietje in je koffer doen is dus slim. Om er zeker van te zijn dat je altijd toegang zult hebben tot je eigen gegevens kun je van tevoren ook een scan van je paspoort maken en deze naar jezelf en naar je reispartner mailen. Zo kun je in geval van nood altijd aantonen wie je bent.

4. Boek je ticket incognito
Wist je dat websites van vliegmaatschappijen en andere boekingssites in de gaten houden hoe vaak jij hun pagina bezoekt, en in welke vluchten je geïnteresseerd bent? Ze gebruiken deze informatie om zo veel mogelijk geld aan jou te verdienen. Als ze zien dat jij meerdere keren naar bepaalde tickets zoekt, bijvoorbeeld voor een vliegreis naar Bali, wordt de prijs van dat ticket elke keer dat je zoekt een beetje duurder. Zo krijg jij het idee dat je snel moet boeken, omdat de prijs anders steeds maar op zal blijven lopen. Op deze manier verdient de vliegmaatschappij nog meer aan jouw ticket.

Gelukkig kun je dit op twee manieren makkelijk omzeilen. De meeste internetbrowsers bieden je de mogelijkheid om incognito te surfen. Dan ‘vergeet’ de browser welke pagina’s je al een keer eerder bezocht hebt, en is deze informatie niet beschikbaar voor de maatschappijen. Op deze website vind je een handig overzicht van de opties per browser. De tweede manier is om, voordat je de website weer bezoekt om je tickets te boeken, je cookies en browsergeschiedenis te verwijderen. Ook dan kan de vliegmaatschappij of boekingssite je niet voor de gek houden.

5. Niet vouwen, maar rollen
Je koffer inpakken blijft een lastige klus. Iedere keer wordt het weer proppen om net dat ene jurkje of die mooie schoenen in je koffer te krijgen die je per se mee wilt nemen op vakantie. En op de terugweg is het dichtritsen van je koffer al helemaal een opgave, met alle souvenirs die je tijdens je vakantie hebt geshopt.

Waarschijnlijk heb je je kleding allemaal netjes opgevouwen om het zo efficiënt mogelijk in je koffer te passen. Maar wist je dat je veel meer kleding kwijt kunt als je al je outfits niet opvouwt, maar oprolt? Door je kleding strak op te rollen zul je merken dat je je koffer op een veel handigere manier kunt indelen. En als je rolt in plaats van vouwt, kreukt je kleding onderweg minder snel.

6. Gebruik je schoenen als extra opbergruimte
Ben je je koffer aan het inpakken, en nemen je schoenen iets te veel plek in beslag? Als je kleine dingen in je schoenen stopt, scheelt dat alweer iets aan ruimte in je koffer. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan sokken of ondergoed; kleine items waarvan het niet uitmaakt als ze kreuken en die makkelijk weg te stoppen zijn. Zo gebruik je de loze ruimte in je schoenen optimaal, en het zorgt er ook nog eens voor dat ze netjes blijven in je koffer!

7. Leg een geurdoekje of stukje zeep tussen je kleren
Natuurlijk neem je alleen maar schone kleren mee op vakantie, dus je zomerse outfits ruiken heerlijk als ze je koffer in gaan. Maar als je een lange reis voor de boeg hebt, heb je kans dat ze onderweg iets minder fris gaan ruiken. Doordat je kledingstukken samengepakt in een koffer zitten, kan het zo zijn dat ze bij aankomst een muffe geur hebben gekregen. Vooral tijdens lange vluchten of in een vochtige auto kun je hier last van hebben. En je wilt er tijdens de vakantie natuurlijk zo fris en fruitig mogelijk bij lopen!

Dit kun je makkelijk voorkomen door bijvoorbeeld geurdoekjes, die eigenlijk voor in de droogtrommel bedoeld zijn, tussen je kleding te leggen. Ook geurzakjes die je normaal gesproken in de kleerkast legt zijn hier perfect voor geschikt. Zo ruiken je kleren zelfs na die lange vlucht naar Los Angeles nog heerlijk fris! Op de terugweg kun je het zeepje uit de badkamer van het hotel gebruiken om je kleding lekker fris te houden.

8. Bewaar je kabels in een oude brillenkoker
Je kent het wel: je wilt op vakantie je telefoon opladen, maar je bent vergeten in welk vakje van je grote koffer je je oplader ook alweer hebt gestopt. Als je hem eenmaal gevonden hebt, zijn alle kabels die je hebt meegenomen tijdens de reis veranderd in een enorme knoop. Je moet eerst een kwartier sjorren om ze uit elkaar te krijgen.

Om dit te voorkomen is het slim om alle kabels, opladers en oortjes die je mee wilt nemen samen in te pakken. Een goede methode is om ze netjes op te rollen en ze samen in een oude brillenkoker te stoppen, bijvoorbeeld van een zonnebril die je toch niet meer gebruikt. Zo kun je ze handig op één plaats bewaren en raken ze onderweg niet in de knoop!

9. Bewaar haarspeldjes in een oud Tic Tac-doosje
Als je haarspeldjes in de winkel koopt, zitten ze aan een handig kartonnetje. Maar als je ze eenmaal van dat kartonnetje hebt afgehaald, kom je ze overal in huis tegen. In iedere tas die je hebt, zitten er waarschijnlijk wel een paar. Dat is in principe best handig, maar als je haarspeldjes mee wilt nemen op vakantie is het veel fijner om ze allemaal bij elkaar te bewaren.

Een leeg doosje Tic Tacs heeft de perfecte afmetingen voor het bewaren van je haarspeldjes. Ze passen er precies in, en met het handige klepje dat op het doosje zit kun je ze er makkelijk uitschudden om ze te gebruiken. Heel handig voor in je toilettas, want zo’n doosje neemt hartstikke weinig ruimte in beslag!

10. Voorkom lekkende flessen met huishoudfolie
Er zijn weinig dingen zo vervelend als er bij aankomst in je heerlijke hotel op de Malediven achter komen dat de fles waar je shampoo in zit heeft gelekt en al je kleren vies zijn geworden. Nu moet je meteen alles gaan wassen, en daar ben je natuurlijk niet voor op vakantie gegaan.

Ook dit kun je op een makkelijke manier voorkomen. Haal de doppen van alle flessen en tubes die vloeistoffen bevatten, zoals shampoo en badschuim maar ook tandpasta en dagcrème, van de flessen af. Span een stukje huishoudfolie over de opening heen en draai de dop er vervolgens weer op. Zo zijn je flessen extra beschermd tegen lekken!

11. Maak een foto van de auto
Ga je vliegen, en ben je van plan je auto bij het vliegveld te laten staan terwijl je op vakantie bent? Bij de meeste vliegvelden vind je ontelbaar veel verschillende parkeerhavens waar je je auto neer kunt zetten. Daardoor kan het een behoorlijke klus zijn om je auto terug te vinden. En dat is best vervelend als je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk naar huis wilt.

Als je na het parkeren van je auto een goede, duidelijke foto maakt van de parkeerplaats en de ingang van de parkeergarage waar hij staat, vind je hem na aankomst op Schiphol binnen no time terug. Dan hoef je in ieder geval niet de hele vakantie te onthouden in welk vak je hem precies hebt neergezet.

12. Gebruik een pinautomaat in plaats van een wisselkantoor
Buitenlandse munteenheden blijven altijd lastig. Eigenlijk ben je tijdens je vakantie de hele tijd bezig met omrekenen, en zeker als het niet zo’n makkelijke rekensom is kan dat behoorlijk lastig zijn. Het is dan ook verleidelijk om na aankomst op het vliegveld bij een wisselkantoor je euro’s om te wisselen naar buitenlandse valuta. Dan hoef je in ieder geval niet zelf uit te rekenen hoe veel je precies uitgeeft. Je weet precies hoe veel euro’s je kwijt bent bij het wisselen.

Maar deze wisselkantoren vragen, bovenop de koersen, vaak nog eens extra transactiekosten voor het omwisselen. Pinnen bij een automaat, direct van de buitenlandse bank dus, is vaak veel voordeliger. Je moet dan wel van tevoren goed uitrekenen hoe veel je precies op wilt nemen, maar het is wel de moeite waard.

13. Laad je telefoon op aan de tv in het hotel
Het is je vast al eens gebeurd tijdens een reis naar het buitenland: je bent helemaal vergeten een reisstekker of adapter mee te nemen. Nu kun je je telefoon of laptop niet opladen, want in het hotel zitten alleen maar stopcontacten waar jouw Nederlandse stekker niet in past.

Kijk voordat je geld uitgeeft aan een nieuwe reisstekker eens aan de achterkant van het televisiescherm in je hotelkamer. Veel moderne schermen hebben namelijk een USB-poort. Daaraan kun je makkelijk je telefoon opladen. Een nieuwe stekker kopen is in veel gevallen dus helemaal niet nodig!

Met deze handige vakantietips ben je optimaal voorbereid voor vertrek! Zo begin je zorgeloos aan je reis en maak je je vakantie zo makkelijk mogelijk.


Bron: www.zoover.nl

advertentie

Meer 'Lifestyle':

De leuke dingen van de herfst!

30 september 2022

Een impopulair seizoen

De herfst, koude dagen en regen. Heel veel regen. Zo denken veel mensen over de herfst. Van alle vier seizoenen is dit toch wel de meest wispelturige: de ene dag heerlijk

Tikkende tijdbom

30 september 2022

Column: Wills

Beste Wills:  Mijn vrouw is gevoelig voor geluiden en ik ben de pineut. Ze ergert zich aan  hoe ik door het huis slof, mijn neus ophaal, thee drink, smak als ik een appel eet of

We hebben alles, behalve elkaar

23 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: We hebben alles: 3 jonge kinderen, een hond, een fijn huis met tuin en we werken allebei 4 dagen. Als ouders zijn we een goed op elkaar ingespeeld team. Niks te mekkeren

Taal technische knobbel

23 september 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Ik denk dat veel lezers zich hier wel in kunnen herkennen (zowel de man als de vrouw). Soms zeg ik iets tegen mijn man en hij kijkt mij dan aan met een verbaasde blik en denkt

Opruimen in je tuin voor de herfst

16 september 2022

6 handige tips!

De herfst is bijna weer in het land. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je niets kan doen in de tuin. Voor een schitterende tuin in de lente zijn er nu nog een paar klusjes nodig Volg deze

Moet ik mijn man vertellen dat ik ben vreemdgegaan?

16 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben vreemdgegaan met een collega tijdens een 2-daags bedrijfsuitje Hij is net als ik gelukkig getrouwd en heeft ook kinderen. Het is voor ons allebei een eenmalig

The Great Reset

9 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vriendin liet me na vier jaar samenwonen weten dat ze meer ruimte nodig had en dat we ons verder moesten ontwikkelen, wilden we een toekomst samen

Midlife crisis of mijzelf

9 september 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Op dit moment sta ik vol op in het leven en realiseer ik mij dat er te veel leuke dingen zijn, te weinig tijd (en geld). Keuzes maken is dan wel eens lastig. Voor mensen die mij nog niet zo

Man achter het stuur

2 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik kan ook autorijden, maar als we samen uitgaan wil mijn man achter het stuur. Hij heeft zijn hele leven hard (‘sportief’ noemt hij dat) gereden en is een bumperklever. Ik houd meermaals vast aan de deur

Wisselcolumn: Nel Oomes

2 september 2022

Shodo Schrijfcafé bij Pluim

We zitten in een prachtige zomer met zon – heel veel zon en met tropische temperaturen en hitte golven. Nadat we in juni en juli over vakantie en zomer hebben geschreven, heb ik deze onderwerpen achter mij gelaten.

Verjaardag verrassing

26 augustus 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

We houden er allemaal wel van om verrast te worden of niet soms? Nou.. Ik hou niet van verrassingen die voor mij bestemd zijn. Je maakt mij hier niet gelukkig mee. Althans, niet als ik weet dat ik verrast ga worden, want dan wil ik weten wat er gaat gebeuren.

Rijk en alleen

19 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills:...Ben  alweer een jaar single. Wat vind jij van het idee te vermelden dat ik vermogend ben en iemand zou kunnen onderhouden. Misschien moet ik gewoon trots zijn op wat ik bereikt heb en financieel te bieden heb.

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers/stagiairs

19 augustus 2022

Word reismaatje bij project MEE op weg

MEE op weg is op zoek naar stagiaires ( Social Work, Mbo en Hbo) voor het komend schooljaar die kinderen en jongeren met een (lichte) beperking zelfstandig willen leren reizen. Mensen die zelfstandig kunnen reizen, zijn zelfredzamer en

Schoonheid van het leven

12 augustus 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Wauw een prachtige kans ligt er op mijn pad met het aanbod columns te gaan schrijven voor Flessenpost Alkmaar. Ik zal mijzelf voorstellen, mijn naam is Cindy Schrikkema-Stofberg, ik ben getrouwd, heb

Na 23 jaar hebben we niks meer samen

12 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills: Deze vakantie zijn mijn vrouw en ik tot de conclusie gekomen dat wij na 23 jaar huwelijk weinig meer samen hebben. Ooit waren we heel verliefd, trouwden en kregen 2 kinderen. Over de opvoeding

Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht

5 augustus 2022

Professionele training en begeleiding

Bemiddelaars bemiddelen bij buren die een verstoorde relatie of conflict hebben en hier samen niet meer uitkomen. De overlast kan o.a. gaan over geluid, huisdieren, tuin en erfafscheiding, kinderen, pesterijen en verschil in dagritme.

Zelluf laten doen

5 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze dochter belt me geregeld om uit te huilen over iets dat haar vriend heeft gezegd of gedaan. Ze zijn 1,5 jaar geleden samen gaan wonen. Haar vader en ik waren niet enthousiast omdat

Workshop collage maken

29 juli 2022

Bij de Sociëteit

Collage is een kunstvorm en techniek waarbij papier in stukken wordt gescheurd of geknipt. Talloze kunstenaars maakten gebruik van deze techniek zoals; Pablo Picasso, Alida Pott en Hannah Høch. 's Ochtends is er eerst een korte

Niet bemoeien met de scheiding

29 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn broer is voor de tweede keer getrouwd en het gaat weer niet goed. Mijn (huidige) schoonzusje met wie ik het goed kan vinden heeft haar zorgen met mij gedeeld. Ik zie hetzelfde gebeuren als aan het

Hoe kan ik mijn man weer vertrouwen na zijn affaire?

7 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Vorig jaar kwam ik erachter dat mijn man een affaire had. Hij heeft spijt betuigd, de affaire beëindigd en we zijn in relatietherapie gegaan. 6 maanden later bleek hij nog steeds contact met haar te hebben.

20 vragen aan Saskia van der Elst

1 juli 2022

Toneeljuf voor volwassenen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Saskia van der Elst, 'Toneeljuf' voor volwassenen!

Geen kinderwens

1 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vriend wil dolgraag een gezin, maar ik heb nooit een kinderwens gehad. Ik zie op tegen de aanslag op mijn lichaam en tegen de verantwoordelijkheid. Bij mij thuis kwam de zorg voor de kinderen neer op mijn moeder,

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug