HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

advertentie

20 vragen aan Julia Rotgans

Van Julia Rotgans Fotografie

20 vragen aan Julia Rotgans

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Julia Rotgans, van Julia Rotgans Fotografie.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben julia Rotgans, 36 jaar oud en ik ben woonachtig in onze mooie stad Alkmaar. Ik ben een mens.. wat veel tijd doorbrengt achter de camera, maar ook erg veel in de natuur te vinden is. Ik ben een mens.. met veel verschillende interesses, als persoon, nieuwsgierig.. en sportief. Dit vertaalt zich dan ook in mijn fotografie.

2. Hoe ben je ooit bij fotografie uitgekomen?
Van een vriend van mij.. heb ik op een zeker moment een camera gekregen, die vond namelijk dat ik wel ver ging om een goede foto te maken met een mobieltje.. vanaf dat moment.. liet ik de camera niet meer los..

3. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Het heeft eigenlijk een natuurlijk verloop gehad, ik maakte zoveel foto’s, dat het op een gegeven moment niet een keuze meer leek, en werd ik ook echt vaak gevraagd om voor mensen foto’s te maken. Dan is de meest logische stap eigenlijk al ontstaan..

4. Wat voor soort fotografie beoefen je?
Portretfotografie is wat ik momenteel het meeste doe, dus ik leg vooral mensen vast. , echter vind ik de mens op zichzelf dan ook het meest interessant en boeiend, de emoties, en de wijze waarop mensen zichzelf ook vaak denken te zien en wat ik zie.. kan echt voor verrassingen zorgen, er zijn vaak zoveel kanten vaak die je kunt vastleggen, dat ook dat altijd een mooie uitdaging blijft.

5. Wat fotografeer je het liefst?
Komt eigenlijk hiervoor aan aan bod.. de mens. Dit houd ook in dat ik vaak details fotografeer, dus ook alle bijbehorende emoties, dit kan zich natuurlijk overal uiten,niet allen op het gezicht, maar in het gehele lichaam, non verbale, vaak niet bewuste communicatie vanuit iemand zelf..

6. Wat zijn de grootste uitdagingen die je tegenkomt?
Je komt in dit vak veel uitdagingen tegen, mensen zien zichzelf vaak anders op de foto als degene die de foto maakt, dit kan voor mooie en ook vaak verrassende momenten zorgen. Vaak hebben mensen moeite om echt te poseren voor een camera, dit vermijd ik dan ook zoveel mogelijk, ik wil de echte jij.. vastleggen, niet alleen het ‘ perfecte plaatje’ daarbij zie ik het als een uitdaging om wel de echte mooiste versie van mensen weer te geven, en blijft het een uitdagend vak omdat iedere shoot anders is, en ieder mens anders is, vaak ben je bezig om mensen op hun gemak te stellen en het beste eruit te halen, fungeer je op momenten als psycholoog en acrobaat, tegelijk. dit vraagt om maatwerk en mensenkennis, maar soms ook empathie en een creatieve wijze van ‘ zien’ echter de grootste uitdaging voor mezelf.. is om als ik alles voor een foto heb gegeven.. ook weer te stoppen, en niet altijd te denken.. het kan misschien nog beter. Want het kan altijd beter, of anders..

7. Wat maakt jouw werk leuk?
Alles maakt het leuk! Je weet vaak niet exact wie er voor de lens staat, je leert veel nieuwe mensen kennen, en geen enkele shoot is hetzelfde.. dus het is altijd een verrassing voor zowel de klant.. En soms dus ook voor mezelf.

8. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens een fotoshoot?
Het gekste.. moeilijke vraag, je weet maar nooit wie er meeleest. ik heb veel gekke vragen.. online komen er soms rare voorstellen voorbij waarvan ik denk.. hé? Dit is erg uiteenlopend.. maar het gekste is denk ik wel geweest.. dat een koppel wat ik fotografeerde wel erg ver ging voor de lens, voor ik het wist.. was ik bijna bij het moment suprême. Toen ben ik toch maar even gestopt.. en bedacht me later..Ik denk.. dat dit niet geheel de bedoeling.. was. Of wel.. dit weet ik nog steeds niet. Ik heb het maar nagelaten om het te vragen. Zonder gekkigheid.. het was iig echt, dat is een ding wat zeker is. Verder maak ik veel mee wat niet gepland was, sommige mensen zijn zo nerveus dat ze moeten overgeven.. dit is wel vaak gebeurd, meestal zijn dit dan ook niet de meest makkelijke onderwerpen.. of thema’s die worden gefotografeerd en komt er veel emotie bij kijken.

9. Wie zijn jouw klanten? 
Dit zijn veel verschillende mensen, particulieren die uit Alkmaar eo komen, maar ook ondernemers en bedrijven.

10. Wat zijn de populairste fotoshoots?
Dat wisselt erg.. maar ik word veel gevraagd voor persoonlijke fotoshoots afgelopen tijd, dit is ook uiteenlopend maar veel koppels maar ook documentaire thema’s, dit kan zowel thuis zijn als op locatie. Maar ook de beachshoots zijn erg populair, en dit zijn ook uiteenlopende klanten, van koppels tot gezinnen, en van modellen tot kids, of ondernemers die een zakelijke foto nodig hebben, of personal branding.

11. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ik ben eigenlijk achterstevoren begonnen, eerst mijn bedrijf gestart en erna ben ik gestart met een verkorte opleiding op de fotovakschool voor meer verdieping in de verschillende soorten fotothrqgie die er zijn, met mijn eigen focus op portretfotografie.

12. Heb je een website?
www.juliarotgans.com. En uiteraard mijn socials.

13. Waarin onderscheid jij je van andere fotografen?
Ik onderscheid me door ‘ niet standaard foto’s te maken, mijn foto’s hebben vaak iets ‘ anders’ en zijn meestal niet geposeerd. Ik loop letterlijk.. naast mijn klanten, of ren letterlijk met ze mee..of ga mee de diepte in. dus mijn foto’s zijn echt, niet gemaakt en veelal met emotie, wat zich vertaald in mooie echte spontane foto’s, die vaak net iets anders zijn dan je ergens anders tegenkomt. Ik gebruik vaak de natuur als achtergrond of letterlijk om het de mens voor de camera er meer uit te laten komen. Ik geef veel energie waardoor de foto’s ook veelal vanzelf tot stand lijken te komen. Mensen gaan hierin vaak mee, waardoor het altijd een echte mooie vastgelegde herinnering wordt.

14. Wat is jouw specialisme?
Portretfotografie, lifestyle en documentaire thema’s.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Ik ben niet aangesloten bij een ondernemersvereniging.

16. Waar kunnen mensen jou voor inschakelen?
Je kunt mijn voor heel veel verschillende dingen inschakelen, ik ben vrij allround en ‘ out of the box’ ik vind dan ook niet snel iets gek.. ook om te sparren of om mee te denken mbt bepaalde thema fotografie of juist personal branding voor een ondernemer of bedrijf kun je mij inschakelen. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in kunst, dus als er een project wordt opgezet denk ik ook vaak mee, en word ik gevraagd om mijn visie ergens op te geven of om kunst op een bepaalde manier uit te drukken die passend bij het thema is.. Maar.. het meeste mbt portretfotografie, en persoonlijke thema’s,( docu) maar dus ook lifestyle, familie, zakelijke fotografie en personal branding.

18. Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?
Hoe zie ik de toekomst.. ik wil meer documentaire fotografie doen, dus echt de diepte in gaan met mensen over een langere periode, maar ook mijn eigen visie meer uitdiepen, er is zoveel mogelijk in de fotografie, maar de focus blijft bij het ‘ echte gezicht’ dus wie ben jij, als mens, als ondernemer, als sporter.. als geliefde of professional, wat drijft jou, wie ben jij? dat wil ik graag vastleggen, overbrengen, mensen met een boodschap, groot of klein.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
In de ochtend, in de polder rennen, van Alkmaar naar Bergen, mooi puur stukje natuur in Alkmaar. Langs de molens, door het gras langs de vogels..

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?
Ik vind de koffie en de lunch op de boot bij Anne en Max een heel fijn plekje


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Zij wil meer

28 juni 2024

Column: Wills

Beste Wills: we zijn al behoorlijk op leeftijd en nog steeds gelukkig met elkaar. En er is iets wat ik graag zou willen. Onze seks is oké en ik zou zo graag voor ik té oud ben

Als de kinderen groot zijn dan ga ik scheiden…

14 juni 2024

Column: Wills

Beste Wills: had ik jouw columns 12 jaar geleden maar gelezen, dan was ik nooit met hem getrouwd. Je kunt iemand niet veranderen. Nu wil ik het leven van

Workshop Grenzen stellen in vrijwilligerswerk

14 juni 2024

Ontdek hoe je conflicten kunt vermijden en oplossen

Wil jij beter communiceren en effectiever omgaan met lastige gesprekken? Dan is de gratis Training Gesprekstechnieken perfect voor jou! In twee middagen leer je alles over actief

Rust op de achterbank met Doeboek vol luisterverhalen

14 juni 2024

“Met Sjef en zijn vriendjes vragen we aandacht voor verkeersveiligheid”

CarProf MOBIDO Alkmaar, onderdeel van de landelijke garageformule CarProf, en Veilig Verkeer Nederland bundelen hun krachten om de zomerse reisavonturen van families in Nederland te verrijken. Dit doen zij met een vrolijk en educatief Doeboek inclusief zes luisterverhalen

Mama gaat flippen

14 juni 2024

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Vroeger zei ik nog wel eens voor de grap tegen mijn zoon als hij riep “ik ben moe…” “dan moet je zorgen dat je Pa wordt” maar naar mate je ouder wordt wil je niet dat die grap waarheid wordt. Althans, dat wil je wel maar niet te vroeg

Dit zijn dé zomertrends van 2024

7 juni 2024

Fem dressing en verleidelijk wit

Ondanks dat het mooie weer nog op zich laat wachten, kijken we met smart uit naar de modetrends voor lente/zomer 2024, want als we de catwalks mogen geloven, dan beloven

Ik wil niet alleen blijven, maar ook niet meer daten…

7 juni 2024

Column: Wills

Beste Wills: ik ben een redelijk aantrekkelijke, niet rokende dierenliefhebster en zoek een een-op-een relatie.  Datingsites, sport, activiteiten, hobby’s, alles geprobeerd om

Hij wil een halfopen relatie…

31 mei 2024

Column: Wills

Beste Wills: stel: een aantrekkelijke man, arts, midden dertig, krijgt veel aandacht van vrouwen. Hij is verliefd op zijn vriendin, maar zou graag af en toe seks hebben met anderen

Letters – Woorden – Zinnen

31 mei 2024

Shodo Schrijfcafé column: Nel Oomes

Taal bestaat uit zinnen, die opgebouwd zijn uit woorden en woorden zijn opgebouwd uit letters. Peuters leren praten en de taal spreken aan de klanken van de mensen om hen heen. Er zijn boekjes genoeg om voor te lezen, van jong tot oud. Met behulp

Moeder– en Vaderdag

17 mei 2024

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Afgelopen zondag was het “Moederdag”, het is inmiddels een echte commerciële dag geworden. Schattig en leuk toen de kinderen nog op de basisschool zaten en zelf hun

Zo maak je je tuin zomerklaar

17 mei 2024

Een aantal handige tips

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de tuin weer zomerklaar te maken. Wanneer u nu de handen uit de mouwen steekt, kunt u straks

Hij gooit ketchup over mijn kookkunsten

17 mei 2024

Column: Wills

Beste Wills: mijn vriend eet bijna alles met ketchup. Als bijgerecht, als garnering, overgoten over het hoofdgerecht... ketchup. Alle ‘57 varieties’ van  H.J Heinz. Het kwetst

Verhelder Talent verzorgt loopbaanspreekuren in de bibliotheek

10 mei 2024

Vrijdag 24 mei, 7 en 21 juni en op 5 juli

Heb je vragen of hulp nodig tijdens jouw zoektocht naar een (nieuwe) baan? Of heb je een baan maar vind je de stap om te gaan solliciteren best spannend. Of ben je je aan het

VVAO Lezing: Ivo Smits

10 mei 2024

‘Over de grens: Vrouwen in andere culturen’

Vrijdagavond 17 mei is in Alkmaar alweer de vierde lezing van VVAO Noord-Holland Noord vanuit het jaarthema 2024 ‘Over de grens: Vrouwen in andere culturen’. De lezing wordt gegeven Ivo Smits hoogleraar Letteren en Cultuur van Japan aan de

Deskundigheidsbevordering over ADHD, Autisme en TOS

3 mei 2024

Training voor sporttrainers en ouders

Op maandagavond 27 mei 2024 organiseert stichting Sport-Z in Bergen een gratis deskundigheidsbevordering om sporttrainers en ouders te informeren over ADHD

Hij laat me aan mijn lot over met mijn gebroken voet

3 mei 2024

Column: Wills

Beste Wills: afgelopen februari heb ik mijn voet gebroken en mijn vriend liet me aan mijn lot over. Ik kon  alleen voor gips of controle naar het ziekenhuis. Hoe anders

Weerbaarheidstraining voor jeugd

26 april 2024

Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf

In Alkmaar start de weerbaarheidsdocent van Stralend Weerbaar regelmatig een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor

April

26 april 2024

Shodo Schrijfcafé column: Nel Oomes

April, maand van de hofmakerij. April ontleent zijn naam aan het Latijnse woord ‘aperire’ wat openen betekent. De maand april is toegewijd aan Venus, de godin van de liefde

Hoge Energie

19 april 2024

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Alles in het leven is energie, om ons heen en in ons lichaam. Door mijn Reiki reis merk ik dat ik steeds meer in een hogere energie terecht kom en steeds meer in het liefdevolle en

Het is viezig bij hem thuis

19 april 2024

Column: Wills

Onlangs een man leren kennen die 3 keer samengewoond heeft.  Daarnaast hele reeks korte relaties achter de rug, waarvan de laatste 8 maanden jaar heeft geduurd en net is beëindigd

Over de grens: Vrouwen in ander culturen

12 april 2024

18 april is in Alkmaar alweer de derde lezing van VVAO Noord-Holland Noord

Donderdagmiddag 18 april is in Alkmaar alweer de derde lezing van VVAO Noord-Holland Noord met het jaarthema 2024 Over de grens: Vrouwen in andere culturen.

Verhalenbingo in de Bibliotheek De Mare

12 april 2024

Een leuke manier om eens anders bezig te zijn met onze taal

Op donderdag 25 april organiseert de bibliotheek in De Mare een 'Verhalenbingo'. Een leuke manier om eens anders bezig te zijn met onze taal.  Het spel wordt op een bijzondere

Seks en kanker

5 april 2024

Column: Wills

Beste Wills: ik ben een gelukkig getrouwde man en kankerpatiënt met een slechte prognose. Ik heb me erbij neergelegd dat we al jaren geen seks meer hebben. Deze zomer komt

1 april geprankt”

5 april 2024

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

1 april was voor mij altijd een super dag! Weken vooraf kon ik altijd de meest gekke ideeën bedenken over wie ik in de maling zou nemen. Dat betekent dus ook weken lang zo veel

Met Pasen alle eieren in één mandje

29 maart 2024

Column: Wills

Beste Wills: mijn vriendin had een zoontje van 2 toen wij drie jaar geleden samen gingen wonen. Inmiddels hebben we er een zoontje van een half jaar bij. Komende zondag gaan

Kom chaos maken in De Week van de Kinderfilosofie

29 maart 2024

Bibliotheek Kennemerwaard heeft deze week twee toffe activiteiten voor kinderen

Kinderfilosofie komt naar je toe in april! De Week van de Kinderfilosofie vindt plaats van zaterdag 13 tot en met zondag 21 april en heeft als thema "Is chaos erg?".  Bibliotheek

Dé tuintrends van 2024

22 maart 2024

Een gebalanceerde tuin waarin mens en natuur samenkomen

Als tuinliefhebber wilt u natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren. In dit artikel gaan we dieper in op dé tuintrend van 2024: het creëren van

Kostbare tijd

22 maart 2024

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Erger u niet, verwonder u slechts. Dit is echt zo’n uitspraak die ik steeds vaker in mijzelf herhaal maar ik kan het niet laten om mij soms toch echt enorm te verbazen en ik probeer

Premier League

22 maart 2024

Column: Kraantje

‘Een Oscar, een echte Oscar, voor een Nederlander in het walhalla van de filmwereld, en dat voor het eerst sinds 2013, dat is toch wel een prestatie. Terwijl het bedrijfsleven steen en been

Smartphones in gezinnen en de omgevallen chocolademelk

22 maart 2024

Column: Wills

Beste Wills: we waren in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen (aanrader). Voor ons zaten vader, moeder en 2 meisjes. Iedereen was bezig, ouders op hun telefoon en de meisjes met

Shodo Schrijfcafé

15 maart 2024

19 maart bij Eetcafé Pluim

Het Shodo Schrijfcafé in Alkmaar, aan het Ritsevoort 12, zal ook deze maand op de derde dinsdag (19 maart 2024) plaatsvinden in Eetcafé Pluim. Het begint om 10.15 uur en zullen om 12.15  uur de  pennen weer neerleggen. Als je mee komt schrijven, neem dan pen en papier mee van huis en ook € 17,50 ( graag gepast). Voor dit bedrag bieden wij je een ochtend met afwisselende schrijfopdrachten en twee consumpties aan in de serre van Pluim. Aanmelden voor het live Schrijfcafé bij Pluim is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. Ben je verhinderd, woon je te ver weg?  Geef je dan op voor het Schrijfcafé online via [email protected]. Dan kan je de vierde dinsdagavond van de maand, op dinsdag 26 maart, via Zoom meeschrijven met hetzelfde programma. Deze avond start om 19.30 uur en gaat door tot 21.00 uur. Hiervoor wordt € 15,00 in rekening gebracht, wat vooraf dient te worden overgemaakt. Geef je daarom op tijd op en wel voor zondag 24 maart as. Op deze Zoom schrijfavonden gaat het Schrijfcafé een beetje internationaal, dus weer heel leuk om anderen schrijvers te ontmoeten.

Oudorp ontmoet & doet

15 maart 2024

Behoefte aan een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij én een interessant gesprek?

Behoefte aan een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij én een interessant gesprek? Iedere woensdagochtend ben je tussen 10.30 en 11.30 uur van harte welkom in de bibliotheek

Hoofd vol stemmetjes

8 maart 2024

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Ik heb een hoofd vol stemmetjes.. letterlijke en figuurlijke. Of zijn ze stiekem toch altijd figuurlijk. Geen idee eigenlijk en ik ga er vanuit dat iedereen stemmetjes heeft alhoewel

Hij deelt klappen uit en zegt dat het hem spijt…

8 maart 2024

Column: Wills

Beste Wills: Mijn eerste huwelijk eindigde na 7 jaar. Ik was aangekomen en na de geboorte van onze drie kinderen niet meer aantrekkelijk (zijn woorden). Nu woon ik 1,5 jaar

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug