Deel

advertentie

20 vragen aan Julia Rotgans

Van Julia Rotgans Fotografie

20 vragen aan Julia Rotgans

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Julia Rotgans, van Julia Rotgans Fotografie.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben julia Rotgans, 36 jaar oud en ik ben woonachtig in onze mooie stad Alkmaar. Ik ben een mens.. wat veel tijd doorbrengt achter de camera, maar ook erg veel in de natuur te vinden is. Ik ben een mens.. met veel verschillende interesses, als persoon, nieuwsgierig.. en sportief. Dit vertaalt zich dan ook in mijn fotografie.

2. Hoe ben je ooit bij fotografie uitgekomen?
Van een vriend van mij.. heb ik op een zeker moment een camera gekregen, die vond namelijk dat ik wel ver ging om een goede foto te maken met een mobieltje.. vanaf dat moment.. liet ik de camera niet meer los..

3. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Het heeft eigenlijk een natuurlijk verloop gehad, ik maakte zoveel foto’s, dat het op een gegeven moment niet een keuze meer leek, en werd ik ook echt vaak gevraagd om voor mensen foto’s te maken. Dan is de meest logische stap eigenlijk al ontstaan..

4. Wat voor soort fotografie beoefen je?
Portretfotografie is wat ik momenteel het meeste doe, dus ik leg vooral mensen vast. , echter vind ik de mens op zichzelf dan ook het meest interessant en boeiend, de emoties, en de wijze waarop mensen zichzelf ook vaak denken te zien en wat ik zie.. kan echt voor verrassingen zorgen, er zijn vaak zoveel kanten vaak die je kunt vastleggen, dat ook dat altijd een mooie uitdaging blijft.

5. Wat fotografeer je het liefst?
Komt eigenlijk hiervoor aan aan bod.. de mens. Dit houd ook in dat ik vaak details fotografeer, dus ook alle bijbehorende emoties, dit kan zich natuurlijk overal uiten,niet allen op het gezicht, maar in het gehele lichaam, non verbale, vaak niet bewuste communicatie vanuit iemand zelf..

6. Wat zijn de grootste uitdagingen die je tegenkomt?
Je komt in dit vak veel uitdagingen tegen, mensen zien zichzelf vaak anders op de foto als degene die de foto maakt, dit kan voor mooie en ook vaak verrassende momenten zorgen. Vaak hebben mensen moeite om echt te poseren voor een camera, dit vermijd ik dan ook zoveel mogelijk, ik wil de echte jij.. vastleggen, niet alleen het ‘ perfecte plaatje’ daarbij zie ik het als een uitdaging om wel de echte mooiste versie van mensen weer te geven, en blijft het een uitdagend vak omdat iedere shoot anders is, en ieder mens anders is, vaak ben je bezig om mensen op hun gemak te stellen en het beste eruit te halen, fungeer je op momenten als psycholoog en acrobaat, tegelijk. dit vraagt om maatwerk en mensenkennis, maar soms ook empathie en een creatieve wijze van ‘ zien’ echter de grootste uitdaging voor mezelf.. is om als ik alles voor een foto heb gegeven.. ook weer te stoppen, en niet altijd te denken.. het kan misschien nog beter. Want het kan altijd beter, of anders..

7. Wat maakt jouw werk leuk?
Alles maakt het leuk! Je weet vaak niet exact wie er voor de lens staat, je leert veel nieuwe mensen kennen, en geen enkele shoot is hetzelfde.. dus het is altijd een verrassing voor zowel de klant.. En soms dus ook voor mezelf.

8. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens een fotoshoot?
Het gekste.. moeilijke vraag, je weet maar nooit wie er meeleest. ik heb veel gekke vragen.. online komen er soms rare voorstellen voorbij waarvan ik denk.. hé? Dit is erg uiteenlopend.. maar het gekste is denk ik wel geweest.. dat een koppel wat ik fotografeerde wel erg ver ging voor de lens, voor ik het wist.. was ik bijna bij het moment suprême. Toen ben ik toch maar even gestopt.. en bedacht me later..Ik denk.. dat dit niet geheel de bedoeling.. was. Of wel.. dit weet ik nog steeds niet. Ik heb het maar nagelaten om het te vragen. Zonder gekkigheid.. het was iig echt, dat is een ding wat zeker is. Verder maak ik veel mee wat niet gepland was, sommige mensen zijn zo nerveus dat ze moeten overgeven.. dit is wel vaak gebeurd, meestal zijn dit dan ook niet de meest makkelijke onderwerpen.. of thema’s die worden gefotografeerd en komt er veel emotie bij kijken.

9. Wie zijn jouw klanten? 
Dit zijn veel verschillende mensen, particulieren die uit Alkmaar eo komen, maar ook ondernemers en bedrijven.

10. Wat zijn de populairste fotoshoots?
Dat wisselt erg.. maar ik word veel gevraagd voor persoonlijke fotoshoots afgelopen tijd, dit is ook uiteenlopend maar veel koppels maar ook documentaire thema’s, dit kan zowel thuis zijn als op locatie. Maar ook de beachshoots zijn erg populair, en dit zijn ook uiteenlopende klanten, van koppels tot gezinnen, en van modellen tot kids, of ondernemers die een zakelijke foto nodig hebben, of personal branding.

11. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ik ben eigenlijk achterstevoren begonnen, eerst mijn bedrijf gestart en erna ben ik gestart met een verkorte opleiding op de fotovakschool voor meer verdieping in de verschillende soorten fotothrqgie die er zijn, met mijn eigen focus op portretfotografie.

12. Heb je een website?
www.juliarotgans.com. En uiteraard mijn socials.

13. Waarin onderscheid jij je van andere fotografen?
Ik onderscheid me door ‘ niet standaard foto’s te maken, mijn foto’s hebben vaak iets ‘ anders’ en zijn meestal niet geposeerd. Ik loop letterlijk.. naast mijn klanten, of ren letterlijk met ze mee..of ga mee de diepte in. dus mijn foto’s zijn echt, niet gemaakt en veelal met emotie, wat zich vertaald in mooie echte spontane foto’s, die vaak net iets anders zijn dan je ergens anders tegenkomt. Ik gebruik vaak de natuur als achtergrond of letterlijk om het de mens voor de camera er meer uit te laten komen. Ik geef veel energie waardoor de foto’s ook veelal vanzelf tot stand lijken te komen. Mensen gaan hierin vaak mee, waardoor het altijd een echte mooie vastgelegde herinnering wordt.

14. Wat is jouw specialisme?
Portretfotografie, lifestyle en documentaire thema’s.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Ik ben niet aangesloten bij een ondernemersvereniging.

16. Waar kunnen mensen jou voor inschakelen?
Je kunt mijn voor heel veel verschillende dingen inschakelen, ik ben vrij allround en ‘ out of the box’ ik vind dan ook niet snel iets gek.. ook om te sparren of om mee te denken mbt bepaalde thema fotografie of juist personal branding voor een ondernemer of bedrijf kun je mij inschakelen. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in kunst, dus als er een project wordt opgezet denk ik ook vaak mee, en word ik gevraagd om mijn visie ergens op te geven of om kunst op een bepaalde manier uit te drukken die passend bij het thema is.. Maar.. het meeste mbt portretfotografie, en persoonlijke thema’s,( docu) maar dus ook lifestyle, familie, zakelijke fotografie en personal branding.

18. Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?
Hoe zie ik de toekomst.. ik wil meer documentaire fotografie doen, dus echt de diepte in gaan met mensen over een langere periode, maar ook mijn eigen visie meer uitdiepen, er is zoveel mogelijk in de fotografie, maar de focus blijft bij het ‘ echte gezicht’ dus wie ben jij, als mens, als ondernemer, als sporter.. als geliefde of professional, wat drijft jou, wie ben jij? dat wil ik graag vastleggen, overbrengen, mensen met een boodschap, groot of klein.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
In de ochtend, in de polder rennen, van Alkmaar naar Bergen, mooi puur stukje natuur in Alkmaar. Langs de molens, door het gras langs de vogels..

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?
Ik vind de koffie en de lunch op de boot bij Anne en Max een heel fijn plekje


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug