HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

advertentie

20 vragen aan Julia Rotgans

Van Julia Rotgans Fotografie

20 vragen aan Julia Rotgans

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Julia Rotgans, van Julia Rotgans Fotografie.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben julia Rotgans, 36 jaar oud en ik ben woonachtig in onze mooie stad Alkmaar. Ik ben een mens.. wat veel tijd doorbrengt achter de camera, maar ook erg veel in de natuur te vinden is. Ik ben een mens.. met veel verschillende interesses, als persoon, nieuwsgierig.. en sportief. Dit vertaalt zich dan ook in mijn fotografie.

2. Hoe ben je ooit bij fotografie uitgekomen?
Van een vriend van mij.. heb ik op een zeker moment een camera gekregen, die vond namelijk dat ik wel ver ging om een goede foto te maken met een mobieltje.. vanaf dat moment.. liet ik de camera niet meer los..

3. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Het heeft eigenlijk een natuurlijk verloop gehad, ik maakte zoveel foto’s, dat het op een gegeven moment niet een keuze meer leek, en werd ik ook echt vaak gevraagd om voor mensen foto’s te maken. Dan is de meest logische stap eigenlijk al ontstaan..

4. Wat voor soort fotografie beoefen je?
Portretfotografie is wat ik momenteel het meeste doe, dus ik leg vooral mensen vast. , echter vind ik de mens op zichzelf dan ook het meest interessant en boeiend, de emoties, en de wijze waarop mensen zichzelf ook vaak denken te zien en wat ik zie.. kan echt voor verrassingen zorgen, er zijn vaak zoveel kanten vaak die je kunt vastleggen, dat ook dat altijd een mooie uitdaging blijft.

5. Wat fotografeer je het liefst?
Komt eigenlijk hiervoor aan aan bod.. de mens. Dit houd ook in dat ik vaak details fotografeer, dus ook alle bijbehorende emoties, dit kan zich natuurlijk overal uiten,niet allen op het gezicht, maar in het gehele lichaam, non verbale, vaak niet bewuste communicatie vanuit iemand zelf..

6. Wat zijn de grootste uitdagingen die je tegenkomt?
Je komt in dit vak veel uitdagingen tegen, mensen zien zichzelf vaak anders op de foto als degene die de foto maakt, dit kan voor mooie en ook vaak verrassende momenten zorgen. Vaak hebben mensen moeite om echt te poseren voor een camera, dit vermijd ik dan ook zoveel mogelijk, ik wil de echte jij.. vastleggen, niet alleen het ‘ perfecte plaatje’ daarbij zie ik het als een uitdaging om wel de echte mooiste versie van mensen weer te geven, en blijft het een uitdagend vak omdat iedere shoot anders is, en ieder mens anders is, vaak ben je bezig om mensen op hun gemak te stellen en het beste eruit te halen, fungeer je op momenten als psycholoog en acrobaat, tegelijk. dit vraagt om maatwerk en mensenkennis, maar soms ook empathie en een creatieve wijze van ‘ zien’ echter de grootste uitdaging voor mezelf.. is om als ik alles voor een foto heb gegeven.. ook weer te stoppen, en niet altijd te denken.. het kan misschien nog beter. Want het kan altijd beter, of anders..

7. Wat maakt jouw werk leuk?
Alles maakt het leuk! Je weet vaak niet exact wie er voor de lens staat, je leert veel nieuwe mensen kennen, en geen enkele shoot is hetzelfde.. dus het is altijd een verrassing voor zowel de klant.. En soms dus ook voor mezelf.

8. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens een fotoshoot?
Het gekste.. moeilijke vraag, je weet maar nooit wie er meeleest. ik heb veel gekke vragen.. online komen er soms rare voorstellen voorbij waarvan ik denk.. hé? Dit is erg uiteenlopend.. maar het gekste is denk ik wel geweest.. dat een koppel wat ik fotografeerde wel erg ver ging voor de lens, voor ik het wist.. was ik bijna bij het moment suprême. Toen ben ik toch maar even gestopt.. en bedacht me later..Ik denk.. dat dit niet geheel de bedoeling.. was. Of wel.. dit weet ik nog steeds niet. Ik heb het maar nagelaten om het te vragen. Zonder gekkigheid.. het was iig echt, dat is een ding wat zeker is. Verder maak ik veel mee wat niet gepland was, sommige mensen zijn zo nerveus dat ze moeten overgeven.. dit is wel vaak gebeurd, meestal zijn dit dan ook niet de meest makkelijke onderwerpen.. of thema’s die worden gefotografeerd en komt er veel emotie bij kijken.

9. Wie zijn jouw klanten? 
Dit zijn veel verschillende mensen, particulieren die uit Alkmaar eo komen, maar ook ondernemers en bedrijven.

10. Wat zijn de populairste fotoshoots?
Dat wisselt erg.. maar ik word veel gevraagd voor persoonlijke fotoshoots afgelopen tijd, dit is ook uiteenlopend maar veel koppels maar ook documentaire thema’s, dit kan zowel thuis zijn als op locatie. Maar ook de beachshoots zijn erg populair, en dit zijn ook uiteenlopende klanten, van koppels tot gezinnen, en van modellen tot kids, of ondernemers die een zakelijke foto nodig hebben, of personal branding.

11. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ik ben eigenlijk achterstevoren begonnen, eerst mijn bedrijf gestart en erna ben ik gestart met een verkorte opleiding op de fotovakschool voor meer verdieping in de verschillende soorten fotothrqgie die er zijn, met mijn eigen focus op portretfotografie.

12. Heb je een website?
www.juliarotgans.com. En uiteraard mijn socials.

13. Waarin onderscheid jij je van andere fotografen?
Ik onderscheid me door ‘ niet standaard foto’s te maken, mijn foto’s hebben vaak iets ‘ anders’ en zijn meestal niet geposeerd. Ik loop letterlijk.. naast mijn klanten, of ren letterlijk met ze mee..of ga mee de diepte in. dus mijn foto’s zijn echt, niet gemaakt en veelal met emotie, wat zich vertaald in mooie echte spontane foto’s, die vaak net iets anders zijn dan je ergens anders tegenkomt. Ik gebruik vaak de natuur als achtergrond of letterlijk om het de mens voor de camera er meer uit te laten komen. Ik geef veel energie waardoor de foto’s ook veelal vanzelf tot stand lijken te komen. Mensen gaan hierin vaak mee, waardoor het altijd een echte mooie vastgelegde herinnering wordt.

14. Wat is jouw specialisme?
Portretfotografie, lifestyle en documentaire thema’s.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Ik ben niet aangesloten bij een ondernemersvereniging.

16. Waar kunnen mensen jou voor inschakelen?
Je kunt mijn voor heel veel verschillende dingen inschakelen, ik ben vrij allround en ‘ out of the box’ ik vind dan ook niet snel iets gek.. ook om te sparren of om mee te denken mbt bepaalde thema fotografie of juist personal branding voor een ondernemer of bedrijf kun je mij inschakelen. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in kunst, dus als er een project wordt opgezet denk ik ook vaak mee, en word ik gevraagd om mijn visie ergens op te geven of om kunst op een bepaalde manier uit te drukken die passend bij het thema is.. Maar.. het meeste mbt portretfotografie, en persoonlijke thema’s,( docu) maar dus ook lifestyle, familie, zakelijke fotografie en personal branding.

18. Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?
Hoe zie ik de toekomst.. ik wil meer documentaire fotografie doen, dus echt de diepte in gaan met mensen over een langere periode, maar ook mijn eigen visie meer uitdiepen, er is zoveel mogelijk in de fotografie, maar de focus blijft bij het ‘ echte gezicht’ dus wie ben jij, als mens, als ondernemer, als sporter.. als geliefde of professional, wat drijft jou, wie ben jij? dat wil ik graag vastleggen, overbrengen, mensen met een boodschap, groot of klein.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
In de ochtend, in de polder rennen, van Alkmaar naar Bergen, mooi puur stukje natuur in Alkmaar. Langs de molens, door het gras langs de vogels..

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?
Ik vind de koffie en de lunch op de boot bij Anne en Max een heel fijn plekje


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Anita Duin organiseert workshops “creatief met familieopstellingen”

15 september 2023

Het schilderen van je ouders kan helend werken

In deze workshops kijken we op een creatieve en verdiepende manier naar jou in relatie tot je ouders. De juiste plek innemen binnen je gezin van herkomst kan

Ik stoor me aan mijn bonusdochter

15 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn stiefdochter heeft er een handje van nogal eens te laat te komen en mijn man, ik en de andere kinderen moeten dan wachten. Het stoort me omdat ik er

Modetrends herfst/winter 2023

8 september 2023

De 5 meest draagbare trends voor aankomend najaar

Benieuwd naar de modetrends voor de herfst/winter van 2023? De modetrends van het najaar 2023 (en modekleuren overigens) zijn al lang en breed bepaald! Wat

Ze wil dat ik voor haar ga verhuizen

8 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: ik ben een gescheiden vader van twee studerende kinderen. Mijn vriendin, voor wie ik gescheiden ben en die de liefde van mijn leven is, heeft geen

Vrijwilligerscoördinatoren opgelet!

1 september 2023

GRATIS training Gesprekstechnieken

Als vrijwilligerscoördinator heb je een belangrijke rol bij het inzetten van vrijwilligers. Mensen in hun kracht zetten, begeleiden in hun vrijwilligerswerk en

Wij zijn net als Petri en Thomas uit B&B Vol Liefde

1 september 2023

Column: Wills

Beste Wills: herkenning in B&B Vol Liefde bij Petri en Thomas! Mijn vrouw denkt ook dat ik niet om haar geef omdat ik weinig vragen stel. Ik ga er van uit dat

Geneeskrachtige stenen en de betekenis van edelstenen

25 augustus 2023

Welke stenen passen bij jouw sterrenbeeld?

Edelstenen hebben op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Dit komt door hun betoverende schoonheid. De pracht en verscheidenheid aan kristalvormen en prachtige

Mijn vrouw heeft een minnaar en ik weet het

25 augustus 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn vrouw heeft me verteld dat ze iemand heeft ontmoet waar ze ‘meer’ mee zou willen. Ik wist meteen dat ze al wat had met deze minnaar

Waarom is daten tegenwoordig zo moeilijk?

18 augustus 2023

Datingapps, 'ghosten' en frustratie

"Ik denk echt dat we een enorme verandering van ethiek in de datingwereld nodig hebben. We moeten onthouden dat we een persoon daten, niet een telefoonnummer.”

Yoni ei van Columbus

18 augustus 2023

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Ik heb 3 kinderen mogen krijgen en samen met het grote geluk van mijn kinderen ook er gratis een baarmoeder verzakking, bekkenbodemspier die niet goed functioneert

Zomer retraite in Bergen

11 augustus 2023

1-daagse retraite in de natuur

Ga je mee naar het mooie Bergen (Noord-Holland), een 1-daagse retraite in de natuur. Zomerretraite zaterdag 26 augustus 2023 (nog 2 plaatsen vrij). o.l.v.

Zomertijd – vakantietijd

11 augustus 2023

Column: Shodo Schrijfcafé

Mensen trekken er op uit. Naar……….! Er zijn vele mogelijkheden waar we naar toe gaan en hoe we ernaartoe gaan. Gaan we met het vliegtuig (of heb je viegtuigschaamte?

Hola vakantie!

4 augustus 2023

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Vakantie, voor sommigen een ware hel en voor de ander een hemel. Nederland of buitenland het is allemaal maar net natuurlijk wat voor jou vakantie betekent en wat

Ruzie tijdens de familievakantie

4 augustus 2023

Column: Wills

Beste Wills: op vakantie met het gezin valt dochter uit tegen schoondochter. Haar excuses vond zoon niet voldoende, waarop dochter begon te schreeuwen

Waarom ontspannen zo belangrijk is…

28 juli 2023

Iedereen heeft wel eens stress. Het hoort bij het leven

Maar als u veel stress heeft, kunt u soms niet meer ontspannen. U kunt dan klachten krijgen. Door op tijd en genoeg te ontspannen, kunt u dat voorkomen en voelt

Nominaties voor de Gouden Buur Award 2023 zijn open

28 juli 2023

Beter een Gouden Buur, dan een Verre Vriend!

Zaterdag 23 september staat in het teken van Burendag: dé dag waarop buren door heel Nederland bij elkaar komen. Zoals ieder jaar maakt buurtplatform Nextdoor deze

Na de vakantie wil ik scheiden…

28 juli 2023

Column: Wills

Beste Wills: na de vakantie wil ik scheiden. Ik ben al lang niet meer gelukkig in mijn huwelijk. Er was altijd een excuus om door te gaan en zodoende

Wij waren toch samen op vakantie?

21 juli 2023

Column: Wills

Beste Wills: samen met een goede vriendin met een groepsreis naar Nepal geweest. Het was haar idee om mijn vriend niet mee te vragen. Ze twijfelt

De Queer Boekenkast

21 juli 2023

Eerste queer boekhandel geopend in Alkmaar

Sinds kort geopend in Alkmaar: De énige queer boekhandel van Nederland met een ruim assortiment aan Nederlandse en Engelse boeken. En een beetje Duits.

Cursus Peuter in Zicht!

14 juli 2023

Gratis oudercursus 26 september

Op 26 september a.s. start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht!’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders

Ik ben de andere vrouw

14 juli 2023

Column: Wills

Beste Wills: ik ben die andere vrouw. Zijn vrouw weet nergens van. Hij is vanaf het begin duidelijk geweest over hun hechte, platonische huwelijk en ze

Volop zon de aankomende dagen…

7 juli 2023

Dus denk om je huid

Als UVB-licht op de huid schijnt, wordt vitamine D aangemaakt. Hoe lichter uw huid, hoe minder zon u nodig heeft om genoeg vitamine D te maken. De huid hoeft

Is de affaire van mijn man iets om de kinderen te vertellen na zijn dood?

7 juli 2023

Column: Wills

Beste Wills: tijdens ons 35-jarige huwelijk had mijn man een langdurige affaire. Met hulp van therapie, eindeloze gesprekken, vergeving en veranderingen aan

Short & sweet

7 juli 2023

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Short & Sweet... Met regelmaat onderwerp van menig grapje over minions, dwerg, kabouter, ukkie, kleintje, onderdeur, mini, smurf, het maakt mij allemaal niet uit

Trouwfeest buiten? Dit zijn de zomertrends

30 juni 2023

Romantiek ten top en 'Dog of Honour'

Welkom op jouw feestavontuur! Verwelkom je gasten met een prachtig bord, denk ook aan een handige wegwijzer om je gasten te begeleiden naar belangrijke plekken op de

Ruzie in samengesteld gezin

30 juni 2023

Column: Wills

Beste Wills: dankzij Instagram hebben we hommeles in ons redelijk harmonieuze samengestelde gezin. Begin dit jaar vroeg oudste stiefdochter haar vader geld

Bikinibody versus Bikinibrein

9 juni 2023

Cursus 'Zomer Zonder Zorgen'

In deze tijd van het jaar worden vrouwen geteisterd door reclames van sportscholen en dieetgoeroes. Als ze nou maar een paar weken sporten en

Ik heb spijt van onze keuze voor één kind

9 juni 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn man wilde het bij één kind houden en daar is het bij gebleven.  Zij is twaalf en steeds vaker voel ik spijt en het gemis van een tweede kind.

(T)huis in het Shodo Schrijfcafé Alkmaar

9 juni 2023

Column: Shodo Schrijfcafé

We schreven over de plek in huis waar we ons het meeste thuis voelen, voor mij is dat mijn serre. En over de mensen waarbij we ons thuis voelen, welke eigenschappen

Lang leve de liefde

9 juni 2023

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Ik steek het niet onder stoelen of banken, ik hou van een super goede serie maar ik ben ook een beetje een sucker voor drama en liefde. Ik kan dan ook met teugen

Hoe herken je eetbare kruiden en planten?

2 juni 2023

Terug naar onze natuur

Een groot deel van ons dagelijks voedsel bestaat uit planten en dieren die afkomstig zijn uit de natuur. De groenten en zaden die wij kopen in de winkel

Tattoo van ex op zij

2 juni 2023

Column: Wills

Beste Wills: mijn vriend heeft de naam van zijn ex op zijn pols getatoeëerd. Ze zijn al drie jaar uit elkaar. Ik heb haar nooit ontmoet want dat kan ze

Dit zijn dé babyshower trends in Nederland

26 mei 2023

Ballonnen, foto's en taart

De zomer staat voor de deur en dat betekent: baby's! Tegenwoordig mag je natuurlijk niet meer onopgemerkt zwanger zijn, dat moet GEVIERD! En wees eerlijk

De val van Icarus

26 mei 2023

Column: Wills

Beste Wills: Samen met mijn vriendin liep ik op het station. Bij de uitgang stond een vrouw die een schreeuwend jochie van een jaar of 6 vasthield aan

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug