Deel

advertentie

20 vragen aan Julia Rotgans

Van Julia Rotgans Fotografie

20 vragen aan Julia Rotgans

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Julia Rotgans, van Julia Rotgans Fotografie.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben julia Rotgans, 36 jaar oud en ik ben woonachtig in onze mooie stad Alkmaar. Ik ben een mens.. wat veel tijd doorbrengt achter de camera, maar ook erg veel in de natuur te vinden is. Ik ben een mens.. met veel verschillende interesses, als persoon, nieuwsgierig.. en sportief. Dit vertaalt zich dan ook in mijn fotografie.

2. Hoe ben je ooit bij fotografie uitgekomen?
Van een vriend van mij.. heb ik op een zeker moment een camera gekregen, die vond namelijk dat ik wel ver ging om een goede foto te maken met een mobieltje.. vanaf dat moment.. liet ik de camera niet meer los..

3. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Het heeft eigenlijk een natuurlijk verloop gehad, ik maakte zoveel foto’s, dat het op een gegeven moment niet een keuze meer leek, en werd ik ook echt vaak gevraagd om voor mensen foto’s te maken. Dan is de meest logische stap eigenlijk al ontstaan..

4. Wat voor soort fotografie beoefen je?
Portretfotografie is wat ik momenteel het meeste doe, dus ik leg vooral mensen vast. , echter vind ik de mens op zichzelf dan ook het meest interessant en boeiend, de emoties, en de wijze waarop mensen zichzelf ook vaak denken te zien en wat ik zie.. kan echt voor verrassingen zorgen, er zijn vaak zoveel kanten vaak die je kunt vastleggen, dat ook dat altijd een mooie uitdaging blijft.

5. Wat fotografeer je het liefst?
Komt eigenlijk hiervoor aan aan bod.. de mens. Dit houd ook in dat ik vaak details fotografeer, dus ook alle bijbehorende emoties, dit kan zich natuurlijk overal uiten,niet allen op het gezicht, maar in het gehele lichaam, non verbale, vaak niet bewuste communicatie vanuit iemand zelf..

6. Wat zijn de grootste uitdagingen die je tegenkomt?
Je komt in dit vak veel uitdagingen tegen, mensen zien zichzelf vaak anders op de foto als degene die de foto maakt, dit kan voor mooie en ook vaak verrassende momenten zorgen. Vaak hebben mensen moeite om echt te poseren voor een camera, dit vermijd ik dan ook zoveel mogelijk, ik wil de echte jij.. vastleggen, niet alleen het ‘ perfecte plaatje’ daarbij zie ik het als een uitdaging om wel de echte mooiste versie van mensen weer te geven, en blijft het een uitdagend vak omdat iedere shoot anders is, en ieder mens anders is, vaak ben je bezig om mensen op hun gemak te stellen en het beste eruit te halen, fungeer je op momenten als psycholoog en acrobaat, tegelijk. dit vraagt om maatwerk en mensenkennis, maar soms ook empathie en een creatieve wijze van ‘ zien’ echter de grootste uitdaging voor mezelf.. is om als ik alles voor een foto heb gegeven.. ook weer te stoppen, en niet altijd te denken.. het kan misschien nog beter. Want het kan altijd beter, of anders..

7. Wat maakt jouw werk leuk?
Alles maakt het leuk! Je weet vaak niet exact wie er voor de lens staat, je leert veel nieuwe mensen kennen, en geen enkele shoot is hetzelfde.. dus het is altijd een verrassing voor zowel de klant.. En soms dus ook voor mezelf.

8. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens een fotoshoot?
Het gekste.. moeilijke vraag, je weet maar nooit wie er meeleest. ik heb veel gekke vragen.. online komen er soms rare voorstellen voorbij waarvan ik denk.. hé? Dit is erg uiteenlopend.. maar het gekste is denk ik wel geweest.. dat een koppel wat ik fotografeerde wel erg ver ging voor de lens, voor ik het wist.. was ik bijna bij het moment suprême. Toen ben ik toch maar even gestopt.. en bedacht me later..Ik denk.. dat dit niet geheel de bedoeling.. was. Of wel.. dit weet ik nog steeds niet. Ik heb het maar nagelaten om het te vragen. Zonder gekkigheid.. het was iig echt, dat is een ding wat zeker is. Verder maak ik veel mee wat niet gepland was, sommige mensen zijn zo nerveus dat ze moeten overgeven.. dit is wel vaak gebeurd, meestal zijn dit dan ook niet de meest makkelijke onderwerpen.. of thema’s die worden gefotografeerd en komt er veel emotie bij kijken.

9. Wie zijn jouw klanten? 
Dit zijn veel verschillende mensen, particulieren die uit Alkmaar eo komen, maar ook ondernemers en bedrijven.

10. Wat zijn de populairste fotoshoots?
Dat wisselt erg.. maar ik word veel gevraagd voor persoonlijke fotoshoots afgelopen tijd, dit is ook uiteenlopend maar veel koppels maar ook documentaire thema’s, dit kan zowel thuis zijn als op locatie. Maar ook de beachshoots zijn erg populair, en dit zijn ook uiteenlopende klanten, van koppels tot gezinnen, en van modellen tot kids, of ondernemers die een zakelijke foto nodig hebben, of personal branding.

11. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ik ben eigenlijk achterstevoren begonnen, eerst mijn bedrijf gestart en erna ben ik gestart met een verkorte opleiding op de fotovakschool voor meer verdieping in de verschillende soorten fotothrqgie die er zijn, met mijn eigen focus op portretfotografie.

12. Heb je een website?
www.juliarotgans.com. En uiteraard mijn socials.

13. Waarin onderscheid jij je van andere fotografen?
Ik onderscheid me door ‘ niet standaard foto’s te maken, mijn foto’s hebben vaak iets ‘ anders’ en zijn meestal niet geposeerd. Ik loop letterlijk.. naast mijn klanten, of ren letterlijk met ze mee..of ga mee de diepte in. dus mijn foto’s zijn echt, niet gemaakt en veelal met emotie, wat zich vertaald in mooie echte spontane foto’s, die vaak net iets anders zijn dan je ergens anders tegenkomt. Ik gebruik vaak de natuur als achtergrond of letterlijk om het de mens voor de camera er meer uit te laten komen. Ik geef veel energie waardoor de foto’s ook veelal vanzelf tot stand lijken te komen. Mensen gaan hierin vaak mee, waardoor het altijd een echte mooie vastgelegde herinnering wordt.

14. Wat is jouw specialisme?
Portretfotografie, lifestyle en documentaire thema’s.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Ik ben niet aangesloten bij een ondernemersvereniging.

16. Waar kunnen mensen jou voor inschakelen?
Je kunt mijn voor heel veel verschillende dingen inschakelen, ik ben vrij allround en ‘ out of the box’ ik vind dan ook niet snel iets gek.. ook om te sparren of om mee te denken mbt bepaalde thema fotografie of juist personal branding voor een ondernemer of bedrijf kun je mij inschakelen. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in kunst, dus als er een project wordt opgezet denk ik ook vaak mee, en word ik gevraagd om mijn visie ergens op te geven of om kunst op een bepaalde manier uit te drukken die passend bij het thema is.. Maar.. het meeste mbt portretfotografie, en persoonlijke thema’s,( docu) maar dus ook lifestyle, familie, zakelijke fotografie en personal branding.

18. Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?
Hoe zie ik de toekomst.. ik wil meer documentaire fotografie doen, dus echt de diepte in gaan met mensen over een langere periode, maar ook mijn eigen visie meer uitdiepen, er is zoveel mogelijk in de fotografie, maar de focus blijft bij het ‘ echte gezicht’ dus wie ben jij, als mens, als ondernemer, als sporter.. als geliefde of professional, wat drijft jou, wie ben jij? dat wil ik graag vastleggen, overbrengen, mensen met een boodschap, groot of klein.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
In de ochtend, in de polder rennen, van Alkmaar naar Bergen, mooi puur stukje natuur in Alkmaar. Langs de molens, door het gras langs de vogels..

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?
Ik vind de koffie en de lunch op de boot bij Anne en Max een heel fijn plekje


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

De leuke dingen van de herfst!

30 september 2022

Een impopulair seizoen

De herfst, koude dagen en regen. Heel veel regen. Zo denken veel mensen over de herfst. Van alle vier seizoenen is dit toch wel de meest wispelturige: de ene dag heerlijk

Tikkende tijdbom

30 september 2022

Column: Wills

Beste Wills:  Mijn vrouw is gevoelig voor geluiden en ik ben de pineut. Ze ergert zich aan  hoe ik door het huis slof, mijn neus ophaal, thee drink, smak als ik een appel eet of

We hebben alles, behalve elkaar

23 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: We hebben alles: 3 jonge kinderen, een hond, een fijn huis met tuin en we werken allebei 4 dagen. Als ouders zijn we een goed op elkaar ingespeeld team. Niks te mekkeren

Taal technische knobbel

23 september 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Ik denk dat veel lezers zich hier wel in kunnen herkennen (zowel de man als de vrouw). Soms zeg ik iets tegen mijn man en hij kijkt mij dan aan met een verbaasde blik en denkt

Opruimen in je tuin voor de herfst

16 september 2022

6 handige tips!

De herfst is bijna weer in het land. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je niets kan doen in de tuin. Voor een schitterende tuin in de lente zijn er nu nog een paar klusjes nodig Volg deze

Moet ik mijn man vertellen dat ik ben vreemdgegaan?

16 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben vreemdgegaan met een collega tijdens een 2-daags bedrijfsuitje Hij is net als ik gelukkig getrouwd en heeft ook kinderen. Het is voor ons allebei een eenmalig

The Great Reset

9 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vriendin liet me na vier jaar samenwonen weten dat ze meer ruimte nodig had en dat we ons verder moesten ontwikkelen, wilden we een toekomst samen

Midlife crisis of mijzelf

9 september 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Op dit moment sta ik vol op in het leven en realiseer ik mij dat er te veel leuke dingen zijn, te weinig tijd (en geld). Keuzes maken is dan wel eens lastig. Voor mensen die mij nog niet zo

Man achter het stuur

2 september 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik kan ook autorijden, maar als we samen uitgaan wil mijn man achter het stuur. Hij heeft zijn hele leven hard (‘sportief’ noemt hij dat) gereden en is een bumperklever. Ik houd meermaals vast aan de deur

Wisselcolumn: Nel Oomes

2 september 2022

Shodo Schrijfcafé bij Pluim

We zitten in een prachtige zomer met zon – heel veel zon en met tropische temperaturen en hitte golven. Nadat we in juni en juli over vakantie en zomer hebben geschreven, heb ik deze onderwerpen achter mij gelaten.

Verjaardag verrassing

26 augustus 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

We houden er allemaal wel van om verrast te worden of niet soms? Nou.. Ik hou niet van verrassingen die voor mij bestemd zijn. Je maakt mij hier niet gelukkig mee. Althans, niet als ik weet dat ik verrast ga worden, want dan wil ik weten wat er gaat gebeuren.

Rijk en alleen

19 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills:...Ben  alweer een jaar single. Wat vind jij van het idee te vermelden dat ik vermogend ben en iemand zou kunnen onderhouden. Misschien moet ik gewoon trots zijn op wat ik bereikt heb en financieel te bieden heb.

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers/stagiairs

19 augustus 2022

Word reismaatje bij project MEE op weg

MEE op weg is op zoek naar stagiaires ( Social Work, Mbo en Hbo) voor het komend schooljaar die kinderen en jongeren met een (lichte) beperking zelfstandig willen leren reizen. Mensen die zelfstandig kunnen reizen, zijn zelfredzamer en

Schoonheid van het leven

12 augustus 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Wauw een prachtige kans ligt er op mijn pad met het aanbod columns te gaan schrijven voor Flessenpost Alkmaar. Ik zal mijzelf voorstellen, mijn naam is Cindy Schrikkema-Stofberg, ik ben getrouwd, heb

Na 23 jaar hebben we niks meer samen

12 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills: Deze vakantie zijn mijn vrouw en ik tot de conclusie gekomen dat wij na 23 jaar huwelijk weinig meer samen hebben. Ooit waren we heel verliefd, trouwden en kregen 2 kinderen. Over de opvoeding

Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht

5 augustus 2022

Professionele training en begeleiding

Bemiddelaars bemiddelen bij buren die een verstoorde relatie of conflict hebben en hier samen niet meer uitkomen. De overlast kan o.a. gaan over geluid, huisdieren, tuin en erfafscheiding, kinderen, pesterijen en verschil in dagritme.

Zelluf laten doen

5 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze dochter belt me geregeld om uit te huilen over iets dat haar vriend heeft gezegd of gedaan. Ze zijn 1,5 jaar geleden samen gaan wonen. Haar vader en ik waren niet enthousiast omdat

Workshop collage maken

29 juli 2022

Bij de Sociëteit

Collage is een kunstvorm en techniek waarbij papier in stukken wordt gescheurd of geknipt. Talloze kunstenaars maakten gebruik van deze techniek zoals; Pablo Picasso, Alida Pott en Hannah Høch. 's Ochtends is er eerst een korte

Niet bemoeien met de scheiding

29 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn broer is voor de tweede keer getrouwd en het gaat weer niet goed. Mijn (huidige) schoonzusje met wie ik het goed kan vinden heeft haar zorgen met mij gedeeld. Ik zie hetzelfde gebeuren als aan het

Slim op reis: 13 handige tips & tricks

7 juli 2022

Voor een zorgeloze vakantie

Het is eindelijk zomer, en dat betekent dat je vakantie steeds dichterbij komt! Nog even die laatste paar werkdagen doorkomen, en dan kan je vakantie eindelijk beginnen. Misschien heb je wel een luxe vliegreis naar Curaçao geboekt,

Hoe kan ik mijn man weer vertrouwen na zijn affaire?

7 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Vorig jaar kwam ik erachter dat mijn man een affaire had. Hij heeft spijt betuigd, de affaire beëindigd en we zijn in relatietherapie gegaan. 6 maanden later bleek hij nog steeds contact met haar te hebben.

20 vragen aan Saskia van der Elst

1 juli 2022

Toneeljuf voor volwassenen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Saskia van der Elst, 'Toneeljuf' voor volwassenen!

Geen kinderwens

1 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vriend wil dolgraag een gezin, maar ik heb nooit een kinderwens gehad. Ik zie op tegen de aanslag op mijn lichaam en tegen de verantwoordelijkheid. Bij mij thuis kwam de zorg voor de kinderen neer op mijn moeder,

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug