Veldsla met bramen, appel, avocado, geitenkaas en hazelnoten
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 7 juni 2024
Met deze salade zul je succes oogsten! Niet alleen een lust voor het oog met de prachtige kleuren, maar ook werkelijk een smaakexplosie in je mond! De heerlijke nootachtige smaak van de veldsla met de knapperige komkommer, bleekselderij en appel gevolgd door de zoete bramen en bessen, in combinatie met de zachte volle smaak van geitenkaas en rijpe avocado getopt met krokant geroosterde hazelnoten en gerookt sesamzaad maken dit tot een hoogtepunt in je mond! Ga ruim hiervan genieten!
Veldsla met bramen, appel, avocado, geitenkaas en hazelnoten.
Ingrediënten:
– 150 gram veldsla
– bramen, blauwe bessen
– halve Granny Smith
– 2 of 3 snoep komkommers
– 1 avocado
– 100 gram zachte geitenkaas
– handvol hazelnoten
– 1 stengel bleekselderij
Voor de vinaigrette:
– 100 ml olijfolie
– citroenschil
– sap van 1 citroen
– 1 of 2 eetlepels honing
– 2 theelepels dijon mosterd
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel Foreway gerookt zwart sesamzaad (toko)
– 1 theelepel tijm
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord. Doe de veldsla in een mooie ruime schaal en leg daarop de in reepjes gesneden appel, bramen, blauwe bessen, komkommer, reepjes bleekselderij en stukjes avocado. Maak de vinaigrette door alles door elkaar in een jampot te mengen en goed te proeven. Doe de dressing over de salade en maak hem af door stukje geitenkaas en de krokante hazelnoten eroverheen te strooien. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen!!! Laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.