Deel

advertentie

Alkmaar klaar voor nieuwe lokale omroep

Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden

Alkmaar klaar voor nieuwe lokale omroep

Doordat de nieuwe gemeente Dijk en Waard is gestart met ingang van 1 januari 2022 komt de bestaande aanwijzing van Stichting Heerhugowaard A Life als lokale omroep te vervallen. De inschrijving is daarom opengesteld om te komen tot de aanwijzing van één nieuwe lokale publieke omroep voor de gemeente Dijk en Waard.

Stichting Media Platform Alkmaar, de publieke omroep in de gemeente Alkmaar, heeft zich gemeld om ook voor de gemeente Dijk en Waard de lokale publieke omroep te zijn. Deze ‘gebiedsuitbreiding’ is in goed overleg met Heerhugowaard A Life gedaan, maar dat betekent ook dat de gemeente Alkmaar deze procedure opnieuw moet openstellen. Daarom deze berichtgeving vanuit beide gemeenten.

Partijen die in aanmerking willen komen voor de aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Dijk en Waard en de gemeente Alkmaar, dienen vóór 1 februari 2022 een aanvraag in te dienen bij het Commissariaat voor de Media. Voor alle informatie en het indienen van uw aanvraag, klik hier.

Hoe werkt een aanwijzing?

Een lokale omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen. Zij verzorgen het publieke media-aanbod. Als een omroep deze aanwijzing krijgt, dan verzorgen zij vijf jaar lang het media-aanbod in de gemeenten. Voordat het Commissariaat een besluit over een aanwijzing kan nemen, geven de gemeenteraden van Dijk en Waard en Alkmaar hier een advies over.

advertentie

Meer 'Politiek':

OPA verbolgen over verhoogd parkeertarief

14 januari 2022

En stelt kritisch vragen

Onafhankelijke partij Alkmaar (OPA) schrijft in een brief aan het college het niet eens te zijn met de nieuwe parkeertarieven. In de parkeerverordening is vastgesteld dat de tariefsverhoging in garages met 1,5 procent omhoog gaat. Volgens de bijlage zou het bedrag uitkomen op € 1.385, na een stijging van 1,5%.

Waar laten we de fietser?

14 januari 2022

GroenLinks dient motie in voor veilig alternatief

GroenLinks Alkmaar staat achter het snel herinrichten van de Laat-west tot voetgangersgebied. Echter, stelt de partij dat er wel een goed en veilig alternatief moet zijn voor fietsers.

Vervroegd stemmen gemeenteraadsverkiezingen

14 januari 2022

Stemmen kan al op 14 en 15 maart

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart is het mogelijk om vervroegd te stemmen. Vervroegd stemmen kan op 14 en 15 maart op één van de veertien stemlocaties die door de gemeente zijn aangewezen.

Pieter: bedankt

14 januari 2022

Column: John van der Rhee

Gister heb ik met spijt, maar vooral met waardering en respect kennis genomen van de keuze van onze fantastische wethouder Pieter Dijkman om zich niet meer beschikbaar te stellen als wethouder.

Onze jeugd krijgt klappen

14 januari 2022

Column: Simone Meijnen

Er zijn steeds meer jongeren die gebruik maken van jeugdhulp en het kabinet zegt dat er bezuinigd moet worden. Dat is niet meer te rijmen!

De VVD presenteert ambitieuze kandidatenlijst

17 december 2021

Voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Dinsdagavond is tijdens de ALV de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 definitief vastgesteld. De lijst telt deze keer 36 namen, waarbij sprake is van een mooie mix van kandidaten uit de dorpen en uit de stad. Bovendien is er op de lijst plaats voor zowel jonge talenten als ervaren krachten,  is de gemiddelde leeftijd bij de eerste 15 kandidaten 36 jaar (de 2 jongste kandidaten op de gehele lijst zijn 23) en staan er 3 vrouwen verkiesbaar in de top 10.

Gosse Postma verkozen tot lijsttrekker CDA Alkmaar

17 december 2021

En de volledige kandidatenlijst

Tijdens een ledenvergadering is de CDA-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Tot lijsttrekker is Gosse Postma gekozen.

Den Haag schoffeert Alkmaarse gemeenteraad

17 december 2021

Column: Victor Kloos

De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft tijdens de vorige vluchtelingencrisis opvang van deze vluchtelingen in het oude belasting kantoor mede mogelijk gemaakt. Deze afspraak was in 2015. Met de bewoners is afgesproken dat dit tijdelijk was, namelijk 3 jaar. En zo is het ook gebeurd.

Meneer Nol zit in de stress om zijn arbeidsimmigranten

17 december 2021

Column: Pien Jellema

De familie Nol heeft al jaren een prachtig bollenbedrijf in de Schermer en hij heeft daarbij diverse arbeidskrachten nodig voor in het seizoen. Afgelopen zaterdag was ik samen met Ben Bijl bij meneer Nol op werkbezoek. Meneer Nol had de donderdag daarvoor ingesproken in de gemeenteraad tijdens een commissievergadering en zijn dilemma daar voorgelegd.

Vasthouden aan je idealen

10 december 2021

Column: Kitty van Dam

Op gezette tijden laait de discussie over onze partijnaam op: Partij voor de Dieren, is dat niet een beetje beperkend voor een partij die zich om nog veel meer zaken druk maakt? Dekt die naam nog wel de lading?

Woningen, groen en parkeren bij onze stations

10 december 2021

Column: Gijsbert van Iterson Scholten

Ik schreef er eerder ook al over: de stationsgebieden gaan radicaal op de schop. Afgelopen week bespraken we in de commissie de zogeheten ‘ontwikkelbeelden’ voor de beide stations. Die ontwikkelbeelden geven een idee van hoe de omgeving er uit gaat zien, zonder al meteen alles heel precies vast te leggen.

Ver van mijn bed?

3 december 2021

Column: John van der Rhee

In de Tweede Wereldoorlog vond de Holocaust plaats, de door de nazi’s geïndustrialiseerde moord op Joden. De Alkmaarse Joden werden ook slachtoffer van het moorddadige regime van de nazi’s en per trein afgevoerd op 5 maart 1942. Alhoewel er inmiddels Stolpersteine liggen bij de toenmalige Joodse adressen in de stad en de Alkmaarse Synagoge gelukkig nu weer in oude luister is hersteld, is er bijna 80 jaar na dato geen openbaar, centraal monument voor deze gruwelijke massamoord op de Alkmaarse Joden.

Paarse Vrijdag

3 december 2021

Column: Simone Meijnen

Het is volgende week op 10 december Paarse Vrijdag. Omdat ik dan geen plekje in de Flessenpost heb, wil ik er nu vast aandacht voor vragen. Sinds 2010 is het iedere tweede vrijdag van december Paarse Vrijdag.

Onafhankelijk. Voor en door inwoners!

26 november 2021

Column: Victor Kloos

De Onafhankelijke Partij Alkmaar staat voor de inbreng van inwoners. Ook als zij het ergens niet mee eens zijn. De burger weet immers vaak beter wat er in zijn of haar woonomgeving of beleving verbeterd kan worden dan de ambtenaren en bestuurders achter hun bureau.

Beter onderhoud in de buitenwijken

26 november 2021

Column: Ben Bijl

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje of kan veroorzaakt worden door een enkele losliggende of scheefliggende straattegel. Daarom willen we een straattegeloffensief: via een duidelijke scan in kaart brengen waar tegels schots en scheef liggen en daar ingrijpen. Dat is in het belang van de veiligheid.

Verkiezingsprogramma GroenLinks Alkmaar bekend

19 november 2021

‘Vuurrood en Knalgroen’

Afgelopen ledenvergadering heeft GroenLinks Alkmaar haar verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2026 vastgesteld. Met het programma getiteld ‘Vuurrood en Knalgroen’ gaat GroenLinks Alkmaar de raadsverkiezingen volgend jaar in. Het programma heeft een sterk groen karakter met plannen over hernieuwbare energiebronnen, een duurzame en betaalbare stadsverwarming. Gepleit wordt voor meer groen en minder vervuiling door verkeer en industrie, maatregelen die het woongenot vergroten.

Tikkende tijdbom

19 november 2021

Column: Sarah Pesie

Bij een pluimveebedrijf in Grootschermer, niet ver van Alkmaar, is onlangs een uitbraak vastgesteld van vogelgriep. Er was sprak van een ‘hoog-pathogene’ variant, wat zoveel wil zeggen als een heftige variant van het virus die zorgt voor ernstige ziekte en overlijden.

Het leven is al duur genoeg!

12 november 2021

Column: John van der Rhee

Afgelopen week heeft de Alkmaarse gemeenteraad de begroting vastgesteld, met instemming van alle politieke partijen in de raad! Bijzonder, want VVD-CDA-D66 vormen een minderheidscoalitie.

De politiek is té belangrijk om alleen aan mannen over te laten

12 november 2021

Column: Simone Meijnen

Op 4 november is de biografie van Els Borst (1932-2014) verschenen, geschreven door Nele Beyens. Els Borst was van 1994 tot 2002 namens D66 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de paarse kabinetten-Kok.

Maaike Kardinaal lijsttrekker GroenLinks Alkmaar

5 november 2021

Bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

De ledenvergadering van GroenLinks Alkmaar heeft afgelopen dinsdag zijn top 11 vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tot lijsttrekker werd Maaike Kardinaal gekozen.

Schoolzwemmen

5 november 2021

Column: Rob Haverlag

Goed kunnen zwemmen is belangrijk en daarom moet het schoolzwemmen terug. Sinds 1985 wordt het schoolzwemmen niet meer door de Rijksoverheid verplicht gesteld en ligt de verantwoordelijkheid voor de zwemvaardigheid in eerste instantie bij de ouders.

Aangenaam kennis te maken, hallo Alkmaar!  

29 oktober 2021

Column: Mohamed Nabih

Wat leuk dat ik voor het eerst een flessenpost mag versturen! Laat ik me eerst even voorstellen, dat is wel zo beleefd, zou mijn oma zeggen. Mijn naam is Mohamed Nabih, een geboren en getogen Alkmaarder uit de wijk Oudorp

Want Alkmaar is van ons. Niet van de hufters.

22 oktober 2021

Column: John van der Rhee

Als geboren en getogen Alkmaarder heb ik de stad natuurlijk zien veranderen. Vaak op een geweldige en leuke manier, met een steeds gezelligere historische binnenstad, mooie winkels, fijne terrassen en mooie wijken, zoals de Nollen en de Vroonermeer.

Aan de koffie met Peter!

22 oktober 2021

Column: Simone Meijnen

Afgelopen dinsdag zaten Peter Visser en ik aan de koffie! U kunt zich vast herinneren dat Peter in zijn column in de Flessenpost van een paar weken geleden de politiek aanklaagde.

Benut onze mooie pleinen in Alkmaar beter

15 oktober 2021

Column: Pien Jellema

Ik vind dat wij in Alkmaar diverse mooie pleinen hebben, echter alleen het Waagplein wordt veelvuldig gebruikt. De andere pleinen, zoals de Paardenmarkt en het Hofplein worden zelden gebruikt en dat is eigenlijk best wel jammer.

Op zoek naar leuke ideeën!

15 oktober 2021

Column: Victor Kloos

De Onafhankelijke Partij Alkmaar maakt zich op voor de verkiezingen van 16 maart volgend jaar. OPA is wel gewend om campagne te voeren en vindt dat ook leuk. Maar het mooiste is als je tijdens de campagne hoort dat je er de afgelopen 4 jaar ook was.

De mensen achter de cijfers

8 oktober 2021

Column: Gijsbert van Iterson Scholten

Afgelopen maandag ging het in de gemeenteraad voor de derde keer over de opvang van vluchtelingen. Nu naar aanleiding van het verzoek van het COA om aan de Picassolaan gedurende twee jaar 450 vluchtelingen met een verblijfsstatus te huisvesten.

‘Wie is Jeroen eigenlijk’

1 oktober 2021

Column: Jeroen van Velzen

‘Wil je een column schrijven over je eerste periode als raadslid?’. Die vraag kreeg ik vandaag. We zijn sinds mijn aanstelling op 13 september - as we speak - 15 dagen verder en het is normaliter wat vroeg voor een eerste reflectie, maar toch is er meer dan genoeg om op terug te kijken.

Lieve Peter

1 oktober 2021

Column: Simone Meijnen

Lieve Peter, Ik wil graag reageren op je column in de Flessenpost van twee weken geleden, omdat ik me aangesproken voelde toen je je afvroeg of politici nog wel zijn aangesloten bij de werkelijkheid.

Raadsvergaderingen per 1 oktober weer open voor publiek

24 september 2021

En in het Stadshuis aan de Langestraat

Per 1 oktober zullen raads- en commissievergaderingen van de gemeente Alkmaar weer plaatsvinden in het Stadshuis aan de Langestraat en weer toegankelijk zijn voor publiek.

John Hagens nieuwe lijsttrekker Leefbaar Alkmaar

20 september 2021

'Ik heb er erg veel zin in!’

John Hagens wordt de lijsttrekker van Leefbaar Alkmaar bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De stemgerechtigde leden van Leefbaar Alkmaar hebben dat vrijdag 17 september unaniem besloten tijdens de ledenvergadering van Leefbaar Alkmaar in wijkcentrum Overdie.

Aan een belofte houden

24 september 2021

Column: Victor Kloos

Het is makkelijk gezegd, maar je moet het nog wel doen ook. Met bewoners in de Bergermeer is afgesproken dat het belastingkantoor tijdelijk zou worden gebruikt voor vluchtelingen en met de bewoners van De Hoef, dat er een andere ontwikkeling zou komen op de Picassolaan, na 28 jaar.

Alkmaarse ouderen in beweging!

24 september 2021

Column: Boran Bilbal

Veel ouderen hebben door hun leeftijd, alsmede door lichamelijke en psychische gebreken een begrenzing in hun beweegmogelijkheden.

Wisseling van de wacht

17 september 2021

Column: Kitty van Dam

Met pijn in het hart besloot Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Janine Visser deze maand om terug te treden als raadslid en 13 september was haar laatste dag. Reden voor haar beslissing zijn de burn-out klachten waar ze al geruime tijd mee worstelde.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug