Lentequiche met groene asperges en serranoham
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 12 april 2024
De lente is er toch echt, zelfs het weer lijkt het te geloven! En dus zijn we klaar met boerenkool, andijviestamppot en andere winterse gerechten. Daarom heeft May Anema een heerlijk lentegerecht voor ons!
Lentequiche met groene asperges en serranoham
Ingrediënten:
– bladerdeeg voor in een quichevorm (ik gebruikte 6 plakjes)
– groene asperges
– 100 gram serranoham
– 4 eieren
– 4 eetlepels melk
– 50 gram grana pardano
– 70 gram pittige kaas
– zout, peper, knoflookpoeder, oregano
– oregano olijfolie
Snijd de asperges in stukjes van ong 2cm en blancheer deze, behalve de kopjes, 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Doe ondertussen het bladerdeeg in een vorm en prik gaatjes in de bodem. Mix de eieren met de 2 soorten kaas, melk, zout, peper, knoflookpoeder en oregano en giet deze in de quichevorm. Verdeel hierover de asperges en de serranoham en zet dit in de oven op 190 graden voor ongeveer 30 minuten. Als hij mooi bruin ziet en goed gaar is, haal je hem uit de oven en schenk je er nog wat oregano olijfolie over. Laat het ruim smaken!!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.