Ovenschotel met zalm, geroosterde venkel, tomaatjes en punt paprika
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 28 juni 2024
Nu het eindelijk mooi weer is, wil ik daar extra van genieten en weinig tijd achter het fornuis doorbrengen. Dan is deze ovenschotel dus weer een heerlijke uitkomst!
Ovenschotel met zalm en geroosterde venkel, tomaatjes en punt paprika.
Ingrediënten:
– 2 stukken zalm
– 2 venkelknollen
– 16 mini Roma tomaten
– 1 rode punt paprika
– 3 knoflooktenen
– 1 citroen
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– peper en zout, olijfolie
Voor de kruiden-kappertjes saus:
– 1 sjalot, fijn gesneden
– 1 eetlepel kappertjes
– 2 eetlepels olijfolie mooie kwaliteit
– platte peterselie
– groen van de venkel
– peper, zout
Snij de venkelknollen in kleine stukken en leg in ovenschaal. Meng de geperste knoflook, tijm, zout en peper met olijfolie erover. Bak ongeveer 25 minuten op 185 graden in de oven tot de venkel zacht gekarameliseerd is. Voeg daarna de gehalveerde tomaatjes, repen punt paprika, gekruide zalm erop en verspreid de dun gesneden plakjes citroen het en der erover. Zet de schaap terug in de oven en bak nog een kwartiertje op 195 graden. Maak dan de saus door alle ingrediënten ervoor te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Zodra je de schaal gaat serveren, doe je de saus op de zalm.
Je kunt eventueel gehalveerde krieltjes aan het begin erbij doen wil je koolhydraten! Geniet er ruim van!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.