Sperziebonen-krieltjes salade met romige dressing
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 24 mei 2024
BBQ tijd is aangebroken! Naast vlees, vis, kip en stokbrood is het natuurlijk ook heerlijk om wat groente erbij te hebben. Ik maakte van de boodschappen die ik nog in huis had, deze moet ik zeggen overheerlijke sperziebonen-krieltjes salade met romige dressing.
Sperziebonen-krieltjes salade met romige dressing
Ingrediënten:
– 500 gram krieltjes
– 500 gram sperziebonen
– handvol edamame boontjes
– 4 gekookte eieren
– groene olijven
– 200 gram gerookte spekreepjes
– 2 stengels bosui
– stuk feta
– bieslook
Voor de saus:
– 4 eetlepels griekse yoghurt
– 4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
– sap van 1 uitgeperste citroen
– 1 theelepel grove mosterd
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1 teentje knoflook
– knoflookpoeder, zout en peper, scheutje maggi
– flink wat peterselie
Snijd de krieltjes door de helft en kook deze in gezouten water beetgaar. Kook de sperziebonen 8 minuten en laat ze daarna afkoelen in ijswater zodat ze niet verder garen. Bak ondertussen de spekreepjes bruin. Maak een mooie schaal op met onderin de krieltjes, daarop de sperziebonen, de edamame boontjes, olijven in stukjes, eieren in partjes en de gebakken spekjes. Strooi hierover de gesneden bosui, flink wat verse bieslook en de stukjes feta.
De saus is heel makkelijk: je doet alles in de mixer en proeft of de smaak goed is! Ik serveerde de saus er los bij, dan bepaal je zelf hoeveel je wilt.
Maak deze salade zeker en laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.