Deel

advertentie

STOKED! wint goud op Dutch Beer Challenge

Hibiscus Radler valt in de smaak bij jury

STOKED! wint goud op Dutch Beer Challenge

De Bergense Brouwerij STOKED! Heeft de eerste prijs gewonnen bij de Dutch Beer Challenge. ‘Met hun Hibiscus Radler’ wonnen de brouwers goud in de categorie Alcoholarm. De jury heeft de afgelopen weken maar liefst 550 biertjes gekeurd van 144 brouwerijen. In totaal werden er 29 gouden medailles uitgereikt.

Brouwerij Dampegheest uit Limmen won ook een prijs met hun ‘Alkmaars Blondje’. Volgens de jury brouwden zij het lekkerste zwaar blond bier. Hiermee liet Dampegheest Texels Tripel en Krachtig Blond achter zich.

Bij STOKED! Werd enthousiast gereageerd. Eerder behaalden zij succes met hun Unfiltered Lager en het tweede bier Zoigl, dat onder andere bij Proeflokaal De Boom verkrijgbaar is. Naar eigen zeggen voegden de brouwers hibiscus toe aan hun Radler om het minder zoet te maken dan andere Radlers, hierdoor heeft het biertje een mooie balans.

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Mijn eigen wijn(gaard)!

20 mei 2022

Column: Friso Stilma

Nou ja… eigen wijn(gaard)… Ik heb dus een wijnstok gekocht op Wijndomein Bergen, wat feitelijk inhoudt dat ik de komende vijf jaar ‘eigenaar’ ben van deze ene wijnstok. Deze wijnstok heb ik eerder deze week zelf mogen planten en met een beetje geluk geeft deze stok over 2 a 3 jaar genoeg sap

Opening Nieuw-Nederlands restaurant ‘Neder’

20 mei 2022

Nederlandse en seizoensgebonden producten

"Koken met wat de natuur ons biedt, in plaats van wat we van de natuur verlangen.” Dat is het streven van het Nieuw-Nederlandse restaurant in Alkmaar, dat 14 april jl. haar deuren opende. Elk ingrediënt waarmee wordt gewerkt komt van Nederlandse bodem. Van kruiden uit de wilde natuur tot zeezout uit de Oosterschelde. Ook de wijnen en andere dranken komen uit Nederland.

Wederom goud voor STOKED!

13 mei 2022

Unfiltered Lager onderscheiden met goud

Goud voor de “Unfiltered Lager” en Zilver voor Zoigl bij de European Beer Challenge. Afgelopen zomer viel de Unfiltered Lager ook al in de prijzen. Bij de World Beer Awards en de International Beer Challenge werd er zilver gewonnen. Het tweede bier,

Poor-man’s Amarone voor de show-off drinker…

13 mei 2022

Cuno's wijnen

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financiële Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost uit Alkmaar! Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn

Rondje horeca #24

6 mei 2022

Villa Zoethout

Flessenpost uit Alkmaar was op bezoek bij Villa Zoethout! Deze gloednieuwe zaak in het oude Hertenkamp is van vele markten thuis. Op een toplocatie in het groen, met vermaak voor de kids én een goede kaart! Daniël de Groot spreekt vol passie over 'zijn' Villa Zoethout.

Fan van Les Cévennes

6 mei 2022

Column: Friso Stilma

De Cevennen is naast een nationaal park ook de naam van een kleine regio op de grens van de Rhône vallei en de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. Vele Nederlanders lijken samen met mij fan te zijn van deze regio inclusief de omliggende gebieden Ardèche,

Orzo met kabeljauw

29 april 2022

Ismaël Wijnsma

Deze week kookte Ismaël Wijnsma orzo! Makkelijk, gezond en snel. Maar eh... wat is orzo eigenlijk?

8 barbecue trends voor 2022

22 april 2022

Het mooie weer komt eraan!

Het weer wordt prachtig de komende dagen. Dat betekent dat de barbecue weer aan kan. Dit voorjaar eten we geen voorverpakte hamburger en doodgemarineerde speklapjes maar veel groente en écht vlees volgens barbecue-insiders.

Vijf(tig) tinten wijn

22 april 2022

Column: Friso Stilma

‘Sprankelend bleek geel’, ‘glinsterend goud’, ‘een kristallijne kleur met lichtgroene en gouden highlights’, ‘briljant robijnrood’, ‘diep donkere inktkleur met jeugdige highlights’... zomaar wat poëtische kleurbeschrijvingen van willekeurige wijnen uit mijn winkel.

Rondje horeca #23

15 april 2022

The Fallon Hotel Alkmaar

Flessenpost uit Alkmaar was bij The Fallon Hotel Alkmaar met restaurantmanager Ruben. Een bijzondere plek, een bijzonder gebouw en een rijke historie. The Fallon zit namelijk in het oude huis van bewaring De Schutterswei. Twee jaar na de opening kunnen het hotel en het Restaurant D'arrêt eindelijk haar gasten verwelkomen.

Haal meer uit je terras met minder personeel

15 april 2022

5 tips om je terras optimaal te benutten

Gasten staan te popelen om weer te genieten op jouw terras. Maar met het huidige personeelstekort is het lastiger dan ooit om jouw gasten de kwaliteit en service te bieden die ze gewend zijn. De volgende tips helpen je op weg.

Pasen, een culinair feest!

15 april 2022

Column: Sander Rijke

De paashaas is weer in het land. Het voorjaar heeft zijn intreden gedaan en een lang weekend staat voor de deur! Pasen, de start van het toeristenseizoen, maar ook van samen zijn met familie en vrienden! Traditiegetrouw gaat dat gepaard met een lekkere lange paasbrunch. Een brunch is een combinatie van een laat ontbijt en een vroege lunch. Het woord ‘brunch’ is samengesteld uit ‘breakfast’ en ‘lunch’.

Butter Chicken

15 april 2022

Ismael Wijnsma

Deze week een heerlijk verassend recept met kip! Kip kan soms wat smakeloos zijn, afhankelijk van wat voor kip je koopt. Huiskok Ismael Wijnsma is er daarom deze week voor ons om te zorgen dat kip nog nooit zo goed smaakte!

De nieuwste terrasdranken van 2022

8 april 2022

Inspiratie voor de zomer

De afgelopen maand was de zonnigste maart ooit in Nederland. Hopelijk een voorteken voor een zomer vol goed terrasweer. Misset Horeca maakt een rondje langs leveranciers met de vraag wat de nieuwste terrasdranken zijn op de markt.

Hoera, één jaar!

8 april 2022

Column: Friso Stilma

Afgelopen zaterdag was de winkel alweer een jaar open! Ongelooflijk hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen met lockdowns, gesloten winkels, gesloten horeca etc. Een erg bijzonder jaar dus waarin veel dingen vaak niet konden of mochten, die juist de handel in wijn zo leuk moeten maken.

Pittige gamba tortilla’s

1 april 2022

Ismael Wijnsma

In een niet zo tropisch weekend, toch een gerecht waarbij je je spontaan aan de Spaanse kust waant. Huiskok Ismael Wijnsma geeft ons nét dat beetje extra pit om onszelf warm te houden komende dagen! Ben je ooit iemand tegengekomen die niet van gamba's houdt? Wij ook niet!

Aanpassingsvermogen…

1 april 2022

Column: Sander Rijke

Zo schreef ik in mijn vorige column nog over het voorjaar en alle lekkere rosé wijnen die binnenkwamen. Zo schrijf ik nu met sneeuw regen en kou buiten. Er wordt zo in maart wat van ons aanpassingsvermogen gevraagd.

Rondje horeca #22

25 maart 2022

Maud van Stadskaffee Laurens

Flessenpost uit Alkmaar ging in gesprek met Maud van Stadskaffee Laurens. Samen met Niels runt zij het café sinds januari, een bijzonder periode om te starten. Bekijk hier het filmpje!

Van eigen bodem

25 maart 2022

Column: Friso Stilma

Wist je dat je in Nederland inmiddels rond de 200 wijngaarden kunt vinden?! Ik dus niet…  Waar ik veelal aan Limburg denk als het thuis van de Nederlandse wijn, blijkt het overgrote deel tegenwoordig toch meer in het oosten van het land te zitten.

Quiche Makreel

18 maart 2022

Ismael Wijnsma

Het is altijd tijd voor quiche en daarom Heeft onze huiskok Ismael Wijnsma een mooi recept, waarmee iedereen een heerlijke quiche maakt in een handomdraai! Wist je trouwens dat quiche afkomstig is uit Lotharingen, wat een wisselend Frans/Duitse streek is?

Voorjaarswijnen

18 maart 2022

Column: Sander Rijke

Het voelt een beetje als het einde van een tijdperk. Het aanstaande voorjaar klopt op de deur. De zon schijnt en de temperaturen lopen geleidelijk op. Hier en daar de eerste krokussen en narcissen. Allemaal tekenen van het voorjaar! En wat waren we er aan toe.

STOKED! lanceert Proeflokaal De Boom

11 maart 2022

Traditioneel Zoigl bier op tap verkrijgbaar

Proeflokaal De Boom houdt tap-takeover samen met Brouwerij STOKED ter gelegenheid van unieke brouwtraditie: Zoigl. Voor hun tweede bier hebben de brouwers zich laten inspireren door een eeuwenoude brouwtraditie uit Duitsland.

Wijn-Prijs combinatie

11 maart 2022

Column: Friso Stilma

Proef je nou het verschil tussen ‘goedkope’ en ‘dure’ wijn? Een vraag die mij vaak wordt gesteld. Maar, wat is duur en wat is goedkoop? Bij koffiebars wordt tegenwoordig met gemak 5 euro neergeteld voor luxueuze koffie’s en in de kroeg is deze prijs heel normaal voor een glas bier of wijn.

De Bourgogne, een wijnstreek met de mooiste wijnen ter wereld!

4 maart 2022

Column: Sander Rijke

’s Zomers rijden wij als Nederlanders massaal over de autoroutes A7 en A6 naar het zuiden van Frankrijk. Vanuit de auto zien we de meest prachtige landschappen achter de vangrail.

Botermalse kool met sukadesteak en pastinaak

4 maart 2022

Ismael Wijnsma

Huiskok Ismael Wijnsma schudt weer een topgerecht voor ons uit zijn mouw. Prachtig om te zien, nog beter om op te eten!

Horizon

25 februari 2022

Column: Friso Stilma

Als wijnhandelaar vertel ik natuurlijk graag over mijn avonturen in/met wijn en mag ik hier iedere twee weken de rubriek ‘Food and Wine’ van de Flessenpost mee vullen.

Dit zijn dé 13 terrastrends voor 2022

25 februari 2022

Steeds meer horeca naar buiten

Misset Horeca vroeg trendwatcher Vincent van Dijk naar dé terrastrends voor 2022. Hij zette dertien trends voor de horeca voor ons op een rij.

Proeflokaal De Gouden Ton

18 februari 2022

Sander Rijke neemt ons mee

In 2014 kocht Sander Rijke de Berger Wijnhandel, die daarna onderdeel werd van de franchise ‘De Gouden Ton’. Met tien winkels (waaronder één op Curaçao), heeft De Gouden Ton een breed assortiment van 1000 titels.

Wijn & Spijs tijdens de Amusetour

18 februari 2022

Wandelen met heerlijke gerechten

Op 6 maart wordt er weer een Amusetour georganiseerd in Alkmaar. Wandel langs eeuwenoude pandjes en over de wereldberoemde Kaasmarkt.

Wijn klaar? Vullen maar!

11 februari 2022

Column: Friso Stilma

De wijngaarden (op het noordelijke halfrond) zijn op dit moment in diepe rust. Daarnaast is het grote werk in de wijnkelder inmiddels ook wel aardig klaar. Je zou denken, een ideaal moment voor de wijnboer om aan een welverdiende vakantie te beginnen.

Romantische garnalencocktail

11 februari 2022

Ismael wijnsma

Valentijnsdag staat om de hoek en wat is er beter dan een romantisch diner voor twee? Jouw valentijn verras je natuurlijk door de michelinman (of vrouw) in jezelf los te laten en een le-gen-dá-risch voorgerecht op tafel te zetten. Geen paniek, Ismaël Wijnsma coacht ons er doorheen!

Alkmaarse Horeca Coöperatie: ‘Horeca zoekt jou’

4 februari 2022

Noord-Hollandse Horeca ondernemers werken samen

Om het tij te keren en de krachten, kennis en middelen te bundelen heeft een aantal samenwerkende ondernemers de handen ineengeslagen in de Alkmaarse Horeca Coöperatie.

Paddenstoelen met Peter

4 februari 2022

Plukken van paddenstoelen steeds hipper

Nederland telt meer dan 5.000 soorten paddenstoelen. Hiervan zijn er maar acht soorten die dodelijk giftig zijn. Het plukken van paddenstoelen is hip en wordt steeds vaker uitgevoerd.

Horeca heropend: we mochten weer!

28 januari 2022

Sfeerimpressie Alkmaarse horeca

Woensdagmiddag mocht de horeca weer los en daar maakten Alkmaarders gretig gebruik van. Het Waagplein bruiste weer, eindelijk.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug