Budget pasta met tomaten, uien en gehakt.
Recepten van Henk
Gepubliceerd: 2 september 2022
De meeste mensen hebben in hun leven wel een periode waarin je elke cent moet omdraaien en toch lekker wil eten! Deze saus is smakelijk en kost weinig. Vandaag als macaroni ovenschotel maar kan ook over de spaghetti.
Hiervoor hebben we nodig:
Olijfolie
Drie blikjes tomaten blokjes
Drie ons half om half gehakt
Twee grote uien
Drie teentjes knoflook
Italiaanse kruiden
Ketjap manis
Sambal oelek
Rode wijn
Geraspte kaas
Paneermeel
Boter
Beker met elleboogjes macaroni
Aan de slag maar weer:
Snipper de uien en de knoflook
Doe een scheut olijfolie ( ik gebruik Basilio di Scarpa) in een braad of hapjespan
Bak de uien aan tot ze licht bruin zijn
Rul het gehakt en vermeng met de uien
Meng er een scheut ketjap manis doorheen en twee theelepels sambal oelek
Voeg de tomatenblokjes, de knoflook en Italiaanse kruiden toe
Tenslotte een scheut rode wijn en laat de saus op matig vuur wat inkoken
Kook de macaroni en spoel in een zeef af met water
Doe de macaroni in en ovenschaal en meng er de saus doorheen
Daarop geraspte kaas een beetje paneermeel en paar stukjes boter en verwarm in een voorverwarmde oven op 180 graden een half uurtje tot er een mooie bruine korst op de schotel is ontstaan !
De overgebleven saus vries ik in porties in.
Serveer er een frisse salade bij en een goed glas rode wijn.
Smakelijk eten!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.