Crispy rijst salade
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 27 september 2024
Deze salade trend zie ik vaak op TikTok voorbij komen en ik kreeg er spontaan zin in. Ik maakte hem zo, maar je kunt hier weer enorme variaties van maken!
Voor de crispy rijst:
– 300 gram afgekoelde gekookte rijst
– 2 eetlepels rode curry
– 2 eetlepels sesamolie
– scheut sojasaus
Voor de salade:
– komkommer
– hollandse kropsla
– cashewnoten
– bosui
– avocado
– koriander
– gebakken uitjes
Voor de saus:
– sojasaus Kikkoman
– sesamolie
– Lao Gan Ma crispy chili olie
– limoensap
– knoflook
– honing
Meng de afgekoelde gekookte rijst met curry, sesamolie en sojasaus en druk deze een beetje plat op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat dit ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden en hussel dit met regelmaat door zodat het niet verbrandt. Maak dan de salade op een grote schaal op en voeg de knapperige rijst hier aan toe. Meng voor de saus alle genoemde ingrediënten door elkaar, naar smaak hoeveelheden toevoegen.
En dan ruim genieten!!!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.