Culinaire tip van de week
Italiaanse pasta gnocchi met pancetta en salie
Gepubliceerd: 31 mei 2024
Wist je dat deze deegkussentjes officieel gezien geen pasta zijn, omdat ze gemaakt worden van aardappelen? Toch worden deze deegballetjes wel als pasta bereid. Je kan gnocchi zowel bakken als koken. Deze pasta doet het eigenlijk goed bij alle soorten sauzen.
Koop een pakket gnocchi bij de supermarkt en haal je pancetta (een schijf van een centimeter dik zodat je mooie blokjes kunt snijden) bij de slager. Kook de gnocchi beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Bak de pancetta in een koekenpan en voeg er de fijngehakte salie aan toe. Doe nu de gnocchi erbij en laat ze mooi goudbruin bakken. Kruid met peper van de molen. Plaats de gnocchi nu in ovenvaste schaaltjes. rasp daar de Parmezaanse kaas over en zet nog even op 180 graden zo’n 10 minuten in de oven. Daarna… smullen maar!