Culinaire tip van de week: een variant op een Turkse pizza
Met kruidig en geruld gehakt
Gepubliceerd: 6 september 2024
Van origine is een Turkse pizza een soort van zachte wrap. Ik heb er dit keer voor gekozen om een plaatpizza te maken. Op de foto linksonder ziet u de rol deeg die ik bij de AH heb gekocht en dat geeft een wat meer stevige en krokante ondergrond.
Wat heb je nodig:
200 gr half-om half-gehakt
Een rol pizzadeeg. In die verpakking zit ook een potje tomatenemulsie die je als bodem gebruikt.
1/2 zoete ui
1 teen knoflook
1 rode peper
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel kerrie
125 gr champignons
1 handje geraspte pizzasmeltkaas (bij AH)
bloem (om te bestuiven)
Zout
Aan het werk:
Verwarm de oven voor op 180° graden.
Rol het pizzadeeg uit over de bakplaat. Gebruik ovenpapier een breng een eetlepel bloem aan over de bodem.
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn, fruit deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak mee.
Voeg de kruiden toe en laat lekker rullen totdat het gehakt uit elkaar valt.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem. Schep hier het gehakt op.
Voeg de dun gesneden champignons toe en daarna de kaas.
8-10 minuten in de oven en het smullen kan beginnen.