Flatbread met harissa, aioli, filet d’Ardenne en gegrilde groente
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 1 november 2024
Flatbread oftewel platbrood wordt voornamelijk gegeten in de Midden-Oosterse keuken. Plat is het doordat het kort of niet gerezen is. Het deeg wordt gemaakt van meel of bloem en water. Elke familie heeft zijn eigen recept door er verschillende kruiden of meerdere soorten meel aan toe te voegen. Ik vind deze van de AH op zich voor een kant-en-klare versie heel erg smaakvol, dus ga hem proeven!
Flatbread met harissa, aioli, filet d’Ardenne en gegrilde groente
Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 flatbread harissa style AH
– 1 theelepel aioli
– 1 theelepel pittige harissa
– gemengde sla
– 1 ons filet d’Ardenne of runderrookvlees
– 100 gram gegrilde groente AH vriesvak
– 1 eetlepel pesto
Doe de gegrilde groente vanuit de vriezer in de pan met een beetje olijfolie en roerbak tot deze lekker bruin is, voeg dan 1 eetlepel pesto toe.
Verwarm het flatbread in de voorverwarmde oven op 200 graden. Haal deze er na 5 minuten uit en besmeer de binnenkant met de harissa en aioli. Doe er dan sla op, beleg royaal met de filet d’Ardenne en de gegrilde groente. Peper en zout erop voor de smaak en lekker aan tafel! Laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.