HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

advertentie

Inschrijving Terras Top 100 2024 geopend

9 redenen om mee te doen

Inschrijving Terras Top 100 2024 geopend

De inschrijving voor de Terras Top 100 2024 is geopend. Horecazaken die willen weten hoe hun terras het doet en waar verbeterpunten zitten, kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Ook dit jaar gaat de vakjury weer op pad om alle bedrijven te bezoeken. Elk bedrijf met een vrij toegankelijk terras (dus niet op een park met entree), met minimaal 40 zitplaatsen, bediening aan tafel, zich in de buitenlucht bevindt én dat in het hoogseizoen minimaal 5 dagen per week open is, kan meedoen.

Inschrijving voor Terras Top 100 2024 is geopend!
Jouw gasten staan alweer te springen om op je terras terecht te kunnen, maar staat jouw team ook klaar om het beste uit zichzelf én elkaar te halen? Wel wanneer je elk jaar meedoet aan de Misset Horeca Terras Top 100. Samen voor het hoogst haalbare gaan brengt het beste in iedereen naar boven én daarom schrijven honderden horecazaken zich jaarlijks in voor Nederlands grootste terrascompetitie.

Doe jij ook mee? Schrijf je hier in

9 Redenen om mee te doen

1. Het verhoogt de teamspirit
Vraag het regelmatige deelnemers: niets is leuker – en tevens goed voor de onderlinge teamgeest – dan gezamenlijk het niveau van het bedrijf omhoog te tillen. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en de kans op een onaangekondigd, anoniem jurybezoek groeit, is het voor elke werknemer én ondernemer de kunst om zijn of haar beste beentje voor te zetten.

2. Je krijgt inzicht in de kracht van je bedrijf
Als deelnemer ontvang je van de vakjury rapportages met de krachten en kansen van jouw terras – óók als je dit jaar nog buiten de top 100 valt. De rapportages geven je inzicht in de kracht en kansen van jouw terras én team. Een voorbeeld van het juryformulier is hier te downloaden.

3. Je gasten worden betrokken bij je zaak
Dankzij de Publieksprijs kun je gasten bij je zaak betrekken. De top-125 die doorgaat naar ronde 2 strijdt automatisch ook mee om de Publieksprijs. Die prijs gaat naar het bedrijf dat zijn gasten het beste mobiliseert. Zowel op het terras of in de zaak als via social media kun je gasten oproepen om op jouw terras te stemmen. Het levert goede promotie én betrokkenheid op.

4. Het vergroot je zichtbaarheid
Deelname aan de Terras Top 100 zet jouw hele bedrijf nog eens extra in het zonnetje. Je laat als ondernemer ook zien dat je het beste voor hebt met je gasten. En als je in de Terras Top 100 staat is het goede promotie. Ben je de beste van Limburg, draag dat uit. Maar wellicht ben je de beste van Zuid-Limburg, ook een titel, toch? En daarnaast wordt de lijst jaarlijks breed uitgemeten in de media.

5. Je haalt meer omzet
Meedoen aan de Terras Top 100 toont dat je als bedrijf bezig bent naar jezelf te kijken. Daarnaast staan je medewerkers op scherp en dat zorgt voor meer omzet. En winnaars halen meer gasten naar de zaak. Wie is er nou niet nieuwsgierig naar het beste terras van de stad, de regio of zelfs het land? Koen Bakker van Het Hooihuis, zat na de winst in juli 2016, tot en met september helemaal vol, ‘lunch en diner!’.

6. Het verhoogt de saamhorigheid
Iedereen die meedoet zit in hetzelfde schuitje. Je bedrijf wordt beoordeeld. Tijdens de feestelijke uitreiking komt de saamhorigheid echt naar boven. Bekijk hieronder de reactie van deelnemer Geo Verweij tijdens de editie in 2022:

7. Je kunt naar een heel gaaf feest
De bekendmaking van de Terras Top 100 2023 vindt plaats bij de winnaar van vorig jaar, dit keer Pelle’s in Deurningen. Elke zaak die in de lijst staat, krijgt twee uitnodigingen (en mag er meer bijkopen) om dit bij te wonen. Naast de bekendmaking van de lijst worden er diverse prijzen uitgereikt en zijn er hapjes, drankjes en muzikale omlijstingen. Daarnaast is het een ideale gelegenheid om andere ondernemers te ontmoeten.

8. Iedereen maakt kans
Mits je aan vier voorwaarden voldoet, mag elk terras meedoen: het aantal zitplaatsen dient minimaal 40 te zijn, er is bediening aan tafel, het terras is vrij toegankelijk (dus niet op een pretpark of iets dergelijks) én het is in het hoogseizoen minimaal 5 dagen per week open. Terrassen die niet aan een van deze eisen voldoen, kunnen wel meedoen en worden gekeurd, maar dingen niet mee naar een plek in de Terras Top 100. Maar voldoe je er wel aan; dan maak je kans op een plek op de lijst. Ligging (iets waar je niets aan kunt doen, noch veranderen) telt bijvoorbeeld niet mee. De Terras Top 100 is een vakprijs.

9. Je kunt veel prijzen winnen
Natuurlijk wil iedereen die felbegeerde eerste positie, maar een plek in de lijst maakt je al een winnaar. Daarnaast worden ieder jaar ook de Provinciewinnaars in het zonnetje gezet, evenals de Publieksprijswinnaar en De Parel.

Enthousiast geworden?
Heel veel redenen dus om mee te doen aan de Terras Top 100 2024. Ben je enthousiast geworden en wil je ook kans maken op deze mooie prijs en alle voordelen die daaraan zitten?

Schrijf je dan hier in!


Bron: www.missethoreca.nl

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Culinaire tip van de week

20 december 2024

Het ultieme kerstgerecht

Beef Wellington is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly. Wellesly was hertog van Wellington en versloeg Napoleon in 1815 tijdens de slag om

Franse Investeerder in Wijndomein Bergerweg

20 december 2024

Column: Sico de Moel

Ze wilden heel graag komen kijken met een paar vrienden. Ze kwamen uit Frankrijk en hadden serieuze interesse om te investeren in Wijndomein Bergen. Christoph en zijn

Wijngek

20 december 2024

Column: Jack de Feyter

Is er in de hele Langedijk geen eetgelegenheid te vinden met zuurkool als specialiteit, wél is er een restaurant met uitstekende wijnen: ’t Bakkershuys, in de Dorpsstraat

Eten met………!

6 december 2024

Column: Gerard Walters

Je zult maar alleen je bordje moeten leeg eten na een werkzame dag en morgen weer, en weer, en weer. Je moet eten om te overleven maar zo wordt het wel zwaar en als je niet oppast

Is het drinken van rode wijn gezond?

15 november 2024

Hoe zit het nu echt?

De voordelen van rode wijn voor de gezondheid komen vooral voort uit de effecten op de bloedvaten en het immuunsysteem. Onderzoek toont aan dat matige consumptie

Culinaire tip van de week

15 november 2024

Klassieke kippensoep

Zelf kippensoep maken is echt niet moeilijk maar je hebt er wel wat tijd nodig. Het weekend is dan ook bij uitstek geschikt om een lekkere flinke pan soep te maken. Een flinke

Culinaire tip van de week (filmpje)

8 november 2024

Thaise tom kha kai

Misschien wel de lekkerste kippensoep van heel Azië...

KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector

8 november 2024

Gratis ‘Bijeenkomst Veilige Horeca' op 14 november

KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector met nieuwe trainingsprogramma’s Noord-Holland, 7 november 2024 – Horecaondernemers in Noord

Hallo…, waar is onze creativiteit gebleven?

1 november 2024

Column: Gerard Walters

HelloFresh heeft een omzet van € 529 miljoen, dat is een groei van 40% in dit jaar. En de hele HelloFresh Group heeft een kwartaalomzet van € 1.83 miljard. En het gaat maar door

Flatbread met harissa, aioli, filet d’Ardenne en gegrilde groente

1 november 2024

Recept van May Anema

Flatbread oftewel platbrood wordt voornamelijk gegeten in de Midden-Oosterse keuken. Plat is het doordat het kort of niet gerezen is. Het deeg wordt gemaakt van meel

Achterhoek

25 oktober 2024

Column: Jack de Feyter

Ook de Achterhoek hoort bij Nederland. Waren ze in het dorp Hummelo ’bedaard’, zoals dat heet in het West-Fries. In het centrumpje

Negende editie Vriendenbock

25 oktober 2024

Geniet van ruim 50 verschillende bockbieren, lekkere hapjes en muziek

In het weekend van 1, 2 en 3 november wordt de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar weer omgetoverd in een sfeervolle ruimte waar het herfstige gerstenat geschonken wordt

Reünie van topchefs in Vianen

25 oktober 2024

Gastcolumn: Marina Numan

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vond het grootste culinaire evenement van Nederland plaats.  Op ‘100 Chefs by Gault&Millau” gaven de toonaangevende topchefs acte

Laatste zomerweek

25 oktober 2024

Column: Sico de Moel

Elke weekend als ik met leden en bezoekers op de wijngaard sta zeggen we tegen elkaar: dit zal wel het laatste mooie weekend van het jaar zijn. Laten we er nog even van genieten

Het bockbierfestival

18 oktober 2024

20 oktober, Proeflokaal de Boom

Het is weer zover! Na het enorme succes van voorgaande jaren, keert het Bockbierfestival terug naar Proeflokaal de Boom voor zijn 19e editie. Dit jaar belooft opnieuw

Filmpje

18 oktober 2024

Column: Sico de Moel

Deze week verwelkom we bij Domein Bergen een heleboel nieuwe aandeelhouders. Enthousiaste wijnliefhebbers die graag onderdeel willen zijn van de start van

Culinaire tip van de week

11 oktober 2024

Schotse Shepherd's Pie met lamsgehakt

Shepherd Pie is een eeuwenoud recept. Er zijn zelfs documenten gevonden waarbij er in de 14e Eeuw gesproken werd over het maken van een Shepherd Pie. Toch was

Wijnliefhebbers

11 oktober 2024

Column: Sico de Moel

Deze week ben ik bedolven onder vragen van mensen die graag een aandeeltje willen in Domein Bergen. Gewoon omdat het nu kan. De uitgifte van de certificaten start

De Alkenaer

4 oktober 2024

Column: Gerard Walters

Het is woensdagochtend en je loopt binnen bij boeken antiquariaat De Alkenaer, je kunt Jan haast niet voorbij lopen, hij zit als het ware in de etalage. Ik heb een vraag?

Crowdfunding

4 oktober 2024

Column: Sico de Moel

Toen ik in april 2020 een spontaan wild idee kreeg om een duurzame wijngaard in Nederland te beginnen wist ik het natuurlijk ook al. Het duurt jaren voordat je serieus kunt

Bierproeverij Koedijk 2024

27 september 2024

Lokale bierbrouwerijen zullen tijdens deze dag hun bieren aan je serveren

Op zaterdag 19 oktober zal de derde editie van de Bierproeverij Koedijk plaatsvinden in Ontmoetingscentrum De Rietschoot. Lokale bierbrouwerijen zullen

Crispy rijst salade

27 september 2024

Recept van May Anema

Deze salade trend zie ik vaak op TikTok voorbij komen en ik kreeg er spontaan zin in. Ik maakte hem zo, maar je kunt hier weer enorme variaties van maken!

Catch Sushi & Streetfood wint Culinair Plaza Award

20 september 2024

Catch Sushi & Streetfood is gespecialiseerd in take away en delivery

Afgelopen weekend heeft Catch Sushi & Streetfood de Culinair Plaza Award gewonnen tijdens Alkmaar Culinair Plaza. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt na een beoordeling

De automaat

20 september 2024

Column: Gerard Walters

Wie kent ze niet, de automaten voor van alles en nog wat. Ze waren er voor toverballen en ander snoepgoed. De snackbars door heel Nederland maakten er gebruik van

Kerkgang

20 september 2024

Column: Jack de Feyter

Evenals Almelo is er ook in Appingedam weinig te beleven. Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen In Almelo is altijd wat te doen

Ontdek de culinaire parels van Alkmaar

20 september 2024

13 oktober Amusetour Alkmaar

Ben je klaar voor een smaakvolle ontdekkingsreis door het prachtige Alkmaar? Laat je verrassen door de culinaire schatten van deze gezellige stad, waar gastronomie en gastvrijheid hand in hand gaan voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens

Ook in Nederland worden de druifjes nu geplukt…

13 september 2024

Nog even geduld en dan kunnen weer proosten met een mooi glas wijn

In de wijnwereld is de maand september geïmpregneerd door magie: de komst van de herfst markeert het begin van de wijnoogst ofwel het plukken van de druiven. Vooral in

Spaghetti met mosselen en Nduja roomsaus

13 september 2024

Recept van May Anema

Nu de mosselen nog volop te krijgen zijn, probeer ik ze elke keer op een andere wijze te maken. Nu moet ik zeggen dat ik mezelf dit keer écht heb overtroffen! Wat een smaakexplosie!

Culinaire tip van de week: een variant op een Turkse pizza

6 september 2024

Met kruidig en geruld gehakt

Van origine is een Turkse pizza een soort van zachte wrap. Ik heb er dit keer voor gekozen om een plaatpizza te maken. Op de foto linksonder ziet u de rol deeg die ik

WijnSpijs wandeling

6 september 2024

8 september, binnenstad

Je ontdekt zes superleuke restaurants, en bij elk restaurant krijg je een heerlijke wijn-spijs combinatie. Soms doen er meer dan 6 restaurants mee, WijnSpijs maakt een selectie voor je

Culinair Plaza 2024

30 augustus 2024

13, 14 en 15 september, de Hout

Al sinds 1992 wordt het Alkmaar Culinair Plaza georganiseerd door Junior Kamer Alkmaar. Na 25 jaar op Het Waagplein in hartje Alkmaar is het evenement in 2018 verhuisd naar

Pasar Kecil Alkmaar 2024

30 augustus 2024

8 september, wijkcentrum De Oever

Op zondag 8 september 2024 zal het buitenterrein van wijkcentrum De Oever opnieuw tot leven komen met de geuren, kleuren en smaken van de Indisch-Molukse cultuur tijdens

Wijngek

23 augustus 2024

Column: Jack de Feyter

Is er in de hele Langedijk geen eetgelegenheid te vinden met zuurkool als specialiteit, wél is er een restaurant met uitstekende wijnen: ’t Bakkershuys, in de Dorpsstraat

Snelle wrap quiche

23 augustus 2024

Recept van May Anema

Dit is een lekker, voedende en ook snelle manier om een soort quiche te creëren. Ideaal voor wanneer je ingrediënten uit je voorraad put en je geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan koken. Snelle wrap quiche Ingrediënten voor 1 persoon: - 1 tortilla wrap - 2 eieren - 1 eetlepel zuivelspread (light) - 1 blikje tonijn op water - 1 stengel bosui - 1 eetlepel zongedroogde tomaten in reepjes - paar blokjes feta - italiaanse kruiden, zout en peper Doe de tortilla wrap in een ingevette ovenschaal. Doe hierin de eieren met de zuivelspread en mix dit door elkaar met een vork. Voeg de uitgelekte tonijn hieraan toe en bedek met de bosui, zongedroogde tomaatjes en feta. Maak op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en zet dit bedekt met aluminiumfolie 15 minuten in de oven op 200 graden. Haal de folie eraf en laat het gerecht nog 5/8 minuten bruin worden. Eet dit samen met een lekkere groene salade! Geniet ruim!! May Anema

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug