Koningsdag Pasta!
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 26 april 2024
Omdat je op deze dag nooit weet met hoeveel eters je thuis eindigt, is dit een ideaal gerecht voor Koningsdag: snel, makkelijk en zeer smaakvol!
Pasta met ‘Nduja saus en burrata
Dit klinkt misschien heel moeilijk, maar is het niet. ‘Nduja is een gedroogde smeerbare, pittige worst uit Calabrië, Italië en koop je tegenwoordig gewoon bij bijna elke supermarkt in een potje.
Heerlijk om in sauzen te gebruiken en zelfs om op een broodje te smeren als je van pittig houdt.
Ingrediënten:
– 500 gram rigatoni (soort pasta)
– 2 blikken à 400 gr Petti kerstomaten
– 4 tenen knoflook
– scheut witte wijn
– half potje ‘Nduja (bij supermarkt)
– citroen
– kookroom
– pecorino
– basilicum
– olijfolie, zout en zwarte peper uit de molen
– 1 bol burrata
Kook de pasta zoals op de beschrijving staat en houd bij het afgieten 1 mok met pastawater apart. Bak de fijngesneden plakjes knoflook in flink wat olijfolie in een wokpan of andere grote koekenpan waar je later de saus en pasta samen in kunt mengen. Voordat de knoflook bruin wordt (dat moet NIET), giet je de 2 blikken kerstomaten erbij en prak je deze in de pan fijn.
Voeg hierbij een flinke scheut witte wijn, een eetlepel citroensap en doe er daarna een half potje ‘Nduja bij met ongeveer 150 ml kookroom. Laat dit even zachtjes 10 min koken, voeg daarna grof gemalen zwarte peper toe en eventueel zout. Voeg de pasta bij de saus in de pan en giet er nog wat pastawater bij om de saus weer meer vloeibaar te maken. Maak een riante schaal op met de pasta erin en strooi hier de verse basilicum, geraspte pecorino en nog wat grof gemalen peper over. Leg de burrata hierop en strooi dan over de hele schaal geraspte citroenschil, dit maakt het geheel iets frisser en minder zwaar.
En dan: geniet ruim!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.