Mini quiches met zalm en asperges
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 29 maart 2024
Bij een fijne borrel met vrienden of familie horen natuurlijk ook hapjes. Stiekem wil het oog natuurlijk ook wat en dan zit je met dit recept voor overheerlijke mini quiches helemaal goed!
Mini quiches met zalm en asperges
Ingrediënten voor 6 mini quiches:
– 6 plakjes bladerdeeg
– 8 groene asperges
– 2 ons gerookte zalm
– 2 eieren
– half bakje roomkaas met kruiden
– eetlepel Griekse yoghurt
– zout, peper en knoflookpoeder
– bieslook
– roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvormpjes in met roomboter. Vul de bakvormpjes met het bladerdeeg en snijd de randen eraf. Blancheer de asperge stukjes enkele minuten en spoel deze af met koud water. Maak ondertussen een mengsel van de eieren, roomkaas, fijngesneden bieslook en Griekse yoghurt en voeg hier naar smaak zout, peper en knoflookpoeder aan toe. Vul de bladerdeeg bakjes met stukjes asperge, gerookte zalm en het eiermengsel en zet dit in de oven voor ongeveer 25 minuten. Heerlijk gerechtje voor bij de brunch!
Geniet er ruim van!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.