Spaghetti met mosselen en Nduja roomsaus
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 13 september 2024
Nu de mosselen nog volop te krijgen zijn, probeer ik ze elke keer op een andere wijze te maken. Nu moet ik zeggen dat ik mezelf dit keer écht heb overtroffen! Wat een smaakexplosie!
Spaghetti met mosselen en Nduja roomsaus
Ingrediënten (voor 5 personen):
– 500 gram spaghetti
– 2 kg grote mosselen
– 1 glas droge witte wijn
– 400 gr mosselgroente
– 2 eetlepels Delizie di Calabria Nduja (smeerbare salami met calabrese peper)
– 2 tenen knoflook
– 250 ml kookroom
– roomboter
– platte peterselie
– 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
– citroensap
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in een koekenpan ongeveer 70 gram roomboter smelten en voeg hier 2 flinke eetlepels Nduja aan toe en de geperste knoflook. Meng de kookroom erdoor, voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, het sap van een halve citroen en flink wat fijngesneden platte peterselie. Als alles goed vermengd is, zet je de saus even opzij en begin je met de mosselen. Bak de mosselgroente aan in de roomboter en voeg hier de gewassen mosselen aan toe met een glas witte wijn. Dek de pan af en hussel ze af en toe om, totdat ze gaar zijn, dat duurt niet heel lang.
Maak een mooie schaal op met onderin de spaghetti, schep daarop de mosselen met de groenten en laat de Nduja saus hierover druipen.
Geniet nu ruim en waan je even terug op vakantie!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.