Harry’s kitchen… een Italiaanse klassieker (filmpje)
De enige echte pasta Bolognese (Ragù alla Bolognese)
Gepubliceerd: 19 januari 2024
Het lijkt soms wel of iedereen denkt dat bolognesesaus (Ragù alla Bolognese) een tomatensausis, maar dat is het juist niet. Het is een vleessaus waarbij de smaak van het spek, kalfs- en rundergehakt duidelijk zal overheersen. Door het urenlange sudderen krijgt de bolognesesaus zelfs een hartige smaak die enigszins doet denken aan stoofvlees.
Op 17 oktober 1982 heeft de afdeling uit Bologna van de ‘Accademia Italiana della Cucina’ het recept voor de officiële Ragù Bolognese vastgelegd bij de “Chamber of Commerce Bologna”. Dit is het erkende recept voor de traditionele bolognesesaus uit Bologna.
Klik hier voor het filmpje.
Wat je nodig hebt voor 4 personen.
Een pondje half om half gehakt
Pancetta of spekjes
1/1 ui
2-3 knoflookteentjes
Worteltjes
1 part seleriestengel
Handje krul peterselie (0f Selderij)
1/1 glas rode wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
½ kopje melk
Een flinke snuf Oregano
½ liter runderbouillon
Scheut olijfolie
Peper & zout
Minimaal 3 uur later sudder. Hoe langer hoe beter…
Spaghetti
Tot slot Bestrooien met een klein handje Picorino kaas en direct serveren.
Mijn recept voor bolognesesaus benadert dit klassieke recept grotendeels, maar bevat enkele kleine aanpassingen.
H.S.
Inspiratie: https://paolos.nl