Hilarius
Column: Sico de Moel
Gepubliceerd: 29 maart 2024
Om 8.30 uur stond de oranje Opel Corsa al op de brug. Sjoerd Hilarius, de razende reporter van Radio Noord-Holland kwam enthousiast zwaaiend aangelopen. Koptelefoon, zender op de buik en een grote blauwe microfoon in de aanslag.
Ik ken Sjoerd nog uit Amsterdam waar hij destijds uitgebreid verslag deed bij mijn pop-up restaurant op de Jan Schaeferbrug tijdens Sail in 2015.
Vandaag kwam hij een item scoren voor ‘De Ontbijttafel’, een populair ochtendprogramma op Radio Noord-Holland. Het ging over nieuwe groeicijfers van de Nederlandse Wijnbouw: vorig jaar is de Nederlandse Wijnbouw met maar liefst 30 procent gegroeid, terwijl er wereldwijd juist sprake was van een daling met 6 procent. “Twee tegengestelde records, hoe zit dat eigenlijk Sico?”
Eerst even bijkletsen, om kwart-voor-negen gaan we live op zender. “Kan ik straks ook wat proeven? Dat vinden de luisteraars leuk, als ik live op zender een wijntje bij je proef.” Ik haalde 2 klinkende kristallen glazen en tapte een bodempje wijn van de première oogst uit het vat in een klein flesje.
Kom d’r maar in, hoorde Sjoerd in z’n koptelefoon, we zijn nu live…
Om kwart voor negen liepen we samen met 250.000 luisteraars over de wijngaard. Terwijl Sjoerd allerlei grappen en grollen maakte met Pieter, de presentator in de studio, en zo nu en dan een bijdehante vraag op mij afvuurde, schonk ik hem glas wit in. De premièreblend van Sauvitage en Muscaris. Of de studio alvast een taxi voor ‘m kon bellen want het was een feestje op Wijndomein Bergen.
Wat een enthousiasme, wat een energie, wat een vakmanschap. Het was weer een genot om met Sjoerd zo’n leuk item op te nemen.
Het werden 5 hilarische minuten, terug te luisteren op de website van Radio Noord-Holland, 27 maart 2024, de Ontbijttafel, 3e uur, vanaf 45e minuut.
Sico