Lasagne soep
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 2 februari 2024
In plaats van een traditionele lasagne, heb ik er dit keer soep van gemaakt! Net iets lichter en gezonder en toch ook wat romig van smaak.
Lasagne soep
Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pond gehakt
– 400 gram Italiaanse roerbakgroente
– 1 pak verse lasagne bladen
– 1 fles Mutti Passata gezeefde tomaten 720ml
– 1 blikje tomatenpuree 140 gram
– 2 tenen knoflook
– 1 runderbouillon blokje
– geraspte oude kaas om eroverheen te strooien
– olijfolie, zout en peper
– Italiaanse kruiden
Bak in een wokpan het gehakt met de geperste knoflook in de olijfolie aan. Voeg de roerbakgroente toe en maak het op smaak met zout, peper en veel Italiaanse kruiden. Voeg, zodra de roerbakgroente wat geslonken is, de tomatenpuree toe en hussel dit goed door het geheel. Voeg hierna gekookt water met het bouillonblokje toe, zodat de substantie wat dunner wordt en proef of het nog extra smaak nodig heeft.
Meng de in stukken gesneden lasagne vellen door de saus en laat dit kort even meekoken totdat het gaar is. Scheur de bol mozzarella in stukjes en doe in de soep. Opdienen met wat oude geraspte kaas en laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.