Ovenschotel met knolselderij, winterwortel en zalm
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 1 maart 2024
Hoe makkelijk is het om een ovenschotel te maken waar je het liefst 2 dagen van kunt eten.
In dit geval aten wij er eerst met 5 man van en de volgende dag nog met 2.
Ook lekker in combinatie met een komkommer, dille mayonaise salade erbij.
Ovenschotel met knolselderij, winterwortel en zalm.
Ingrediënten:
– 1 grote knolselderij
– 3 winterwortels
– 4 aardappels
– 400 gram spinazie
– verse dille
– 800 gram verse zalmfilet
– viskruiden van Verstegen
– 6 eieren
– 250 ml kookroom
– kruidenroomkaas
– 1 volle theelepel groentebouillon poeder
– geraspte oude kaas
Snijd de knolselderij, aardappels in grove blokjes en de winterwortel in halve plakjes.
Kook de groenten enkele minuten in water met een snufje zout. Doe ze daarna in een ruime, ingevette ovenschaal op de bodem.
Snijd de spinazie wat fijner en leg deze op het groentemengsel in de schaal. Leg daarop de met viskruiden ingesmeerde grove stukken zalmfilet en de verse dille.
Maak een mengsel van 250 ml kookroom, 6 eieren en een lepel kruidenroomkaas en maak deze op smaak met de groentebouillon poeder en schenk dit over het geheel in de ovenschaal. Doe tenslotte de oude kaas erover en zet het in de oven op 180 graden totdat de kaas lekker gesmolten is. Laat het weer ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.