Knolselderijsoep met prei, wortel en worst
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 16 februari 2024
Nu we toch echt langzaam richting de lente gaan, laten we de boerenkool en snert achter ons. Maar voor op de regenachtige avonden (die we ongetwijfeld nog krijgen) is een heerlijke soep altijd welkom!
Knolselderijsoep met prei, wortel en worst
Ingredienten:
– halve knolselderij
– 1 prei
– 1 ui
– 1 winterwortel
– 1 Hema rookworst
– 2 groente bouillonblokjes
– boter, olie, zout en peper
– selderij
Bak de in ringen gesneden ui en prei in boter met scheutje olijfolie aan in een hoge pan. Voeg de blokjes winterwortel en blokjes knolselderij toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg hier kokend water met de bouillonblokjes aan toe zodat de groenten onder staan en laat dit ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zodat de wortel en knolselderij bijna gaar zijn. Voeg daarna de Hema worst in plakjes toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en strooi er gesneden selderij over.
Laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.