Pompoensoep
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 19 januari 2024
Na de volle feestmaand met veel feestjes en daarbij behorend veel eten, zijn we in het nieuwe jaar aangekomen. Januari is dan bij uitstek dé maand om weer te starten met lijnen en dus doen wij daar ook weer aan.
Ingrediënten:
– 1 flespompoen
– 2 flinke rode uien
– 5 tenen knoflook
– 2 of 3 kippenbouillon blokjes
– 1 eetlepel boursin
– zout, peper, chilivlokken, kerriepoeder, harissa, olijfolie
Schil en snijd de pompoen in blokjes, de uien in repen en doe deze in een ovenschaal. De knoflook kan met velletje eromheen erbij, want deze moet poffen. Doe nu flink wat kerriepoeder, chilivlokken, harissa, zout en peper over de blokjes heen en meng het geheel met olijfolie. Zet in de oven op 200 graden voor 30 minuten. Als de pompoen gaar is en de uien lekker gebruind kun je ze uit de ovenschaal in een grote kookpan doen met daarbij voldoende gekookt water zodat het geheel onder water staat. Voeg hier de bouillonblokjes aan toe en laat dit geheel even kort koken.
Zet de staafmixer erin om het geheel glad te maken en voeg hier 1 of 2 eetlepels boursin aan toe en mix nogmaals. Maak op smaak met zout, peper en eventueel nog wat chilivlokken.
Ik at er 2 crackers met gerookte kip bij, in het kader van de lijn!
Laat het geheel ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.