Gebakken gnocchi met paddenstoelen roomsaus en biefstuk
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 15 december 2023
Het is bijna kerst! De weken ervoor is iedereen nog druk met kerstborrels, kerstcadeaus kopen, schoolkerstdiners, etentjes met vrienden en moet er nog een kerstdiner bedacht worden. Met grote verwachting wordt er weer een spektakel verwacht en dan is dit een super succesvol recept waar iedereen van zal smullen!
Gebakken gnocchi met paddenstoelen roomsaus en biefstuk
Ingrediënten voor 4 personen:
-4 biefstukjes van 100 gram
-500 gram cantharellen
– 1 doosje bundelzwammen wit
– 2 sjalotten
– droge witte wijn
– 200 ml kookroom
– 1 stuk paddestoelen bouillon blokje
– 500 gram gnocchi bijv. van Grand’Italia of verse nog beter
– roomboter, olijfolie, zout en peper
– rucola en Parmezaanse kaas
Bak in een beetje roomboter de sjalotten glazig en voeg daarna de paddenstoelen toe. Zodra ze wat beginnen kleuren, voeg dan wat witte wijn, een half bouillonblokje en de kookroom toe. Je kunt eventueel later nog de rest van het bouillonblokje erover kruimelen, als je de smaak te laf vindt. Laat de saus op een zacht vuurtje wat indikken. Bak ondertussen de gekruide biefstukjes kort aan in roomboter, de buitenkant moet een beetje bruin zijn, haal ze uit de pan en wikkel ze even in aluminiumfolie om te laten nagaren. In een andere koekenpan bak je de gnocchi (ongekookt) in een laagje olijfolie, totdat ze een beetje bruin ogen en als je ze proeft, het ook gaar smaakt. Maak nu de borden op met eerst een schep gnocchi, daarop de paddenstoelensaus en daarboven de getrancheerde biefstuk. Een toef rucola erbij, wat geschaafde Parmezaanse kaas en een drizzle van mooie olijfolie erover en je kunt de borden uitserveren. Laat het vooral ruim smaken, want dit is echt genieten!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.